שימו לב, אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר. קראו עוד הבנתי
אוכל

יבוא השף אל ההר: משלוחי אוכל גורמה

פסטה בכמהין, סושי ממאסטר הסושי היחיד בארץ או בננה לוטי משובח — והכל בלי לצאת מהפיג'מה. מסעדות השף הצטרפו לאחרונה אל עולם המשלוחים, אבל איך שורדות מנות מורכבות את המסע על הטוסטוס?

רעות ברנע 08:5808.01.17

לאכול בחוץ ולאכול בבית הן שתי חוויות שונות לחלוטין גם כשמדובר באותה מנה בדיוק. במקרה של משלוח, הזמן והמרחק שעוברות המנות מהמטבח לבטן משפיעים על הטעמים, הפריכות, הנראות והטעם שלהן. למגרש המשחקים של משלוחי האוכל נכנסו לאחרונה כמה שחקניות חדשות — מסעדות שף המאפשרות לא להתפשר על רמת האוכל, בלי לבשל או לצאת מהבית. כשמדובר במנות גורמה מדויקות, השמירה על איכות האוכל במשלוח מסובכת עוד יותר. בדקנו איך כמה ממסעדות השף הבולטות בארץ שומרות על חותם האישי גם כשהמנות שלהן יושבות בקופסאות פלסטיק.

 

TYO

 צילומים: אוראל כהן, עופרה רון מזור, איליה מלינקוב, גיא כושי ויריב פיין, דניאלה לילה

 

המסעדה מגדירה את עצמה כ"לאונג' בר יפני". בראשה עומד השף היפני יאמה סאן שהוא גם ה"מאסטר סושי" היחיד בישראל. ההתמחות שלה הוא סושי מתוחכם, אבל במסעדה גם מבחר של מנות יפניות נוספות.

 

טעמנו: סוגים שונים של סושי, בהם ספייסי טורו סלמון ואונאגי שרימפס, טטאקי סלמון וסלט אצות ים עם פטריות שיטאקה.

 

המשלוח: מגיע בשקית בד מהודרת. הסושי מגיע במגש פלסטיק מרובע קונבציונלי, מסודר למשעי, והרטבים נמצאים בכלי קרטון ארוך ואסתטי לצדן. הסלט נשלח בקופסת קרטון כאשר הרוטב מופרד בכלי ייעודי. מנת הטטאקי שנשלחת בקופסה זהה לזו של הסושי היא היחידה שמעט בעייתית במשלוח — רצועות הסלמון הן קטנות ולא ממלאות אותה ולכן מגיעות מעט קווטץ' (אבל קווטץ' טעים).

 

עוד בתפריט המשלוחים: קומבינציות סושי לעד שישה סועדים, מנות דגים, בקר ושיפודי יאקיטורי.

אזורי חלוקה: תל אביב, רמת גן (אזור הבורסה) וגבעתיים.

להזמנה: tyo.co.il או 03-9300333

 

פרונטו קיוסקו

  צילום: אוראל כהן

 

פרונטו קיוסקו היא הסניף הקליל יותר של מסעדת השף האיטלקית הוותיקה פרונטו. כמו במסעדת האם, גם פה אחראי על התפריט השף הצעיר דיוויד פרנקל.

יבוא השף אל ההר

 

במסעדה, שממוקמת בשוק צפון ברמת החייל, מייצרים לבד את הפסטות ואפשר גם לרכוש בה פסטה טרייה להכנה בבית.

טעמנו: פסטה טרטופו, טורטליני טלה ופסטה קרבונרה.

המשלוח: המנות מגיעות בקופסאות פלסטיק עגולות. הפסטה עצמה טרייה והרטבים עשירים ודומיננטיים מאוד.

עוד בתפריט המשלוחים: פיצות, קלצונה ומנות ראשונות כמו אנטיפסטי ומרק משתנה.

אזורי חלוקה: צפון תל ומרכז תל אביב, רמת גן, גבעתיים, רמת השרון ובני ברק.

להזמנה: pronto-kio.food.co.il או 03־7739900

 

טייגר לילי

 צילומים: אוראל כהן, עופרה רון מזור, איליה מלינקוב, גיא כושי ויריב פיין, דניאלה לילה

 

המסעדה התאילנדית נפתחה ברמת החייל לפני שלוש שנים. על המטבח אמון השף יניר גרין שעושה שימוש בטכניקות תאילנדיות מסורתיות ובחומרי גלם טריים. לאחרונה נפתח למסעדה סניף נוסף בשרונה מרקט.

 

טעמנו: מרק טום יאם ובננה לוטי.

 

המשלוח: המנות מתובלות, עשירות במרכיבים שונים ורובן גם חריפות. המנות החמות מגיעות בכלי פלסטיק כשהאורז מגיע בנפרד. המנות הקרות מגיעות בקופסאות קרטון. הדובדבן שבקצפת היה דווקא הקינוח — בננה לוטי שמתעלה אפילו על הגרסה התאילנדית שלה, כשכדור הגלידה מגיע בנפרד כשהוא עדיין כמעט קפוא.

עוד בתפריט: תבשילי קארי חמים, מנות דגים ופירות ים וגם קטגוריה שלמה של מנות ללא גלוטן.

 

אזורי חלוקה: צפון ומרכז ת”א, רמת גן, גבעתיים ורמת השרון.

 

להזמנת משלוח: tigerlilly.co.il או 1־700־70־70־97

 

מיאזאקי

 צילומים: אוראל כהן, עופרה רון מזור, איליה מלינקוב, גיא כושי ויריב פיין, דניאלה לילה

 

בשנה האחרונה נכנס הראמן בסערה לחיינו, ואיתו גם מיאזאקי, מסעדת הראמן של השף יובל בן נריה בשוק צפון. התפריט אמנם מצומצם אבל הביקורות מהללות.

טעמנו: טבאסקי ראמן, טורו סלמון וסלק צלוי עם דבש מיסו.

 

המשלוח: במיאזאקי דוגלים בשיטת "עשה זאת בעצמך", והמנות כולן מגיעות מפורקות ולהרכבה עצמית. הסלטים הקרים מגיעים בקופסאות פלסטיק שקופות כאשר הרטבים והתוספות בנפרד. גולת הכותרת היא הראמן, שמגיע עם דף הוראות הפעלה מדוקדק כמעט כמו שידה באיקאה. כל אחד מהמרכיבים מגיע בנפרד.

עוד בתפריט: שיפודי עוף, בשר ודגים, ראמנים נוספים וארוחות ילדים.

 

אזורי חלוקה: צפון ומרכז ת”א, רמת גן וגבעתיים.

 

להזמנת משלוח: miazaki.co.il או 03־8009999

 

אסיה מוניקה

 

אסיה מוניקה פועלת בהצלחה מאז 2010 בהוד השרון בניצוחו של השף דניאל זך.

 

טעמנו: מנהטן רול, פוקה וסלט טום יאם.

 

המשלוח: הסושי מגיע כמקובל בקופסת פלסטיק ומלווה ברטבים הרלבנטיים בקופסאות קטנות, הסלטים בקופסאות קרטון והם טריים ורעננים. המנצחת היא ללא ספק הפוקה: מדובר בעצם בכל מרכיביו של סושי איכותי בכמויות נכבדות שיושבים יחד בקערה, מלווים ברוטב מצוין. במקרה הזה יש גם יתרון למשלוח — אפשר פשוט לשקשק את הקופסה קצת כדי שהכל יתערבב טוב טוב.

 

עוד בתפריט: תבשילי קארי, מנות נודלס שונות, קומבינציות סושי ומגשי מסיבה.

 

אזורי חלוקה: הוד השרון, כפר סבא, רעננה וצפון פתח תקווה.

 

להזמנה: asiamonica.co.il או 09־7465353

בטל שלח
    לכל התגובות
    x