$
אופנה

הכבוד לפוש ספייס של ויקטוריה בקהאם

עשר שנים אחרי שהצליחה להפוך לאייקון אופנה, תקבל ויקטוריה בקהאם תואר כבוד שנוי במחלוקת. בקטגוריית האופנה מופיעים השנה כמה שמות מוכרים מאוד, ובהם אנה וינטור, העורכת האגדית של מגזין "ווג" האמריקאי

תמרה וולמן 09:3610.01.17

אחת הרשימות המסקרנות שחותמות את השנה האזרחית בבריטניה מדי דצמבר היא New Year’s Honours — אשר מזכה את הדמויות בה בתוארי כבוד מהמלכה בזכות תרומתן יוצאת הדופן, כל אחת בתחומה. בקטגוריית האופנה מופיעים השנה כמה שמות מוכרים מאוד, ובהם אנה וינטור, העורכת האגדית של מגזין "ווג" האמריקאי, ומעצבת האופנה ויקטוריה בקהאם, שתקבל את התואר בזכות תרומתה לתחום האופנה בממלכה ופעילותה ההומניטרית.

 

בניגוד לווינטור, שמסלולה בזירת האופנה היה חרוש היטב מראשית הקריירה שלה, מסלולה של בקהאם בת ה־42 זגזג לשם, ושזורים בו, מלבד נחישות, גם כישרון לא מבוטל ולאו דווקא בעיצוב. יחד עם בעלה זה 17 שנה, כוכב הכדורגל דיוויד בקהאם, ובהמשך גם עם ארבעת ילדיהם המשותפים, היא הצליחה להפוך את השם בקהאם למותג.

 

בקהאם. תשוקה לבגדים בקהאם. תשוקה לבגדים צילום: גטי אימג'ס

 

כוכבת פופ ואופנה

 

בקהאם גם היתה אחת מחמישיית הספייס גירלז אי שם בניינטיז. הפריצה של להקת הפופ הגיעה בשנת 1996 עם העפלת הסינגל הראשון שהוציאה לראש המצעדים. בשנים הבאות כבשה הלהקה עוד ועוד פסגות שהביאו להכתרתה כלהקת הבנות המצליחה בכל הזמנים. אבל ל"Posh Spice" - שם הבמה של בקהאם בלהקה - זה לא הספיק. סיימון פולר, מנהל הלהקה לשעבר, סיפר בראיון ל"דיילי מייל" הבריטי כי בקהאם תמיד הרגישה לא בנוח בלהקה. "אני מכיר את ויקטוריה מאז היתה בת 18 והתשוקה שלה בחיים תמיד היתה לבגדים. היא נקראה 'Posh Spice' משום שתמיד לבשה את השמלות הטובות ביותר וידעה הכל על לבוש".

 

עם פיזור הלהקה בשנת 2000 פנתה בקהאם לקריירת סולו, שימשה דוגמנית לרגע ואף הוציאה ספר אוטוביוגרפי שהפך לרב־מכר. אבל התשוקה שלה נותרה בעולם האופנה. בשנת 2006 היא הקימה מותג מכנסי דנים שזכה להצלחה, ושנתיים לאחר מכן כבר השיקה קולקציה בשבוע האופנה של ניו יורק.

 

אף אחד לא ציפה מבקהאם, כוכבת הפופ עם השיזוף המוגזם, עקבי הפלטפורמה והצבעים הזרחניים להפיק קולקציות כה טובות - פריטים מדויקים, צלליות רחבות, הימנעות ממחשופים והתייחסויות רבות לארון הבגדים הגברי. שנתיים לאחר מכן זכתה הקולקציה בתואר "מותג השנה" בטקס פרסי האופנה הבריטיים כשהוא עוקף את סטלה מקרטני, טום פורד והמותג הבריטי הוותיק ברברי.

 

"אין ניצוץ של כישרון"

 

אבל לא הכל נוצץ. במאמר שהתפרסם ב"דיילי מייל" לאחר הזכייה הועלתה נקודת ביקורת. מטרת הפרס, כך נטען שם, היא לתת במה לדמויות שתרומתן לא תמיד זוכה להכרה. הבגדים של בקהאם, לעומת זאת, המשיכה הכותבת, מעוצבים על ידי מעצבים אלמוניים שנמצאים מאחורי הקלעים "ואין ראיה לאורך הקריירה של בקהאם לשום ניצוץ של כישרון יצירתי אמיתי", קבעה תוך ביקורת על דימוי הגוף שפרסומה של בקהאם מעודד: "בכיוון של אנורקסיה ודימוי עצמי נמוך. מבחינה זו אפשר לתת את תואר הכבוד הזה לקים קרדשיאן - לה לפחות יש BMI בריא".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x