$
הפסקה לעסקית

מעוז חדש לאלפיון

המבנה הטמפלרי שבו שוכנת מסעדת קלארו מרהיב, העיצוב מושקע והאוכל משובח. הכל מוקפד כל כך עד שלרגעים מתחשק לראות איזו התפרעות קטנה בצלחת

גלי וולוצקי 09:3403.09.14
בשעת צהריים קלארו החדשה במתחם שרונה בתל אביב נראית כמו חדר האוכל של האלפיון העליון. רובו המכריע של הקהל מבוגר, אמיד ומטופח, וזה לא מפתיע. רן שמואלי, השף ואחד מבעלי המסעדה, מכיר את הקהל הזה מהקייטרינג הוותיק שלו ויודע בדיוק איך לקלוע לטעמו.

 

המסעדה הענקית, השוכנת באחד המבנים הטמפלריים המרהיבים של המתחם, מעוצבת במקצוענות עד הפרט האחרון. ניכר שכל החלטה כאן, מחולצות הג'ינס של הצוות ועד המלחיות העשויות צדף, התקבלה בניסיון לשדר יוקרה קז'ואלית. למרות גודלו המפלצתי כמעט של החלל האקוסטיקה המופלאה והעיצוב החכם מאפשרים ליהנות מהישיבה כאן. אור רך נשפך מהחלונות, והמטבח הפתוח לא מרעיש מדי, אלא משמש תפאורה שמוסיפה נדבך לחוויה.

 

פורקטה חזיר (68 שקל). נתח שומני, פריך, עסיסי ומענג מאד פורקטה חזיר (68 שקל). נתח שומני, פריך, עסיסי ומענג מאד צילום: אוראל כהן

 

התיישבנו על הבר הצופה למטבח, וכיסאות העור הם מהנוחים שהזדמן לנו להכיר. הברמן היה חביב, מקצועי ולא סחבק מדי, והתפריט מהודק ומגרה. העסקית של קלארו כוללת במחיר המנה העיקרית, שנע בין 58 ל־148 שקל, גם מנה ראשונה ולימונדה או חליטת צמחים.

 

התחלנו במנה שכבר שמענו עליה - גספאצ'ו עגבניות צהובות - שאכן ראויה לכל המחמאות. המרק הוגש בטמפרטורה מדויקת (קר מאוד, אבל לא במידה שמפריעה לחוש בטעמים) ועוטר בעלי בזיליקום סגול, שמן בזיליקום ופירורי לחם. גם הראשונה הנוספת, אנשובי כבוש, היתה טובה. על פי התפריט, הדג נכבש בתבלין ראס אל־חנות, אך בצלחת הורגשה דווקא כבישה עדינה מאוד, והתבלינים הורגשו רק בקושי. עם ביצה חצי רכה ולחם קלוי זו מנה נעימה שפותחת את התיאבון.

 

גם העיקריות היו עשויות במקצועיות. פילה פורל ורוד בעישון קל (לטעמנו קצת קל מדי) עם סלט תפוחי אדמה חמים, שעועית ירוקה וגרגיר נחלים ברוטב חזרת (96 שקל) היה מצוין. הדג נצלה בעדינות ונותר עסיסי, השעועית הירוקה היתה פריכה והתפודים שחומים.

 

מנת פורקטה חזיר (68 שקל) עם אותו סלט תפוחי אדמה, רק הפעם ברוטב סלק ועשבי תיבול, היתה ללא ספק כוכבת הארוחה. הנתח שנלקח מבטן החזיר הוכיח שוב כי כשמטפלים כראוי בבשר חזיר הוא שם בכיס הקטן את סוגי הבשר האחרים. הנתח השומני היה פריך, עסיסי ומענג מאוד, והתוספת נפלאה.

 

רן שמואלי וצוותו עושים עבודה נהדרת, וקלארו היא אחת המסעדות המדויקות והמרשימות שנפתחו בשנים האחרונות. אולי אפילו מדויקת מדי. אין בה תעוזה, אלא רק קצוות מעוגלים ומשויפים ומשהו בורגני שהופך אותה לבחירה מושלמת לארוחה מהוגנת. הלוואי שבקרוב שמואלי יעז לקחת אותה צעד קדימה ולתת לה להתפרע קצת.

 

קלארו

ז'אנר: מטבח שף

מיקום: מתחם שרונה תל אביב, 03-6017777

פרטי העסקית: 148–58 שקל, ראשון־חמישי 12:00–15:30

התחככות: כסף חדש, כסף ישן

שירות: מקצועי ומסביר פנים

כשרות: אין

חניה: בחניוני רחוב הארבעה

נגישות נכים: יש, ויש שירותי נכים

שורה תחתונה: בחירה מושלמת לארוחה מהוגנת

בטל שלח
    לכל התגובות
    x