$
אוכל

תרצו לחם אבטיח? הטרנדים הקולינריים ל־2020

קמחים חדשים, מזון אקולוגי ואוכל כחול. “הניו יורק טיימס" סימן את הטרנדים הקולינריים ל־2020. בדקנו מה כבר כאן ומה בדרך

רעות ברנע 08:1708.01.20

מטבח יפני

 

נכון, המטבח הזה איתנו מאז הניינטיז. אבל לבותינו צפויים להיכבש על ידיו מחדש עם משקאות באבל־טי צבעוניים, סופלה פנקייק (או פנקייק עננים) וגביעי גלידה בצורת דג (שכבר נראו במחוזותינו לפני שנתיים־שלוש). אבל לא רק: העולם מתחיל לגלות גם את המטבח היפני המסורתי שמעבר לסושי עם חומרי גלם אקזוטיים כמו פרי היוזו שתופס תאוצה בארץ, תערובת התבלינים הפיקנטית טוגארשי או גובו, ירק שורש קשה וסיבי שאפשר למצוא אצלנו כבר במסעדות כמו יא־פאן (בתמונה), טנקה וסלאס.

 

 צילום: יפית שמחה

 

תפריטי ילדים משודרגים

 

“2020 עשויה להיות השנה שבה תפריטי הילדים ייכחדו סופית", מכריז “הניו יורק טיימס". "המילניאלז מאוד מודעים לתזונה והם מגדלים כרגע חצי מילדי ארצות הברית". ומה המצב אצלנו? הדרך להיפרד משניצל, צ'יפס ופסטה עם קטשופ עוד ארוכה אבל יש כבר ניצנים של שינוי כמו למשל בסניפי קפה גן סיפור (בתמונה) המציעים גם מנות ילדים כמו שיפודי סלמון וירקות. או שאולי, אני זורקת פה הצעה מהפכנית — פשוט נתחיל להזמין לילדים מהתפריט הרגיל?

 

 צילום: לינה מאירה

 

משקאות מועשרים

 

לחיינו הולכים וחודרים משקאות מועשרים בחומרים אחרים מלבד אלכוהול שמשפיעים על מצבנו הבריאותי והנפשי. הנפוצים שבהם הם האליקסירים: תערובות צמחים מועשרות בפחם פעיל, פטריית קמבוצ'ה או אשווגנדה (צמח מרפא) שמטרתם לגרום לעור הפנים לזהור או לגרום לתחושת רוגע. אפשר למצוא אותם כאן בסיטיזן קפה, האורבן שאמאן או במותג המקומי "wajaras" של קפה אדמונד (בתמונה). חומר נוסף שהופך לפופולרי בארה"ב הוא ה־CBD, אחד מסוגי הקנאבינואידים. אצלנו הוא עוד מוגדר כלא חוקי, אבל מיזמים כמו בירת הקנאביס הראשונה של חברת בירבאזאר כבר עושים שימוש בחלקים אחרים של הקנאביס, שחוקיים בישראל, ואמורים להרגיע או לעורר את השותים.

 

 צילום: קוקי וג'וזף ליימן

 

אוכל כחול

 

אנחנו עוד עמוק בתוך טרנד האוכל השחור, אבל 2020, כך מבטיחים לנו — תביא איתה בשורה אינסטגרמית חדשה: אוכל כחול. וכמו שבמקרה השחור מדובר במרכיבים טבעיים כמו אבץ או פחם, גם מה שיצבע את האוכל והשתייה שלנו בכחול הוא חלילה לא צבע מאכל סינתטי אלא למשל תה צמחים כחול בשם "Butterfly-pea flower" (בתמונה) שמגיע, כמובן, ממזרח אסיה וכבר זכה לכינוי "המאצ'ה החדש", הבטטה הסגולה שכבר נפוצה במחוזותינו ומעניקה ברק כחלחל ודרמטי לכל מנה, או הספירולינה הכחולה שמגיחה לאחרונה במקומות כמו גלידה של הגלידריה הטבעית אליס או משקאות של בית הקפה הבריא אורבן שאמאן.

 

 צילום: שאטרסטוק

 

קמחים בריאים

 

אם עד לפני עשור הקמחים היחידים שהכרנו היו לבן ומלא, השנים האחרונות הכניסו לחיינו אינסוף סוגים של קמחים שונים ובריאים יותר מכוסמין, חומוס, שקדים, קוקוס, אורז, טפיוקה, תפוחי אדמה וטף. בחלקם כבר עושים שימוש רב בארץ (בעיקר בניסיון למצוא פתרונות לרגישים לגלוטן, כמו למשל בפטיסרי שנפתח לפני כשנה "בליקמח"). אבל זה כנראה לא סוף המגמה: קמחים חדשים רבים ייכנסו למטבח שלנו בקרוב, בהם קמח בננות ירוקות (בתמונה), קמח כרובית וקמח מזרעי אבטיח.

 

 צילום: שאטרסטוק

 

מזון ידידותי לסביבה

 

אנחנו מודאגים מההתחממות הגלובלית וחרדים לכדור הארץ, עניין שבא לביטוי גם מבחינה קולינרית עם פנייה למזון אורגני, בלתי מתועש וטבעוני; וגם עם התחזקות המגמה של "פארם טו טייבל": אוכל מהחווה לצלחת המסעדה בכמה שפחות שלבים. בין הבולטות בה: איגרא רמא, רוטנברג, באנה, L28, קלארו, ברוט, חוות צוק ומשק עפאים). גם העניין האקולוגי מחלחל למוסדות קולינריים כאן עם שימוש הולך ופוחת בקשי פלסטיק או הוצאת הכלים החד־פעמיים מהמסעדה, כמו באייבי של אסף דוקטור.

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x