$
אלכוהול

דולב גבעון רוטר מציג: נשף היין הראשון

גבעון רוטר יקיים השבוע את הנשף עם שמלות ערב, טוקסידו ויינות מיוחדים ללא הגבלה

רעות ברנע 08:0505.06.17

"הקונספט של האירוע הוא חתונה. רק שהחתן הוא יינות מישראל ומהעולם, והכלה היא האוכל", אומר דולב גבעון רוטר, יוזם נשף היין הראשון שיתקיים ביום שישי ברידינג 3 בתל אביב. "המטרה היא לשבור את כל החוקים והכללים של אירועי יין שקורים כאן בארץ. זה לא עוד יריד, לא פסטיבל, לא מסיבה, לא ערב טעימות ולא סיור ביקב. זה נשף. אנשים יתלבשו בשמלות ערב וחליפות, יזמינו מונית ויגיעו לאולם שבו הם ישתו ויאכלו, ויהיה פאן אחד גדול".

 

רוטר (30) יוזם ומפיק אירועי יין מזה כשלוש שנים תחת השם "Jaffa Wines". במשך כמה שנים הוא אירח בביתו קרוב ל־20 חובבי יין בכל ערב, תחילה ביפו ואחר כך במושב אודים.

 

"היקבים לא הסתכלו לכיווני בהתחלה"

 

"מילדות יצא לי להתעניין ביין בזכות יקב שורק, שהוא בבעלות בן דוד שלי", מספר גבעון רוטר, "אבל התאהבתי בתחום רק כשהתחלתי לעבוד ב'דרך היין' בגיל 25. והתחלתי שם ממש מלמטה, כסבל ואורז מתנות לחג. אחרי טיול באירופה הגעתי למסקנה שזה התחום שאני רוצה לעסוק בו, והתחלתי במיזם של אירוח ערבי יין וגורמה אצלי בסלון ביפו".

 

דולב גבעון רוטר. "המיינסטרים אף פעם לא דיבר אליי" דולב גבעון רוטר. "המיינסטרים אף פעם לא דיבר אליי" צילום: דיוויד סילברמן

 

"בהתחלה היו יקבים שלא הסתכלו לכיוון שלי" הוא מספר, "היה נשמע להם תמוה להגיע לסלון של ילד בן 26 ולדבר על יין. אבל בתוך כמה חודשים הכל השתנה, וכל הייננים הכי גדולים היו אצלי".

 

איך עלה הרעיון לנשף היין?

"אחרי תקופה ארוכה של שלושה ערבי יין בשבוע, רציתי קצת מנוחה. לארח בסלון שלך זו לוגיסטיקה שלמה, זו עבודה. זה מיצה את עצמו, אף שהתפרנסתי מזה באופן מוחלט. החלטתי לעשות הפסקה, אבל כן להמשיך לעסוק בתחום בקונספט קצת אחר. קהל שותי היין בישראל גדל באופן קבוע, אבל מחפש דברים חדשים. המיינסטרים אף פעם לא דיבר אליי, אני תמיד מנסה לחשוב מחוץ לקופסא".

 

בניגוד לירידי ופסטיבלי יין, נשף היין יהיה אירוע לא מסחרי בעליל. אין בו חסות או שיתוף פעולה של אף יקב, אלא יינות שבחר גבעון רוטר בפינצטה כדי להתאים לקהל. "יינות כמו שיהיו בנשף אין בפסטיבלים. יהיו יינות מבורגון, ריזלינגים מאוסטריה ויינות בוטיק ישראליים. השתייה תהיה ללא הגבלה, אף שזה לא אירוע של 'בואו תדפקו את הראש' מבחינת המהות שלו".

 

השלב הבא: דוכן לחם שום ומטבל סודי

 

במקביל לנשפי היין, שגבעון רוטר רוצה לקיים אחת לחודש, הוא עובד על הגשמת חלום נוסף, שקשור דווקא בקולינריה. "אני בשלן מגיל 15, ומזה שנים אני מחזיק במתכון מדהים של לחם שום עם מוצרלה ומטבל סודי שעליו עליתי במקרה", הוא מספר.

 

בימים אלה הוא נמצא במגעים לפתיחת דוכן בשוק הכרמל שימכור את אותה מנה לצד יינות משובחים, כמובן. "זה יהיה שילוב של בר יין ודוכן אוכל רחוב, משהו עממי אבל לקהל יעד קצת יותר מתוחכם".

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x