$
פנאי

הישראלים של דוקאביב: תעודה מקומית

סרטים דוקומנטרים על נסים אלוני, מתי כספי והפייטן רבי דוד בוזגלו, ויצירות תיעודיות אינטימיות על שכול, משפחות לא מתפקדות, ומאבקים חברתיים - כל אלה ועוד בתוכנית הישראלית של פסטיבל דוקאביב ה-17

ynet 14:3525.03.15
המחזאי נסים אלוני, הסופר יוסף חיים ברנר, המשוררת דליה רביקוביץ, הפייטן רבי דוד בוזגלו, והמוזיקאי מתי כספי - כל אלה עומדים במרכז יצירות תיעודיות חדשות שמתמודדות במסגרת תחרותית חדשה בפסטיבל דוקאביב ה-17 המוקדשת לתרבות ואמנות. חמשת הסרטים הללו נמנים על התכנית הישראלית של פסטיבל הקולנוע הדוקומנטרי שיתקיים ברחבי העיר תל אביב החל מה-7 במאי ועד ל-16 במאי.

 

בנוסף לתוכנית החדשה, נבחרו 13 סרטים שיתמודדו במסגרת התחרות הישראלית הרשמית ואלו נוגעים בנושאים מגוונים - משפחתיים ואינטימיים מחד, חברתיים ופוליטיים מאידך. אלו יתמודדו על פרס בסך 70 אלף שקלים, שיוענק ליוצרי הסרט הזוכה בתחרות הישראלית. הזוכה בתחרות המוקדשת לתרבות ואמנות יזכה לפרס בסך 10,000 שקלים. הפסטיבל יארח גם תחרות לסרטי סטודנטים, שתמנה השנה שבעה מתמודדים.

 

בתחרות הישראלית יתמודדו הסרטים הבאים: "17 התחלות על טליה" של יוני בן טובים היוצא למסע בעקבות חיי אמו השחקנית והקומיקאית טליה שפירא, שהלכה לעולמה לפני 25 שנים. "גרסא דינקותא" של נועה רוט המלווה את סיפורה של אמה שהיתה אשתו של מנהל ישיבה, חזרה שאלה והפכה לסופרת, הידועה בציבור כיהודית רותם. "הורות מאוחרת" של איל טוויזר מספר על גבר בשלהי שנות ה-60 שמתעקש להביא ילדים לעולם ומאבד הכל בדרך.

 

"סינדרום בנטביץ" של גור בנטביץ שמביא את סיפור משפחתו האנגלו-יהודית שעל פי מייסדיה היתה לסמל הציונות הנאורה, אותו הוא מפריך. "להציל את דוד יעקב" של סיון סתוי המתעד את עצמו בעיצומו של תהליך גמילה מעישון ביחד עם בני משפחתו. בדרך צפות טראומות מן העבר. "עד קצה הזריחה" של סילבן ביגלאייזן שחולק כמה רגעים עם אמו בת ה-95, בהמתמודדות משותפת עם הזיקנה. "שבעה ימים בסנט פטרסבורג" של ראובן ברודסקי מלווה את מסעה של אם מישראל בחזרה לרוסיה שם שוהה בנה, שערק מצה"ל.

 

מתוך "קרדיט לרצח". רצח ברוסיה הרחוקה מתוך "קרדיט לרצח". רצח ברוסיה הרחוקה צילום: יונתן צ'רני

 

"לוינסקי" של קלאודיה לוין החושף את מחדלי הרשויות בטיפול בדרי רחוב, שמצאו לעצמם מקלט לרגע במאהל לוינסקי במהלך המחאה החברתית. "סיפור סגור" של מיכה ליבנה הסוקר את התחקיר של ההיסטוריון אורי מילשטיין על קרב סולטן יעקב במלחמת לבנון הראשונה ויוצא למסע אישי מלא אשמה. "על כורחך" של אסף בנית על ההתמודדות של בני זוג דתיים עם התאבדותם של שניים מבניהם בצבא. 

 

"שיח לוחמים: הסלילים הגנוזים" של מור לושי החושפת שיחות מוקלטות עם חיילים קיבוצניקים מיואשים אחרי

 

מלחמת ששת הימים. "שליחי האל" של איציק לרנר שקלט במצלמתו רגעים אינטימיים מהווי חיי תושבי חוות גלעד - האחזות קיצונית בשומרון. "קרדיט לרצח" של ולאדי אנטונביץ הבולש אחר רצח כפול בסצנה הנאו נאצית במוסקבה.

 

בתחרות התרבות והאמנות יוקרנו הסרטים "היה היה מלך" של דורון ג'רסי על המחזאי נסים אלוני; "המעורר: י"ח ברנר" של יאיר קדר על חייו של הסופר יוסף חיים ברנר ונסיבות מותו החשודות; "וידוי" של דליה מבורך ודני דותן על הפסגות ורגעי השפל בחיי המוזיקאי מתי כספי; "סוף הנפילה" של רות ולק על יצירתה של המשוררת דליה רביקוביץ'; ו"שיר ידידות" של רפאל בלולו על דמותו של ר' דוד בוזגלו, מגדולי הפייטנים של קהילת יהודי מרוקו ונציג בולט לתרבות שהביאו עמם מהמגרב.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x