$
פנאי

12 * 12: המסעדות ששרדו את תל אביב

12 מסעדות שהצליחו לעשות את הלא ייאמן ולשרוד 12 שנה לפחות בג'ונגל הקולינרי של תל אביב, לשמור על איכות ולתת תמורה טובה לכסף

גלי וולוצקי 09:3529.01.14

דיקסי: המתמידה

+ דיינר, מ־1993

אחת המסעדות הוותיקות בתל אביב, שחגגה לאחרונה שני עשורים, מצליחה לשמור על אותה רמה ואותה אטרקטיביות. עדיין אפשר לקבל כאן נתחי בשר מהמשובחים בעיר, הום פרייז מדויקים וכנפי עוף מיתולוגיות.

 

המנה הוותיקה בתפריט: המבורגר העשוי לפי מתכון סודי ומורכב משלושה סוגי בשר בקר טרי (54 שקל).

 

המנה החדשה בתפריט: פילה מוסר ים על רטטוי עגבניות, זוקיני, בצל, קרם חציל וסלק (89 שקל).

 

  • יגאל אלון 120, 03-6966123.

 

המבורגר משלושה סוגי בקר המבורגר משלושה סוגי בקר

 

קופי בר: הכיפית

+ בראסרי, מ־1994

המסעדה הראשונה של קבוצת R2M היא עדיין היהלום שבכתר ואחת המסעדות הכיפיות והיציבות שיש. בדיוק כמו לפני 20 שנה, גם היום תקבלו כאן את אותה עוגת גבינה ניו־יורקית ואת אותם כבדי עוף עם פירה, בהקפדה ובסגנון המאפיינים את הקבוצה.

 

המנות הוותיקות בתפריט: אנטיפסטי (46 שקל), אווז קונפי (92 שקל), סלט קיסר (42 שקל).

 

המנה החדשה בתפריט: סלט פנצנלה של חורף עם ארטישוקים, שומר צלוי, סלק, צלפים, אנשובי, פטרוזיליה ולחם שרוף (42 שקל).

 

  •  יד חרוצים 13, 03-6889696.

 

דלפק המאפים בקופי בר דלפק המאפים בקופי בר צילום: אלון דרורי

 

לונג סנג: האותנטית

+ סינית, מ־1982

המסעדה שבה אוהבים לאכול הסינים בארץ חגגה השנה יום הולדת 32. התפריט מתמקד באוכל סיני פשוט וטוב, אך חשוב לדעת כי לצד התפריט האדום, המיועד לקהל הרחב, יש תפריט שחור ובו מאכלים מסורתיים, המתאימים לחך הסיני או לסועדים הרפתקניים במיוחד.

 

המנה הוותיקה בתפריט: צ'ו מיין - אטריות פריכות עם ירקות ובשר/עוף/שרימפס/ברווז (90–54 שקל).

 

המנה החדשה בתפריט: מנות טופו במבחר רטבים, חלקן צמחוניות וחלקן עם בשר (58 שקל).

 

  • אלנבי 13, 03-5163796.

 

מסעדת צ'ו מיין מסעדת צ'ו מיין צילום: עמית שעל

 

השקד: הימית

+ דגים ופירות ים, מ־1964

כבר 50 שנה משמשת השקד בית לחובבי דגים, ומשרתת את העובדים באזור הרחובות החשמונאים וקרליבך. מעבר למנות הדגים המוגשות בכל הדגיות העיר, היא מציעה גם מנות מיוחדות יותר, כמו מרקי דגים ומנות ראשונות של דגים כבושים.

 

המנה הוותיקה בתפריט: מטיאס עם בצל, עלי דפנה ופלפל אנגלי (25 שקל).

 

המנה החדשה בתפריט: שיפודי לוקוס על הגריל (138 שקל).

 

  • החשמונאים 90, 03-5610546.

 

קדרת סרטנים בשקד קדרת סרטנים בשקד צילום: דן פרץ

 

פסטה מיאה רמת החייל: המשפחתית

+ מטבח איטלקי חלבי, מ־1999

גם באזור כל כך עסקי והייטקי מצליחה המסעדה, שסניף האם שלה נמצא ברחוב ווילסון בעיר, ליצור אווירה משפחתית שמבטיחה לה לקוחות קבועים גם מקרב תושבי הסביבה. הפסטות והרטבים המושקעים הופכים אותה לאחת האיטלקיות הנעימות בעיר.

 

המנה הוותיקה בתפריט: פסטה טרייה ברוטב אלי אוליו עם פטריות יער וכרישה (63 שקל).

 

המנה החדשה בתפריט: פסטה ברוטב אלבורו (חמאה) עם אספרגוס, פטריות יער, לימון ופרמז'ן (67 שקל).

 

  • הברזל 34, 03-6499346.

 

פסטה ברוטב חמאה פסטה ברוטב חמאה צילום: עמית שעל

 

אורנה ואלה: השינקינאית

+ בית קפה/מסעדה, מ־1992

המוסד, שסימל בעבר את תחייתו של רחוב שינקין, לא קופא על השמרים. אף שרבות מהמנות שהוגשו בתחילת הדרך עדיין מוגשות כאן (מי אמר לביבות בטטה?), נוספות להן כל העת מנות חדשות, והז'אנר הבריאותי באוריינטציה טבעונית הולך ומעמיק.

 

המנה הוותיקה בתפריט: צ'יקן וירקות בקארי עם אורז בסמטי (68 שקל).

 

המנות החדשות בתפריט: קובה טבעוני ממולא בעדשים (64 שקל); טופו קדיתא אורגני על הגריל עם ירקות קלויים (68 שקל).

 

  • שינקין 33, 03-6204753.

 

מתחזקים בטבעונות מתחזקים בטבעונות צילום: אוראל כהן

 

סטפן בראון: הבשרית

+ מטבח ים־תיכוני, מ־1997

אחת ממסעדות הבשר הוותיקות בתל אביב ומסעדת־האם של רדיו רוסקו הזכורה לטובה, שנסגרה בשנה שעברה אך השאירה אחריה את הפיצות המצוינות המוגשות עתה בסטפן בראון.

 

המנה הוותיקה בתפריט: קבב טלה (62 שקל).

 

המנה החדשה בתפריט: טקס מקס לבנוני - מחית שעועית שחורה, טחינה וכוסברה (24 שקל).

 

  • אלנבי 97, 03-5604725.

 

קבב טלה בסטפן בראון קבב טלה בסטפן בראון צילום: אוראל כהן

 

אינדירה: האתנית

+ מטבח צפון הודי, מ־1990

אינדירה היא מחלוצות הקולינריה ההודית בישראל. הצוות הודי והדקורציה בהתאם.

 

המנה הוותיקה בתפריט: טיקה מסאלה - נתחי פילה עוף צלויים ומעושנים בתנור הטנדור, ולאחר מכן מבושלים ברוטב על בסיס עגבניות ותבלינים (79 שקל).

 

המנה החדשה בתפריט: רישיקש פניר - גבינת פניר עם קשיו, חמוציות, קינמון וקוקוס, מוגשת על רוטב פירות יער (33 שקל).

 

  • שאול המלך 4, 03-6954437.

 

טיקה מסאלה טיקה מסאלה צילום: אוראל כהן

 

קפה נואר: מלכת השניצל

+ ביסטרו, מ־1997

המנות הידועות של המקום המתאפיין בשיק אירופי - והשניצלים בראשן - מוגשות מיום הפתיחה ועד היום, אך השפית שהצטרפה לאחרונה לשורות ומנהלת את המטבח, עינב ברמן (בעבר אסיף), הוסיפה רוח חדשה לתפריט.

 

המנה הוותיקה בתפריט: השניצלים מחזה עוף, עגל או חזיר (79–64 שקל).

 

המנה החדשה בתפריט: פיתה דרוזית במילוי בשר טלה ועגל עם צזיקי (42 שקל).

 

  • אחד העם 43, 03-5663018.

 

שניצל מחזה עוף שניצל מחזה עוף צילום: גיל לביא

 

סוזנה: השכונתית

+ מטבח ים־תיכוני, מ־1995

המסעדה שפרחה עם נווה צדק משנות התשעים אמנם עברה ידיים, אבל עדיין עובדת באותה מתכונת וממשיכה לספק לבאי המתחם אופציה מוצלחת ומשתלמת בצל העצים העבותים.

 

המנה הוותיקה בתפריט: מרק דלעת עם קובה ממולא בשר (44 שקל).

 

המנה החדשה בתפריט: נתחי פרגית על מג'דרה העשויה מבורגול, עדשים ובצל (62 שקל).

 

  • שבזי 9, 03-5177580.

 

מרק דלעת וקובה מרק דלעת וקובה צילום: נמרוד גליקמן

 

מון: הממונעת

+ סושייה, מ־2000

הסושייה הוותיקה, שבתחילת דרכה נראתה כמו עוד גימיק - סושי שמוגש על מסוע - הצליחה להתגבש למסעדת סושי שכונתית ויציבה, שמספקת לחובבי הז'אנר אוכל טוב במחיר סביר.

 

המנה הוותיקה בתפריט: אושי סובן - קוביות של טרטר סלמון, טונה, בטטה ואבוקדו (29 שקל).

 

המנה החדשה בתפריט: מיסטר פרפקט - מאקי סלמון נא ואבוקדו עם נתחי סלמון (38 שקל).

 

  • בוגרשוב 58, 03-6291155.

 

אושי סובן אושי סובן צילום: אוראל כהן

 

שבתאי היפה: הכל כלול

+ דגים ופירות ים, מ־1965

הדגייה היפואית באוריינטציה יוונית, שנפתחה לפני קרוב ל־50 שנה, מנוהלת כיום כבר בידי הדור השלישי. גם פה מגישים את הדיל הקבוע של הדגיות: סלטים ומנה עיקרית במחיר קבוע מראש, אבל הסלטים מצוינים וכך גם הדגים ופירות הים.

 

המנה הוותיקה בתפריט: ברבוניות בשמן עמוק (95 שקל, כולל סלטים).

 

המנה החדשה בתפריט: חריימה שרימפס (95 שקל, כולל סלטים).

 

  • הצורפים 36 יפו, 052-6479883.

 

ברבוניות בשמן עמוק ברבוניות בשמן עמוק צילום: עמית שעל

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x