$
אוכל

טעימות: סיור קולינרי בפלורנטין

מזנונים קטנים ומסעדות פועלים, סנדוויצ'יות משובחות בכוכים זעירים, ושילובים מסקרנים בין אוכל לאמנות ומוזיקה. כתבת "כלכליסט" בדקה את ההיצע בשכונה הדרומית

גלי וולוצקי 09:0813.12.12

שכונת פלורנטין בתל אביב מצליחה לייצר סצינת בילוי ואוכל מיוחדת במינה. מסעדות הצמרת עוד לא הגיעו לכאן, ובמקומן יש מזנונים ומסעדות פועלים, המאכילים במשך היום את תושבי השכונה ועובדי שוק לוינסקי, ואילו בערב השכונה הופכת למקום הבילוי המועדף על מי שמאס במגה־ברים ומחפש בילוי שכונתי ונינוח יותר. "כלכליסט" ממליץ על המקומות השווים בפלורנטין.

 

דייבוצ'קה: סנדוויצ'ים עם השכנים

 

הסנדוויצ'ייה שקרן אדם פתח לפני כשנתיים וחצי כבר נהפכה לאחד מהמוסדות האהובים ביותר על תושבי הסביבה. בשעת בוקר הם נכנסים למקום הקטנטן בזה אחר זה, אוכלים כריך על הדלפק הצופה לרחוב או שותים קפה על הספסל בחוץ. בדייבוצ'קה יש כריכים מלחם שאור של מאפיית לחמנינה, עוגות ועוגיות בעבודת יד ולעתים גם מרקים ותבשילים חמים. מה לטעום: כריך מטיאס עם שמנת חמוצה, תפוחי אדמה וצנון בלחם שאור צרפתי (30 שקל); כריך טונה סאי עם מיונז, אריסה, טונה, תפוחי אדמה, ביצה וירוקים (32 שקל). פרטים: החלוצים 41, 03-5186607.

 

דייבוצ'קה. מנה לדוגמה: כריך מטיאס (30 שקל) דייבוצ'קה. מנה לדוגמה: כריך מטיאס (30 שקל) צילום: תומי הרפז

 

יהלומה: ביסטרו־מזנון של מנכ"לית

 

הביסטרון של יהלומה לוי, מי שהיתה מנכ"לית רדיו תל אביב, הוא שילוב צנוע בין ביסטרו למזנון, שמצליח על אף זערוריותו למלא את שני התפקידים. לוי, העומדת מאחורי הסירים, מקבלת כל אורח במאור פנים וממליצה לו על הביס הנכון. המטבח הים תיכוני מציע מאכלים בהשראה טורקית, יוונית, מצרית ומרוקאית, ואפשר למצוא כאן מחביתה עם סלמי ועד קוסקוס עם מרק ירקות שורש, או כיסני עטאייף חמים וממולאים באגוזים ובקוקוס. בשעות הערב הביסטרון הופך לנינוח אפילו יותר ומגיש גם בירות ומשקאות עראק רימונים. מה לטעום: פאבה - קרם שעועית לימה עם סלט קטן וחריף של עגבניות (27 שקל); סלט שרי - מוצרלה ופול ירוק על עלי רשאד, פלחי אבוקדו ועגבניות שרי (44/30 שקל). פרטים: זבולון 5, 077-5565887.

 

יהלומה. מנה לדוגמה: סלט שרי (מ-30 שקל) יהלומה. מנה לדוגמה: סלט שרי (מ-30 שקל) צילום: תומי הרפז

 

יאסו סלוניקי: הכי טברנה

 

המסעדה היוונית הכשרה־חלבית נפתחה כסניף שני לאחותה בת השנתיים ביפו. התפריט כולל את כל הקלאסיקות המתבקשות, וגם האווירה מזכירה טברנה יוונית עולצת, במיוחד בערבי שני ובשישי בצהריים, אז מופיעים במקום להקות וזמרים יווניים. מה לטעום: חלומי מטוגן (22 שקל); איקרה מתוצרת הבית (18 שקל); קציצות פרסה (22 שקל). פרטים: ידידיה פרנקל 16, 03-5187940.

 

יהושע ורבקה אשכנזי: הכל ב־15 שקל

 

כבר 34 שנים עומדת רבקה אשכנזי (85) מאחורי הדלפק בכוך הקטן, שפעם היה מעדנייה והיום הוא סנדוויצ'ייה, ומכינה כריכים של פעם במחיר אחיד של 15 שקל. יהושע (90) מפקח מהכורסה, בעודו מעלעל בעיתון, ורבקה חותכת את הלחמניות וממלאת אותן בטונה, אנשובי, פלמידה או גבינות, מוסיפה בצל קצוץ או פרוסת עגבנייה ועוטפת בנייר אריזה חום. מה לטעום: סנדוויץ' עם פלמידה מעושנת וביצה קשה (15 שקל). פרטים: פרנקל 28, 03-6827364.

 

שמעיה: עד הסיר האחרון

 

המסעדונת הביתית מלאה משעת הפתיחה ב־12:00 ועד לסגירה ב־17:00 או 18:00, כשאחרון הסירים מתרוקן. הבעלים, שמעיה כהן, מעמיד מדי בוקר כעשרה סירים עם אוכל ביתי מתובל בתבונה. יש כאן תבשילים כמו לשון עגל עם גרגרי חומוס וקציצות דג, ותמיד אורז וכמה סוגי שעועית, וגם מבחר גדול של ירקות ממולאים בבשר. מה לטעום: כדאי לחלוק צלחת עם שתי מנות עיקריות, כמו בטטה ממולאת ומפרום, ותבשילים כמו במיה, שעועית, אורז ואפונה, בגודל שיכול להשביע שני סועדים (42 שקל). פרטים: ויטל 2, 03-6829217.

 

שמעיה. מנה לדוגמה: שתי עיקריות ותבשילי ירות (42 שקל) שמעיה. מנה לדוגמה: שתי עיקריות ותבשילי ירות (42 שקל) צילום: תומי הרפז

 

אניטה: גלידה ביתית ואמנות שכונתית

 

הגלידריה בעלת שני הסניפים בנווה צדק פתחה את הסניף הפלורנטיני לפני כשש שנים, ומייצרת מדי בוקר גלידות טריות. המגוון כולל כ־300 טעמים, ומתוכם מוצעים מדי יום כ־20. יש כאן מבחר עצום של תוספות, מדובוני גומי ועד פיסטוקים טחונים, ואת הקירות מעטרות תערוכות אמנות מתחלפות, פרי עבודתם של תושבי השכונה. מה לטעום: גלידת שוקולד שקדים, או גלידת קוקימן, 24/20/15 שקל למנה. פרטים: פלורנטין 3, 03-6838730.

 

זבולון העשירי, אירוח ניסיוני: מנות שהבעלים אוהבת

 

מערת הקסמים הנגלית למי שנכנס בדלת הכמעט נסתרת מכונה "המעבדה" בפי אורית ברום, אמנית רב־תחומית ובעלת המקום. ביחד עם שותפתה מיכל נועם ועם בנה אופיר היא מארחת מדי ערב אנשים שמתחשק להם לצאת למקום שהוא לא בר ולא מסעדה, אבל אפשר גם לשתות בו וגם לאכול. אם יתמזל מזלכם תזכו לצפות גם בהופעה או במיצג אמנות של אחד מהאורחים. התפריט האקלקטי משתנה כל הזמן, וכולל מנות שברום אוהבת להכין. המנות האלה מוכנות על המקום ברגע ההזמנה. מה לטעום: בורקס פתוח עם עלי מנגולד וגבינות (42 שקל); מאפה מתוק עם פירות העונה, פיסטוקים וקרם פרש (38 שקל). פרטים: זבולון 10, 052-5461651.

 

זבולון העשירי, אירוח ניסיוני. מנה לדוגמה: בורקס פתוח עם מנגולד וגבינות (42 שקל) זבולון העשירי, אירוח ניסיוני. מנה לדוגמה: בורקס פתוח עם מנגולד וגבינות (42 שקל) צילום: תומי הרפז

 

החלוצים 3: ביסטרו זעיר ורומנטי

 

המסעדה שפתחו בני הזוג נעמה שטרנליכט ואיתן ונונו נהפכה עד מהרה ליקירת חובבי האוכל בתל אביב. משהו באירוח הנעים, בתפריט המהודק ובמטבח המדויק של ונונו עובד, והופך את הביסטרו הזעיר והרומנטי הזה - 25 מקומות ישיבה בלבד - למקום כיפי. לתפריט הקבוע, הכולל מנות כמו פסטה בציר עדשים ויין לבן, בצל ירוק אספרגוס וחלמון נא, נוספות מנות ספישל שבועיות. המקום פתוח מדי יום (לבד מימי ראשון) משעות הערב, ובימי שישי בצהריים מוגש תפריט בראנץ'. מה לטעום: לשון עגל פרוסה דק בוויניגרט צלפים ופטרוזיליה (34 שקל); חלה ממולאת בפולקע חזיר ובייקון עם רוטב יין לבן (52 שקל). פרטים: החלוצים 3, 03-5231016.

 

החלוצים 3. מנה לדוגמה: חלה ממולאת בפולקע חזיר (53 שקל) החלוצים 3. מנה לדוגמה: חלה ממולאת בפולקע חזיר (53 שקל) צילום: תומי הרפז

 

דנסינג קאמל: בירה מהחבית ותפריט פאבים

 

סניף שני למבשלת הבירה הישראלית מרחוב התעשייה. גם כאן אפשר לטעום את הבירות של המבשלה הישר מהחבית, לצד תפריט פאבים, הכולל בעיקר סנדוויצ'ים ופיצות. אפשר לשתות כאן גם סיידר ישראלי, ובקרוב גם בירות בוטיק ישראליות נוספות. מה לטעום: בירה עונתית חדשה, צ'רי ונילה סטאוט - בירת סטאוט עם וניל ודובדבנים, שבושלה במיוחד לחנוכה (29/23 לשליש או חצי ליטר); סנדוויץ' רוסטביף בג'בטה עם רוטב של בירת סטאוט וכרוב כבוש (38 שקל ל־150 גר', 52 שקל ל־300 גר'). פרטים: ויטל 10, 03-5185870.

 

מסקל: מקסיקו כאן ועכשיו

 

בר מקסיקני שמגיש תפריט מגוון של אוכל רחוב עם כל החשודים המידיים: טוסטאדס, קסדיאס, טאקוס, נא'צוס וצ'ילי קון קרנה. אפשר לשבת לארוחה מלאה, אבל עדיף לנשנש על הבר בזמן ההאפי אוור (18:00–20:00) וליהנות מהנחה של 50% על הקוקטיילים. מה לטעום: ברבקואה - טורטיות קטנות ממולאות בצלי בקר בבישול ארוך (32 שקל); צ'ילקילס - נאצ'וס עם סלסת עגבניות חמה, גבינה ושמנת חמוצה (28 שקל); מרגריטה קלאסית עם כתר מלח (45 שקל). פרטים: ויטל 2, 03-5187925.

 

מסקל. מנה לדוגמה: ברבקואה, טורטיות קטנות ממולאות בצלי בקר (32 שקל) מסקל. מנה לדוגמה: ברבקואה, טורטיות קטנות ממולאות בצלי בקר (32 שקל) צילום: תומי הרפז

 

הבית ההודי: מטבח בנגלי עם קונצרט

 

צ'נצ'ל בנגה ורעייתו סיגל מנור בנגה מחלקים את זמנם בין ביתם בירושלים לבין הסטודיו של צ'נצ'ל, אמן במקצועו, בפלורנטין. כאן הם גם מארחים סועדים בהזמנה מראש, לארוחות הודיות אותנטיות בסגנון המטבח הבנגלי, או לערבים הנערכים פעם־פעמיים בחודש וכוללים הרצאות על תרבות הודו, קונצרטים של מוזיקאים הודים וארוחות טאלי עשירות. מה לטעום: ארוחת טאלי עשירה הכוללת, בין השאר, אלו גובי (תבשיל ירקות, תפוחי אדמה וכרובית); מלאי כופתה (קציצות תפוחי אדמה וגבינה ברוטב שמנת ואגוזים); ותבשילים בנגליים ייחודיים. ארוחות מוזמנות מראש, מזוג ועד 40 סועדים, 65–95 שקל לסועד לארוחות טאלי עם קונצרט. פרטים: מועדי הקונצרטים בעמוד הפייסבוק "הבית הפתוח לתרבות הודו". ויטל 2, 050-6200591.

 

הבית ההודי. מחיר לדוגמה: ארוחת טאלי עם קונצרט (מ־65 שקל) הבית ההודי. מחיר לדוגמה: ארוחת טאלי עם קונצרט (מ־65 שקל) צילום: תומי הרפז

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x