• תפריט
אוכל

לבשל במטבח של מחניודה

פרויקט חדש של עמותת רוח חדשה, הפועלת לחיזוק אוכלוסיית הצעירים בירושלים, מציע התמחות בת שלושה שבועות במסעדות המובילות בעיר

גלי וולוצקי 08:3529.09.13

"אין דבר כזה טבח שמחפש עבודה ולא מוצא", אומר נעם ריזי, שותף במסעדות הירושלמיות אדום, לבן, קולוני ואיטליה הקטנה. גם הצעת שכר גבוה יחסית לתפקיד אינה משפרת את בעיית המחסור בכוח אדם, טוען ריזי: "אנחנו מציעים עד 40 שקל לשעה לטבח מנוסה ובכל זאת לא מוצאים. לא מעט מסעדות בירושלים מצמצמות פעילות פשוט כי אין להן מספיק עובדים".

 

משה קפטובסקי, סמנכ"ל עמותת רוח חדשה, הפועלת לחיזוק אוכלוסיית הצעירים בירושלים באמצעות פרויקטי תעסוקה והשמה, הבין משיחות עם מסעדנים שמצוקת כוח האדם בתחום היא הזדמנות לפעול בשדה נוסף שעשוי לסייע בשיפור התעסוקה וגם בפיתוח תרבות הפנאי בעיר. "החלטנו ליזום פרויקט שינסה לחבר בין צעירים שחולמים לעבוד במטבחי מסעדות ובין המסעדות".

 

נעם ריזי. אפילו שכר גבוה לא מביא טבחים נעם ריזי. אפילו שכר גבוה לא מביא טבחים צילום: גיא אסיאג

 

הפרויקט יחנוך בשלב ראשון עשרה מתמחים, שכל אחד מהם יופנה למסעדה ובה יעבור סטאז' של כשלושה שבועות בהיקף חצי משרה (24 שעות בשבוע). המסעדות המשתתפות הן מחניודה, הסדנא, מונא, אנג'ליקה, גרנד קפה, צ'אקרה, אדום, לבן, קולוני ואיטליה הקטנה. לפני תחילת הפרויקט יעברו המתמחים הכשרה מרוכזת של יומיים עם השף יוסי בן דוד, בעבר מרכז תוכנית לימודי הבישול במכללת הדסה. את שלושת ימי השישי בזמן ההתמחות הם יבלו בפגישות עם מסעדנים, שילמדו אותם מונחי יסוד בקולינריה.

 

“ההכשרה תהיה בסיסית מאוד", מסביר ריזי. "הרעיון אינו ללמד את המתמחים בישול, אלא לחשוף אותם לעולם הזה. העבודה קשה ושוחקת מבחינה פיזית, וצריך להגיע עם תשוקה אמיתית כדי לשרוד בשנים הראשונות".

 

העמותה תמיין את המועמדים, תממן את ההכשרה הבסיסית ותשלם חלק משכר המינימום שיקבלו המתמחים.

 

מסעדת מחניודה. משתתפות בפרויקט גם מונא, אנג'ליקה, הסדנא, צ'אקרה ועוד מסעדת מחניודה. משתתפות בפרויקט גם מונא, אנג'ליקה, הסדנא, צ'אקרה ועוד צילום: גיא אסיאג

 

מי קהל היעד של התוכנית?

“בני 35–24", אומר עידן פישר, מנהל התוכנית, שמבטיח כי לא ייפסלו גם מועמדים בוגרים יותר, אם יתאימו.

 

פרטים: מיונים מ־29 בספטמבר עד 1 באוקטובר, ההכשרה וההתמחות מ־10 באוקטובר. ההשתתפות היא ללא תשלום, למעט 500 שקל דמי רצינות שיוחזרו למתמחה בסיום הפרויקט. new-spirit.org.il

 

התחילו בירושלים, עברו לתל אביב

 

האם הפרויקט יעשה שינוי של ממש בסצנה הקולינרית בבירה? חלק מהמסעדנים המובילים בתל אביב התחילו את דרכם המקצועית בירושלים, אך לא נותרו בה כשהבשילו מקצועית.

 

מאיר אדוני (כתית, מזללה, בלו סקיי) התחיל את הקריירה שלו אצל השף עזרא קדם בארקדיה, רפי כהן (רפאל) עבד במלון המלך דוד ובארקדיה, ירון שלו (טוטו) עבד אצל השף שלום קדוש במסעדת פרה על הגג, ואייל שני (צפון אברקסס, הסלון, מזנון) הקים את אוקיינוס.

 

אביב משה, השף של מסעדת מסה התל אביבית, עבד בכמה מסעדות בירושלים, ובהן המסעדה של השף שלום קדוש במלון שרתון פלאזה בעיר; לפני כעשר שנים עזב את הבירה והפך לשף בתל אביב. משה סבור שלפרויקט יש סיכוי להצליח. "התנאים בירושלים שונים היום מבעבר, היום יש לטבחים מקום לגדול ולהתפתח בו".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x