אוכל

מבחן "כלכליסט": הפרלינים הטובים ביותר

צוות טועמי "כלכליסט", בראשות השוקולטייר האיטלקי גווידו גובינו, התנסה בפרלינים של מותגים ישראליים וקבע: השוקולטרי איקה מספר 1

כתבי "כלכליסט" 08:2919.06.11

דרך ארוכה עשו הפרלינים בישראל מימי הבונבוניירה שהועברה מיד ליד. לצד המותגים המיובאים, שוקולטיירים מייצרים פרלינים בעבודת יד, וחלקם כבר מתהדרים בכמה סניפים.

 

"כלכליסט" כינס צוות טועמים בראשות גווידו גובינו, שוקולטייר איטלקי ובעל מותג שוקולדים איכותי, כדי לטעום מההיצע ולהכריע איזה מותג מציע את הפרלינים האיכותיים ביותר.

 

 


 

איקה: 8.5

 

מה טעמנו: גנאש שוקולד מריר, מרציפן וצימוקים בציפוי שוקולד מריר, פרלינה לימון בציפוי שוקולד חלב, קראנץ' בציפוי שוקולד חלב. דבר הטועמים: הפרלינים יפים, הציפוי אחיד ודק, המילוי רך ונעים והטעמים מדויקים ומאוזנים. האריזה מעוצבת במינימליסטיות ונעימה לעין. בראבו! פרטים: 5 שקל ליחידה, שוקולטרי, יד חרוצים 11 ת"א.

 

אלי טראב: 7.8

 

מה טעמנו: פרלין קרם ברולה בציפוי שוקולד לבן, פרלינה שקדים וקליפות לימון בציפוי שוקולד חלב, נוגטין בציפוי שוקולד מריר, גנאש פירות אדומים ופרחי סיגליות בציפוי שוקולד מריר. דבר הטועמים: הפרלינים מרהיבים. הם קטנים ומעוצבים בחן, הציפוי דק ומבריק, המילוי משובח והטעמים מקוריים ומאוזנים. פרלין הברולה במחלוקת: חלק אהבו מאוד וחלק סברו שהוא מתוק מדי. האריזה מעוצבת לעילא. פרטים: 4.5–3.5 שקל ליחידה (תלוי בגודל המארז), קרדינל, אבן גבירול 60 ת"א.

 

סיגל קרפל: 7.5

 

מה טעמנו: גנאש חלב פטל בציפוי שוקולד מריר, גנאש שוקולד מריר מתובל בטונקה בציפוי שוקולד מריר מנג'רי, קרם מרציפן וגנאש שוקולד לבן לימון בציפוי שוקולד מריר, טראפלס אספרסו והל.

 

דבר הטועמים: הפרלינים יפים ומרשימים, הציפוי דק ואחיד והמילוי רך ונעים בפה ובעל טעמים מאוזנים. פרלין הפטל מעולה. המרציפן מעט מתוק מדי. ניכר שחומרי הגלם איכותיים מאוד. האריזה מהודרת ונעימה לעין. פרטים: 6 שקל ליחידה, מרכוס 16, רמת החייל ת"א.

 

מישי:7

 

מה טעמנו: קרמל בציפוי שוקולד מריר, גנאש סופר מריר 70% בציפוי שוקולד מריר, גנאש פסיפלורה בציפוי שוקולד לבן, גנאש ג'נדויה חמאה בציפוי שוקולד חלב עם אגוז לוז. דבר הטועמים: מראה הפרלינים נאה, הציפוי דק, אחיד ומבריק. המילוי רך ונעים, בעל טעמים עזים ומוצלחים בדרך כלל. את פרלין הפסיפלורה לא כולם אהבו. האריזה נאה. פרטים: 4.5-4 שקל ליחידה (תלוי בגודל האריזה), מרכז מסחרי זייד קריית טבעון.

 

רוי: 6.5

 

מה טעמנו: גנאש אספרסו בציפוי שוקולד מריר, גנאש אמרטו בציפוי שוקולד מריר, פרלין שוקולד חלב גואטמלה עם מרכיבים סודיים, גנאש פסיפלורה בציפוי שוקולד לבן. דבר הטועמים: מראה הפרלינים יפה ומקצועי, הציפוי מבריק ואחיד. בגנאש הפסיפלורה הטעמים אגרסיביים מדי, וכל הפרלינים מעט מתוקים מדי. פרלין האספרסו הוא המוצלח ביותר מהמבחר שטעמנו. האריזה יפהפייה, מעוצבת במקוריות ופרקטית במיוחד - הקופסה נפתחת למעין שולחן הגשה הניצב על רגליים. פרטים: 5 שקל ליחידה, רשימת סניפים ב־www.roychocolate.co.il.

 

גליתא: 6.2

 

מה טעמנו: פרלין רעננות - מוס על בסיס שוקולד חלב ומחית אגוזי לוז בציפוי שוקולד מריר, אינדיבידואליות - מרציפן וליקר שקדים בציפוי שוקולד מריר, שפע - קרם שמנת ושוקולד לבן עם ליקר בייליס בציפוי שוקולד חלב, רעננות - קרם שמנת ושוקולד מריר, וודקה ולימון בציפוי שוקולד לבן. דבר הטועמים: מראה הפרלינים יפה, הציפוי אחיד אך מעט עבה בחלק מהפרלינים. המילוי בחלק מהפרלינים נוקשה מדי, אך טעמם טוב בסך הכל, אם כי לא תמיד מאוזן. פרלין הבייליס בולט לטובה. האריזה נאה, אך לא יוקרתית במיוחד. פרטים: 4.5–3.6 שקל (תלוי בגודל האריזה), רשימת סניפים ב־www.galita.co.il.

 

ליה: 5.6

 

מה טעמנו: גנאש וויסקי בציפוי שוקולד מריר, פאדג' אגוזים בציפוי שוקולד מריר, ג'נדויה בוטנים בציפוי שוקולד חלב, רום צימוקים בציפוי שוקולד חלב. דבר הטועמים: חלק מהפרלינים גדולים מדי, אך נאים. הציפוי של חלקם עבה מדי ולא אחיד, וטעמו של מילוי הוויסקי מעט אגרסיבי. פרלין הג'נדויה הוא המוצלח מבין אלה שטעמנו. האריזה נאה, מוקפדת ופרקטית. פרטים: 5 שקל ליחידה, רשימת סניפים ב־shop.liachocolate.co.il.

 

שרינה: 5

 

מה טעמנו: מרציפן בציפוי שוקולד מריר, גנאש קינמון ואגוז מוסקט בציפוי שוקולד לבן, קרם קרמל בציפוי שוקולד חלב, קרם רוזמרין בציפוי שוקולד מריר. דבר הטועמים: הפרלינים נאים, אך חלק מהציפוי עבה מדי. חלק מהפרלינים נראים כאילו עברו שינויי טמפרטורות. פרלין המרציפן הוא הטוב מהמבחר שטעמנו, האריזה יפה. פרטים: 4.3–5 שקל ליחידה (תלוי בגודל המארז), ההדרים 9 עין ורד.

 

שרינה העדיפו שלא להגיב.

 

כך בדקנו

 

ביקשנו מכל מותג לשלוח למערכת "כלכליסט" מבחר פרלינים בציפוי שוקולד מריר, שוקולד חלב ושוקולד לבן. את בחירת טעמי המילוי השארנו בידי השוקולטיירים. כל הפרלינים הגיעו למערכת בבוקר הטעימה, ונשמרו בחדר ממוזג עד לתחילתה.

הטועמים טעמו את הפרלינים באופן עיוור מבלי לדעת את מקורם, והתבקשו לדרג אותם לפי מראה, איכות הציפוי, המבנה, המילוי והטעם. לאחר הטעימה הם חיוו דעה על עיצוב האריזות. לאיש מהטועמים אין קשר למותגי השוקולד שנטעמו.

 

גווידו גובינו וצוות הטועמים

בראש צוות הטועמים עמד גווידו גובינו, שנחשב לאחד השוקולטיירים המובחרים באיטליה. גובינו מנהיג את המותג המשפחתי שמרכזו בטורינו והוא הפך אותו לאחד המובילים באירופה. בוטיק הדגל של החברה נמצא בטורינו, ויש לה סניפים במילאנו. מוצרי החברה נמכרים בחנויות מתמחות ברחבי העולם וזוכים בפרסים בינלאומיים.

 

גובינו ביקר בישראל לרגל פתיחת גלריה של חברו, הגלריסט האיטלקי ארמנו טדסקי, בנווה צדק בתל אביב.

 

עוד השתתפו בטעימה: טל הניג, שף קונדיטורית במסעדת מול־ים, המייצרת את הפרלינים המוצעים במסעדה. אל הטועמים המקצועיים הצטרפו שני חברי מערכת "כלכליסט", חובבי שוקולד ובעלי דעות מוצקות בנושא.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x