$
אוכל

שחיתות של חורף

מיטב השפים רקחו קינוחי חורף לוהטים לעונה הקרה. שוקולד, גויאבות, הדרים - הכל הולך, רק שהשרב הזה ייגמר כבר

גלי וולוצקי 10:2211.11.14

ברולה גויאבה

המסעדה הטבעונית זכאים הכניסה לתפריט מנה שתתחבב מיד על חובבי הגויאבות. גויאבות טריות, בשלות וריחניות משודכות ל"שמנת מתוקה" עשויה אגוזי קשיו ומתובלת בתרמיל וניל. ציפוי מתפצפץ בפה של סוכר חום צרוב ופלחי גויאבה משלימים את החגיגה.

 

מחיר: 42 שקל.

איפה: זכאים, בית השואבה 20 פינת אלנבי 98 תל אביב, 03-6135060.

  

ברולה גויאבה ברולה גויאבה צילום: אלעד אייבס

 

קרוטוני בריוש עם תפוחי עץ מקורמלים וגלידת מסקרפונה

הקונדיטורית מיכל בוטון הרכיבה קינוח חורפי ומנחם המורכב מקרוטונים של בריוש תפוזים שהוספגו בחמאה חומה ואבקת סוכר.

תפוחי גרנד סמיט מקורמלים בחמאה ותפוזים מונחים על הקרוטונים הפריכים עם גלידת מסקרפונה קרה ויוצרים משחק של טעמים, מרקמים וטמפרטורות.

 

מחיר: 38 שקל.

איפה: מיכאל, הגפן 43 לימן, 057-9345304.

 

קרוטוני בריוש עם תפוחי עץ מקורמלים וגלידת מסקרפונה קרוטוני בריוש עם תפוחי עץ מקורמלים וגלידת מסקרפונה צילום: בן יוסטר

 

מילפיי גויאבה

הקונדיטורית שי רינת שילבה את המילפיי הצרפתי הקלאסי העשוי בצק עלים מבוסס חמאה וקרם פטיסייר עשיר עם פרי החורף השנוי במחלוקת. העוגה מוגשת עם ריבת גויאבות תוצרת המקום.

 

מחיר: 25 שקל בצהריים, 30 שקל בערב.

איפה: גדרה 26, גדרה 26 תל אביב, 03-5100164.

 

מילפיי גויאבה מילפיי גויאבה צילום: עמית שעל

 

מונטה ביאנקו

הקונדיטורית ניצה רוטנברג הכינה אינטרפרטציה אישית על קינוח המונט בלאן הצרפתי: טארט של בצק פריך במילוי עוגת ספוג שהושרתה במחית פטל, מרנג איטלקי ומחית ערמונים, שמסמלים בארצות אירופה את בוא החורף.

 

מחיר: 34 שקל.

איפה: מנואלה, המייסדים 49 זכרון יעקב, 04-8735761.

 

מונטה ביאנקו מונטה ביאנקו צילום: אלעד גרשגורן

 

ריבת חבושים עם גלידת קשיו ומוס גבינת עזים

השף אוראל קמחי ממסעדת פופינה רקח קינוח המורכב מריבת חבושים חמימה המוגשת לצד גלידת קשיו, מוס גבינת עזים וטוויל שומשום.

 

מחיר: 44 שקל.

איפה: פופינה, אחד העם 3, נווה צדק, תל אביב, 03-5757477. 

 

ריבת חבושים עם גלידת קשיו ומוס גבינת עזים ריבת חבושים עם גלידת קשיו ומוס גבינת עזים

 

תמרים בטמפורה ממולאים פיצוחים ורוטב סילאן

השף גיא פרץ מגיש וריאציה של פטיפור מרוקאי קלאסי: תמרי מג'הול ממולאים במיקס של אגוזים טחונים ומטוגנים בשלמותם אחרי שנטבלו בציפוי טמפורה. הסופגניות הקטנות הללו מוגשות לוהטות ברוטב חמים של סילאן.

 

מחיר: 38 שקל.

איפה: אנדיב, מלון ווסט, הטיילת 21, חוף לידו, אשדוד, 050-8086327.

 

תמרים בטמפורה תמרים בטמפורה

 

שוקו בננה

קינוח שכולו הומאז' לטעמי ילדות: השף־קונדיטורית ליאור משיח הכינה טארט בראוניז עם בננות וקרם שקדים מקורמל, המוגש עם בונבון קרם בננות ורום לצד סורבה שוקולד וג'ל אספרסו.

 

מחיר: 42 שקל.

איפה: פרונטו, הרצל 4 תל אביב, 03-5660915.

 

שוקו בננה שוקו בננה

 

פרלינים עם מרק שוקולד חם

במסעדה הירושלמית במלון הפאר מוגש מרק שוקולד חם הנמזג לתוך צלחת עם פרלינים בעבודת יד הנעשים במקום וכדורי הדרים במילוי מרציפן. התוצאה היא שילוב קלאסי של שוקולד מריר וטעמי הדרים חורפיים.

 

מחיר: 39 שקל.

איפה: ממילא קפה, מלון ממילא, המלך שלמה 11 ירושלים, 02-5482230.

 

 

פרלינים עם מרק שוקולד חם פרלינים עם מרק שוקולד חם צילום: עטא עוויסאת

 

פאדג' שוקולד עם פטריות פורצ'יני

השף נדב נצר רקח קינוח חורפי מתוק ואדמתי המשלב פאדג' שוקולד (ללא גלוטן), קרם פטיסייר בניחוח פטריות פורצ'יני, קציפת אספרסו, מרנג שרוף ושמן וניל ארומטי.

 

מחיר: 41 שקל.

איפה: ראפאס, דיזנגוף 276 תל אביב, 03-5591999.

 

פאדג' שוקולד עם פטריות פורצ'יני פאדג' שוקולד עם פטריות פורצ'יני צילום: עמית שעל

 

נמסיס טונקה

השף־קונדיטורית איריס גלזר הכינה פרשנות חורפית לעוגת הנמסיס, העשויה כאן משוקולד ולרונה 66%, מתובלת בווניל טונקה ומוגשת לצד קרמל מלח ים, מרשמלו שרוף מתוצרת הבית, קרמבל של פולי קקאו וגלידת וניל.

 

מחיר: 45 שקל.

איפה: ארייה, נחלת בנימין 66 תל אביב, 03-5296054. 

 

נמסיס טונקה נמסיס טונקה צילום: עמית שעל

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x