$
אוכל

רן שמואלי מציג: כריך שף לכל ילד

אחרי שנפרד מרעייתו, מהקריירה הטלוויזיונית ומהחלומות על ניו יורק, שמואלי מתמקד בכיבוש רמת גן. מיזם שאפתני שהוא משיק בשיתוף העירייה יגרום לילדי בית הספר להכין לעצמם אוכל בריא

רעות ברנע 08:1729.04.19

לרן שמואלי יש סיבה טובה לחגוג. אחרי תקופה של טלטלות אישיות ומקצועיות, הוא חוגג בימים אלה חמש שנים למסעדת הענק "קלארו" במתחם שרונה בתל אביב, ומשיק מיזם חדש ב"סצנה" קולינרית שונה לגמרי: ארוחות בית ספר. הפרויקט נעשה בשיתוף עם עיריית רמת גן ומתכנן מהפכה בסופה יקבלו תלמידי העיר אוכל בריא יותר, שאותו יכינו במו ידיהם. "יש לנו אחריות כשפים לחנך את הדור הבא", מסביר שמואלי.

 

 

 

2017 היתה שנה דרמטית עבור שמואלי: לאחר 25 שנות נישואין הוא נפרד מרעייתו זהר שמואלי, שממשיכה לתפקד כמנכ"לית קבוצת העסקים המשותפת שלהם; אפיזודת הטלוויזיה הקצרצרה שלו כשופט בעונה הראשונה של "בייק אוף ישראל" נגדעה, כשהחליט שלא ימשיך לעונה השנייה; והיזמים של מתחם שרונה, שבו פועלת קלארו, ספגו קנסות מרשות מקרקעי ישראל, שהעיבו על עתיד המתחם והעסקים שפועלים בו. כל זה הגיע לאחר משבר עסקי ממושך שאליו נקלע שמואלי בתחילת שנות האלפיים, לאחר שסגר ארבע מעדניות שהיו בבעלותו, ואת החובות בגינן המשיך לשלם עוד כעשר שנים לאחר מכן.

 

רן שמואלי רן שמואלי צילום: אוראל כהן

 

אבל שמואלי (54), אחד השפים הבולטים בישראל כבר 30 שנה, הצליח להתגבר על הקשיים ולשמור על עסקים כרגיל - הישג מרשים במיוחד כשמדובר באימפריה שכוללת ארבעה עסקים מצליחים: "קלארו", דוכן הרוטיסרי "קוקוריקו"; הקייטרינג שנושא את שמו מאז 1989; ו"מערבה" חלל אירועים שפתח בקיבוץ געש לפני כשנה.

"אני שייך לתקופה שבה אנשים שפתחו מסעדות התגאו שבתוך שנה החזירו את ההשקעה. אבל כבר אז חשבתי שזה שגוי, ושצריך לחשוב על מסעדה כפרויקט לטווח ארוך. ולכן אנחנו מנהלים כיום את העסקים שלנו כמו חברות הייטק - עם תכנית עסקית שנתית, בדיקת תוצאות בכל רבעון, בונוסים למי שעומד ביעדים וטווח ביטחון בבנק כי 'shit happens'".

 

ב־2015 דיברת על פתיחת מסעדה בניו יורק. למה זה נפל?

"רצינו להקים רשת בסגנון של קוקריקו. נסעתי לשם ובחנתי את האופציות, אבל חשתי שזה רחוק מדי ומוקדם מדי. לכן היום אנחנו מחפשים משקיעים בעיקר לפתיחה דווקא של מסעדה בנוסח קלארו בחו"ל, שתכלול מתחם אירועים, ולא רשת של פאסט פוד. גם היעד הוא כבר לא ניו יורק אלא אירופה, ובפרט לונדון, שתחום המסעדנות בה קצת סובל בתקופה האחרונה ולכן אני חושב שאם נגיע לשם עם בשורה, יש סיכוי טוב להצליח. לחלופין אנחנו שוקלים מקומות כמו ברלין או אמסטרדם שבהם התחרות יותר קטנה".

 

עם כל הכבוד לבירות אירופה, העיר שהכי מעניינת את שמואלי כרגע זאת רמת גן, שבה יתחיל מיזם בתי הספר. "גדלתי ברמת גן והבנות שלי לומדות בה. כשהן נכנסו לבית הספר התוודעתי למה שהן מקבלות לארוחת צהריים והבנתי שהמצב די מזעזע", הוא מספר, "אז התחלתי לעבוד בהתנדבות עם סגן ראש העיר אלעד אילני וצוות ממחלקת החינוך של העירייה כדי לייצר מעין בית ספר לבישול של החיים — כשבסופו של דבר המטרה שלנו היא שרמת גן תייצר לעצמה את האוכל לילדים שלה".

 

איפה המיזם עומד כרגע?

"בשלב הראשון אנחנו מגבירים פיקוח על מה שהילדים אוכלים ומתחילים בצעדים קטנים, כמו להוריד יום אחד את הפתיתים והפסטה מהתפריט ובמקומם להכניס קינואה. השלב הבא יהיה להקים מגמות של תזונה ובישול, בהתחלה בתיכונים אבל לאט לאט לרדת גם לכיתות הנמוכות יותר. אנחנו רוצים לארגן מטבח ראוי, כדי שילדי היסודי יוכלו להגיע פעם בשבוע מוקדם ולהכין 4,000 כריכים בריאים לכל ילדי רמת גן".

 

נשמע מאד שאפתני.

"אני יודע שזה אקסטרים וכשהעליתי את הרעיון הסתכלו עליי קצת מוזר, אבל זו דרך להעביר מסר של תזונה נכונה וגם לחסוך למדינה המון כסף: הילדים שלנו הולכים ומשמינים, ואנחנו חייבים לקחת על זה אחריות. לכן פניתי בעניין הזה לשרה נתניהו, כדי לשכנע אותה להירתם לפרויקט כמו מישל אובמה, שחוללה מהפכה בתחום התזונה בבתי ספר בארצות הברית. אני עדיין ממתין לתשובה מהאנשים שלה".

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x