$
אוכל

הבעלים של קפה יעל פתחה סניף חדש בת"א: "זה אוכל, לא ניתוח לב"

רוכבת על גל ההצלחה של הקפה שהקימה ברחוב צייטלין שבמרכז ת"א, חונכת אושרת יקותיאל סניף גדול יותר במרכז דב הוז. “הפחד מכישלון הוא חלק מהעניין", היא אומרת

רעות ברנע 08:3117.12.19

החיוך הראשון שעולה על הפנים כשמגיעים אל קפה יעל החדש במרכז הקהילתי דב הוז בתל אביב, הוא בזכות הרחבה הגדולה שמקיפה אותו.

 

 

כשנכנסים פנימה ומתקרבים לדלפק החיוך הולך וגדל הודות למגוון של מנות טריות ומפתות שניצבות עליו – מפשטידות ועוגיות דרך סלטים מיוחדים. והכי חשוב – הוייב הכל כך משמח של הנשים שמאחוריו.

קפה יעל בדב הוז. המטבח המפואר מאפשר תפריט מגוון יותר קפה יעל בדב הוז. המטבח המפואר מאפשר תפריט מגוון יותר צילום: דנה קופל

 

"אנחנו מקום של נשים", אומרת בעלת הקפה אושרת יקותיאל. "זה לא התחיל כך במכוון אבל באופן טבעי זה הפך להיות הכי נעים ונכון, וזה גם קצת נהיה הקטע שלנו. לא לשם האג'נדה אלא כי באמת זו צורת עבודה שהרבה יותר נכונה ונעימה לנו".

 

זהו הסניף השני והגדול יותר של קפה יעל, שנפתח ממש לפני שבועיים. את הראשון, גם הוא במרכז תל אביב ברחוב צייטלין, פתחה יקותיאל לפני שלוש שנים וחצי, והוא הפך במרוצת השנים לסוג של מוסד מקומי.

 

"קפה יעל הראשון הוא מאוד שכונתי", היא אומרת, "והוא מלא כל הזמן, בין השאר גם כי הוא מקום קטן. בנוסף, אני טיפוס שמשתעמם בקלות ואוהב התחלות", היא צוחקת.

את הרומן שלה עם המרכז הקהילתי החלה כשהיתה מגיעה אליו עם בתה לחוג. "המרכז, שזו השנה השלישית שהוא קיים, שוכן במבנה של עיריית ת"א-יפו שהיה נטוש המון שנים ועבר שיפוץ מסיבי. עכשיו יש בו שבעה גני ילדים, מתנ"ס, חוגים, חדרי עבודה ועוד פעילויות. היה פה בית קפה ואחרי שהוא נסגר המקום יצא למכרז. ניגשתי, וזכיתי".

 

מה ההבדל בין הסניף הראשון לשני?

"בגדול, מדובר באותו דנ”א. זה בית קפה עם אוכל מאוד טעים, מאוד טרי, המון ירקות ומשתנה מדי יום. ההבדל המרכזי הוא שכאן יש לנו מטבח ממש מפואר אפילו בקנה מידה של מסעדות בתל אביב, שמאפשר לנו לעשות הרבה יותר דברים, למשל לבשל. בעוד שהקפה הראשון הוא צמחוני פה אני יכולה להכין מנות עם בשר או דגים. אז התפריט יותר מורחב וכולל בין השאר מנות כמו שניצל, רוסטביף פרוס דק, ועוד. תמיד תהיה גם לפחות אופציה צמחונית אחת, אם לא יותר. ובניגוד לראשון בו אני עשיתי הכל מההתחלה – בישלתי, הגשתי, שטפתי כלים – פה הגעתי מראש עם מנהלת מטבח, דניאל קיציס, לשעבר מ"דוק" ומככבת בימים אלה ב"משחקי השף". בנינו את התפריט יחד ויש פה גם הרבה ממנה".

 

אושרת יקותיאל: אנחנו מקום של נשים. זה לא התחיל במכוון אבל הפך להיות הכי נעים ונכון. לא לשם האג’נדה אלא כי באמת זו צורת עבודה שמתאימה לנו" אושרת יקותיאל: אנחנו מקום של נשים. זה לא התחיל במכוון אבל הפך להיות הכי נעים ונכון. לא לשם האג’נדה אלא כי באמת זו צורת עבודה שמתאימה לנו" צילום: דנה קופל

 

יקותיאל (40) לא תכננה לפתוח בית קפה. "הרבה שנים עסקתי באוכל אבל לא בבישול. גרנו תקופה בלונדון אז ניהלתי את אחת המסעדות של יותם אוטלנגי. חזרנו לארץ לפני 10 שנים ועבדתי בקייטרינג של רן שמואלי, שם הייתי בונה תפריטים ללקוחות. במקביל הייתי מבקרת מסעדות בעכבר העיר והארץ אונליין. כשהבת הקטנה נולדה לפני 4 שנים, החלטתי שאני לא חוזרת לקייטרינג. לא תכננתי לפתוח בית קפה, אבל המקום בצייטלין, שנמצא ממש מתחת לבית שלי והיתה בו במשך המון שנים מכולת, התפנה – ותוך שבועיים קיבלתי החלטה וחתמתי על חוזה. קראתי לו על שם אמי ז”ל".

 

קצת מפחיד נוכח הקשיים שקיימים בעסקי המסעדנות והמקומות הרבים שנסגרים בעיר.

"היתה לי אמונה", היא צוחקת. "באתי מהתחום ולמרות שאף פעם לא היה לי עסק משלי, האמנתי שזה יצליח. אני חושבת שאחת הסיבות שזה באמת קרה הוא שהייתי שם כל הזמן. גם עכשיו, עם פתיחת המקום החדש, יש סיכון, אבל הפחד מהכישלון הוא חלק מהעניין. צריך פשוט להבין שזה באמת עניין פשוט. לא שהעבודה קלה, היא לא קלה בכלל, אבל במהות של זה – זה פשוט. זה אוכל, לא ניתוח לב פתוח".

 

נכון לעכשיו יעבוד הקפה החדש מ-7:00 בבוקר עד 18:30 בערב. אבל בהמשך, לקראת הקיץ וכשיצברו מעט ניסיון, מקווה יקותיאל שהוא יוכל לפעול עד שעות מאוחרות יותר ולהגיש גם ארוחות ערב קלילות. 

x