שימו לב, אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר. קראו עוד הבנתי
אוכל

חדשות האוכל: ממיני שבלולי שוקולד אספרסו ועד בראסרי חדש בכפר תבור

יונתן רושפלד בשיתוף פעולה חדש בביסטרו גרינברג, יהלומה לוי הצטרפה רשמית ללנדוור, מסעדה חדשה בכפר תבור - "בציר 66", מסעדה איטלקית חדשה בהרצליה פיתוח - "Calata 15", בית קפה ייחודי ברמת חן ועוד

רעות ברנע 10:0507.01.20

1. אחרי כמה וכמה מיזמים בהם השתתף בשנים האחרונות, מפציע השף יונתן רושפלד בשיתוף פעולה חדש – בביסטרו גרינברג של המסעדן צביקי עשת באזורי חן. רושפלד, שמוכר לקהל בשנים האחרונות בעיקר הודות להשתתפותו כשופט ב"מאסטר שף", רקח תפריט חדש שמושק בימים אלה במסעדה. המנות מתכתבות, כמובן, עם השפה המזוהה איתו במהלך השנים, שעברה התאמה למקום כמו קרפצ'ו עגל מרמת הגולן, שמן זית קורנייקי ופרמזן רג'יאנו, קנלוני עגל ומנגולד עם ירקות שורש מוזהבים או "הבויאבס של רושפלד" - מרק דגים ופירות ים מדרום צרפת.

 

 צילום: אורי עשת

 

 

2. גם השפית יהלומה לוי לוקחת על עצמה משימות נוספות והחודש הצטרפה באופן רשמי לרשת בתי הקפה לנדוור כמנהלת הקולינרית הראשית של הרשת. לוי, שפית ושותפה בבר האוכל "שחקי שחקי" ובעלת קייטרינג בוטיקי ומבוקש, תתווה את האסטרטגיה הקולינרית של הרשת, תבנה את התפריטים החדשים תוך שימוש בסגנון האישי ובחתימת הטעם הייחודית לה. כמו כן, לוי תהיה אחראית על ניהול השפים התפעוליים בסניפים ותקיים הדרכות והטמעה של הסגנון הקולינרי הים תיכוני-לבנטיני המאפיין אותה.

 

 

יהלומה לוי יהלומה לוי צילום: תום חוליגנוב

 

3. שני מקומות חדשים ומסקרנים בצפון הארץ: הראשון, "בציר 66", בראסרי חדש בכפר תבור של השף רן שגיא (ממקימי מסעדת נחלים והשף-בעלים המקים של מסעדת רוטנברג). יחד עם שותף, כאיד גאנם, פתח את המסעדה החדשה שמשלבת בין המטבח הים תיכוני לצרפתי, עם מנות כמו קבב עדשים שחורות ברוטב עגבניות ושעועית ירוקה, בריסקט טריאקי ופסטה פירות ים.

 

מסעדת "בציר 66" מסעדת "בציר 66" צילום: גלעד הרשלג

 

השני, "אלטה" הוא לאונג' דגים ופירות ים שנפתח בעמק הירדן אל מול נופי הכנרת. בעלי המקום הם האחים נדב ונאור דיין מהמושבה מנחמיה, שהם הבעלים גם של מסעדת "על הנהר" שנפתחה באזור לפני שש שנים. בתפריט מנות כמו סלט קלמרי ובצל מדורה, סיגר דג ים, ברבוניות מטוגנות ועוד.

 

 

מסעדת "אלטה" מסעדת "אלטה" צילום: אמיר מנחם

 

4. מסעדה איטלקית חדשה ומושקעת כבר מזמן לא נפתחה במחוזותינו, והנה זה קורה בימים אלה – "Calata 15" שנפתחה לפני כחודש בהרצליה פיתוח היא מסעדה שמטרתה להביא ארצה את הקולינריה האיטלקית המסורתית. בעלי המסעדה, רייצ'ל ואנדראה מגי, הם בעלי שורה של מסעדות איטלקיות מסורתיות באיטליה ובריטניה החליטו לאחרונה להשתקע בישראל ולהביא את הבשורה שלהם גם אל הקהל המקומי. את התפריט בנו עם שפים איטלקיים וחלק ניכר מחומרי הגלם מגיע הישר מאיטליה. בין המנות בתפריט - ויטלו טונטו קלאסי מפיימונטה, טליאטלה פירות ים עם יין לבן, צ'ילי וליטרוזוליה, רביולי לברק וסליקורניה ועוד.

 

 צילום: דניאל לילה

 

5. גם מסעדת סושי חדשה נוספה למפת הקולינריה התל אביבית, וגם הפעם מדובר בכזו שיש לה אחיות גדולות במדינות אחרות: רשת הסושי הבינלאומית "סושי זושי" פתחה את הסניף הראשון שלה בת"א ברחוב הרצל סמוך למגדל שלום. הרשת הוקמה דווקא בפולין, לפני 12 שנה והיא בבעלות שותפים ישראליים שחברו למקימה הפולני. הסניף הישראלי ממוקם בבניין לשימור היסטורי בחלל של 170 מ', הכולל מטבח פתוח ומאסטרי סושי שעובדים מול קהל. אבל לא רק סושי, כמובן, בתפריט מככבות גם מנות אחרות כמו תמנון צלוי ברוטב פיקנטי, שרימפס ברוטב ג'ינג'ר וצ'ילי ועוד.

 

 צילום: אסף קרלה

 

6. עוד מסעדה חדשה שרוכבת על מגמת המטבח הערבי המקומי – "מאנה", שנפתחה החודש ברח' אבן גבירול בת"א היא בר מסעדה שמאחוריו פיגורה מפתיעה – המוזיקאית הילה ניסימוב שמוכרת יותר בשם "שורטי". הזיקה שלה למטבח הערבי השורשי באה, לדבריה, מהמטבח של אמה, ואל הבישול בעצמה התוודעה לפני כעשור כשחיה בניו יורק. בהמשך עבדה במטבחים של מסעדות שונות בארץ (אריא, קוקו במבינו) ולפני שנתיים פתחה חברת קייטרינג. עכשיו היא תעמוד לראשונה בראש מטבח ומקום משלה, עם תפריט שבנוי ממנות כמו פלאפל חצילים בלאדים והמאירי על צזיקי טרגון וסוכריות עראק או טרטר מוסר ים על לאבנה דרוזית סלט טאבולה, תותים מעושנים במרווה, קרקרים מלוחים וסומק.

 

 

 צילום: אמיר מנחם

 

 

7. בית קפה ייחודי שמשלב מאפייה, אוכל גורמה ובוטיק יין נפתח לאחרונה ברמת חן ברמת גן תחת השם G27. על המטבח אמון השף אקלו אבטה, יחד עם אמיר הירוש, יחד בנו תפריט לכל שעות היום: בשעות הבוקר מוגשות ארוחות בוקר עם מאפים הנאפים במקום ומנות כמו טוסט גאודה וכמהין, בצהריים מנות מהמטבח האיטלקי כמו לזניה עגבניות ובזיליקום ובערב מתווסף גם תפריט אלכוהול לצד מנות שף קטנות, וגם ניתן לרכוש הביתה סוגים שונים של יין בוטיק במחירים סיטונאיים.

 

 

 צילום: יעל סקליר

 

8. השבת האחרונה היתה גשומה במיוחד וכנראה שצפויות לנו עוד כמה כאלה בחודשים הקרובים, וכנראה שגם הרשתות החברתיות שלכם מתמלאות מדי סוף שבוע בתמונות של מאכל החורף הבלתי-מעורער: חמין. בשוק צפון ברמת החייל רוצים לחסוך לכם את הבישול הארוך והחל מיום חמישי הקרוב, למשך שלושה סופי שבוע (חמישי ושישי) יתקיים בו פסטיבל החמין הראשון בישראל, על כל גרסאותיו: טשולנט חרדי מבית שמש, חמין הונגרי מנהריה, 'חאלה ביבי' חמין פרסי מרמת השרון ו'טבית' עירקי מפתח תקווה ואפילו חמין בגרסה המקסיקנית שלו (תודו שלא ידעתם שיש כזה דבר).

 

 צילום: שני בריל

 

 

9. יש כאלה בלוגרים שאתם בטח עוקבים אחריהם באינסטגרם ואולי לפעמים אפילו מנסים משהו מהמתכונים שלהם, אבל לאכול את מה שהם מבשלים ואופים ברך כלל אי אפשר. אז השבוע (8-10.1) יש לכם הזדמנות לטעום מתוקים מיוחדים של הבלוגריות אפרת ליכטנשטט, רותם ליברזון, שרית נובק ("מיס פטל") וענבל לביא ("פיית העוגיות") במסגרת "פופ אפ קפסולות אספרסו" של קפה עלית בשוק הנמל בת"א. מה יהיה שם? מיני שבלולי שוקולד אספרסו, עוגיות קפוצ'ינו בלונדי עם פופקורן ובייגלה, עוגיות טחינה עם קפה, הל וקינמון ועוד – כל זה לצד קפסולות קפה בטעמים חדשים, ומתוקים (איך לא).

 

 צילום: אפיק גבאי

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x