יינות ראש בראש
יקבי רמת הגולן וסגל השיקו לחגים יינות דגל מבציר 2008 המשובח. "כלכליסט" התרשם, אך מציע לחכות ולפתוח אותם רק בראש השנה הבא
מדובר ביינות מצוינים, אבל קשים להשוואה. למרות הרכב הזנים הזהה כמעט הם שונים זה מזה: הקצרין מלוטש, עגול ורך, בעוד הלא מסונן פראי, מחוספס ובועט. שניהם יקרים, מה שהופך אותם ליין לאירועים מיוחדים. מי מהשניים מוצלח יותר? זו כבר שאלה של טעם.
האלגנטי: ירדן קצרין 2008, יקבי רמת הגולן
מה: בלנד של קברנה סוביניון (87%) ומרלו (13%), מחלקות נבחרות בכרמי מרכז רמת הגולן וצפונה, בין היתר כרמי יונתן, אודם, אל רום ותל פארס.
מידע נוסף: היין יושן בחביות חדשות מעץ אלון צרפתי במשך 18 חודשים, ולאחר מכן אוחדה תכולת החביות השונות, והממסך הוחזר לחביות לשישה חודשים נוספים. מהיין יוצרו 9,000 בקבוקים בלבד, שכרבע מהם מיועדים ליצוא.
דבר הטועם: צבעו של היין סגול עמוק, עשיר ומבריק. הארומה הראשונית, מיד לאחר פתיחת הבקבוק, אדמתית מאוד, ומזכירה אדמה לחה, פטריות ומעט טחב. הארומה השניונית חושפת מעט פרי — בעיקר שזיף אדום בשל, והרבה תיבול מהחבית: וניל, ציפורן, קינמון ושוקולד. הפה חושף יין מלוטש מאוד, עגול ונעים מאוד לשתייה. זהו יין שקל מאוד לחבב.
היין נטעם פעם נוספת אחרי 24 שעות, ונראה שהזמן היטיב איתו. הוא נפתח, ארומות הפרי השתחררו, והאיזון שבין טאנינים ופרי השתפר מאוד.
אף שהיין מוצלח מאוד גם כיום, אין ספק שהמתנה של שנה־שנתיים בתנאי אחסון טובים תשפר אותו. להגשה בשנה הקרובה מומלץ להעביר את היין לדקאנטר, שיאפשר לו להיפתח מהר יותר.
פרטים: 390 שקל, כשר.
הפראי: קברנה סוביניון לא מסונן 2008, יקבי סגל
מה: בלנד של קברנה סוביניון (90%) מכרם דישון ומכרם דובב, ומרלו (10%) מכרם דובב.
מידע נוסף: רכיבי היין התיישנו במשך 18 חודשים בחביות חדשות, רובן חביות עץ אלון צרפתי, ומיעוטן (5%) בחביות שמגדירים ביקב "אלון אקזוטי ממקור אירופי" (לרוב מסלובניה או הונגריה).
דבר הטועם: היין אדום עמוק, על גבול הסגול. הארומה הראשונית חזקה מאוד, עם הרבה מאוד עץ קלוי שמתפרץ לאף, קינמון, וניל וריבת שזיפים. לאחר המתנה חשף היין ארומות של נסורת ועור, ולאחר המתנה נוספת - ארומות מרשימות של שרף ופלפל שחור.
הרושם הראשון בטעימה הוא של יובש גדול. זהו יין עוצמתי, בעל גוף מלא, שמפגיש את החך עם מלוא הטאנינים שיש בו. עוד בולטת המרירות העדינה, שהופכת את היין בן לוויה מוצלח מאוד למאכלים ים תיכוניים.
זהו לא יין לכל אחד: הוא תוקפני מאוד, עם הרבה עץ, אבל יש לו אופי, והוא חף מכל ניסיון להתחנף.
במבחן 24 השעות היין עמד בהצלחה. הזמן ריכך את העץ ואִפשר לפרי ולתיבול לבלוט מעט יותר. גם היין הזה ירוויח מהמתנה של שנה־שנתיים, ופתיחה שלו כיום מחייבת דקאנטר.
פרטים: 230 שקל, כשר.