• תפריט
אוכל

10 השווארמות הטובות בישראל

גם אנשי עסקים שמנשנשים במסעדות יוקרה מעדיפים לפעמים שווארמה עסיסית. 10 שפים בכירים ממליצים על המקומות שבהם כדאי לנגוס

גלי וולוצקי 13:1304.08.10

בדומה לפלאפל, השווארמה (הנקראת דונר בטורקיה וגירוס ביוונית) היא מאכל שהתאזרח בצורה מוצלחת בישראל. קשה למצוא בעיר גדולה קרן רחוב בלי דוכן שווארמה, ואפילו היישובים הקטנים ביותר מתגאים בדוכן המקומי.

 

אף שהשווארמה המקורית עשויה מבשר כבש, בארץ התקבלה בברכה גם הגרסה הזולה יותר, העשויה עוף או הודו, ורצועת שומן הכבש שמעל מעניקה למאכל את טעמו האופייני.

 

עשרה שפים סיפרו ל"כלכליסט" על השווארמייה שהם אוהבים לאכול בה בישראל.

 

שווארמה ג'וני, כפר יאסיף. פועלת כבר 17 שנה, ומציעה תערובת ארומטית של בשר כבש ועגל המשובץ בצנוברים, ומגוון ירקות מטוגנים מיוחדים (כמו קישואים ופלפלים) ממכרים.

 

הממליץ רושדי דקאוור, שף מסעדת אדלינה בקיבוץ כברי: "אני אוהב את השווארמה הזו בגלל המינון המדויק של בשר הטלה ובשר הבקר ובגלל התבלון המיוחד".

 

בפיתה: מגוון סלטים, כולל סלט טאבולה מיוחד, שלל ירקות מטוגנים, צ'יפס ועוד. פרטים: 25 שקל לפיתה, 30 שקל ללאפה או לבאגט, 40 שקל לצלחת. בכביש הראשי של כפר יאסיף המוביל לקיבוץ כברי. טל': 054-4480597.

שווארמה ג'וני. השף הממליץ: רושדי דאקוור מאדלינה, כברי שווארמה ג'וני. השף הממליץ: רושדי דאקוור מאדלינה, כברי צילום: גיל נחושתן

 

שווארמה אמיל, חיפה. מהשווארמות המצטיינות בחיפה, בירת השווארמה. באמיל (שנפתחה ב־1966) לא תמצאו בר סלטים ולא חומוס־צ'יפס־סלט, אלא מנה מדויקת עם שווארמה מצוינת מבשר עגל טרי ושומן כבש, עגבנייה ובצל.

 

הממליץ יוסי שטרית, שף ובעלים במסעדת ויולט במושב אודים: "מקום קטן וותיק מאוד, עם סיפור מאחוריו. זו לא עוד שווארמה מהודו או מעוף, אלא בשר נטו. אני אוהב את זה שהם מתעקשים על מרכיבי המנה, ולא מוכנים להוסיף שום מרכיב שלא נראה להם מתאים".

 

בפיתה: עגבנייה, בצל, פטרוזיליה, ולמי שרוצה גם טחינה, עמבה וחריף. פרטים: 25 שקל לפיתה, 50 שקל לצלחת. דרך אלנבי 33 חיפה. טל': 04-8517096.

 

שווארמה אמיל, חיפה. השף הממליץ: יוסי שטרית מויולט, אודים. מחיר: 25 שקל לפיתה שווארמה אמיל, חיפה. השף הממליץ: יוסי שטרית מויולט, אודים. מחיר: 25 שקל לפיתה צילום: זהר שחר

 

שווארמה במבינו, חיפה. השווארמה של האטליז החיפאי האהוד במבינו קיימת מ־1969, לפי אותו המתכון עד היום, מבשר עגל ושומן כבש. הסוד של הקבועים הוא "המנה המשופרת" - שם קוד שבזכותו יקפיצו עבורכם את פיסות הבשר על פלטה לוהטת עם עגבנייה, בצל ועמבה.

 

הממליץ בשארה חינאווי, שף ובעלים במסעדת חינאווי בראשון לציון: "שווארמה עם טעם אמיתי, מנתחי טלה ועגל עם צנוברים. השיפוד יפהפה ונראה כמו יצירת אמנות. בכל פעם שאני חושב על במבינו מתחשק לי לנסוע מיד לחיפה".

 

בפיתה: מגוון סלטים, חומוס ביתי, אריסה, חריף ואפילו מיונז למי שזה מדליק אותו. פרטים: 25 שקל לפיתה, 30 שקל ללאפה. רח' יפו 137 חיפה. טל': 04-8521474.

 

שווארמה במבינו, חיפה. השף הממליץ: בשארה חינאווי ממסעדת חינאווי. מחיר: 25 שקל לפיתה שווארמה במבינו, חיפה. השף הממליץ: בשארה חינאווי ממסעדת חינאווי. מחיר: 25 שקל לפיתה צילום: גיל נחושתן

 

כתר המזרח, תל אביב. מסעדת הפועלים המצוינת הזאת מנפיקה את אחת השווארמות המיתולוגיות בעיר, שאותה מכינים מ־1965 בדיוק לפי אותו המתכון. חלק מסוד הקסם של המנה הוא בתוספת הפיסטוק חלבי לשיפוד תרנגולת ההודו ושומן הכבש.

 

הממליץ עומר מילר, שף ושותף במסעדת חדר האוכל בתל אביב: "שווארמת הבית שלי. אני אוהב את הטריות, אוהב את הבעלים, אוהב את הטעם ואוהב את האווירה. המנה שלהם מתובלת בדיוק במידה הנכונה. צריך רק לדעת לוותר על הסלטים, אף על פי שהם טובים, ולאכול את השווארמה בפיתה, רק עם טחינה וחריף".

 

בפיתה: כל סלט שמתחשק מבר הסלטים הנדיב. אבל הכי כדאי רק עם טחינה וחריף, או עם סלט השורשים החמצמץ והמצוין. פרטים: 27 שקל לפיתה, 34 שקל ללאפה או לבאגט, 47 שקל לצלחת. אבן גבירול 115 תל אביב. טל': 03-5225487.

 

שווארמה כתר המזרח, תל אביב. השף הממליץ: עומר מילר מחדר האוכל, תל אביב. מחיר: 27 שקל לפיתה שווארמה כתר המזרח, תל אביב. השף הממליץ: עומר מילר מחדר האוכל, תל אביב. מחיר: 27 שקל לפיתה צילום: עמית שעל

 

השווארמה של בינו, יפו. כבר שמונה חודשים מגיש בינו, הבעלים של ד"ר שקשוקה, שווארמה בחצר המסעדה, רק בימי שישי, ומאז שהתחילו אירועי הפישפשוק גם בחמישי בערב. השווארמה שלו עשויה משכבות בשר כבש טחון, בשר עגל ושומן כבש, ואהובה על ברנז'ת האוכל בישראל. רבים מהם מזמינים את הדוקטור עם השווארמה שלו לאירועים פרטיים. המכורים ישמחו לשמוע שמהחודש הבא אפשר יהיה לאכול את השווארמה המצוינת הזאת בכל יום, במסעדה החדשה שתיפתח בסמטה הסמוכה לד"ר שקשוקה.

 

הממליץ מרקוס גרשקוביץ', שף ושותף במסעדת אנג'ליקה בירושלים: "שווארמה טבעית, כמו השווארמות של פעם, בלי יותר מדי תיבול. הטעם שלה מדהים, קשה מאוד להפסיק לאכול אותה. בביקור האחרון שלי אכלתי שתי מנות וחצי. זו ללא ספק השווארמה הטובה ביותר בארץ".

 

בפיתה: פלפלצ'ומה, סלט חצילים, עגבניות, בצל, פטרוזיליה וחריף מיוחד. ליד אפשר לקבל חמוצים. פרטים: 28 שקל לפיתה, 48 שקל לצלחת. בית אשל 3 יפו. טל': 03-6822842.

 

השווארמה של בינו, יפו. השף הממליץ: מרקוס גרשקוביץ' מאנג'ליקה, ירושלים. מחיר: 29 שקל לפיתה השווארמה של בינו, יפו. השף הממליץ: מרקוס גרשקוביץ' מאנג'ליקה, ירושלים. מחיר: 29 שקל לפיתה צילום: תומי הרפז

 

שווארמה עאוני, יפו. רשת שווארמיות בת 13 שנה, המונה כיום שבעה סניפים מאילת ועד נצרת. המיתוג מוקפד עד הפרט האחרון, והשווארמה העסיסית (פרגית או עגל וכבש עם שומן כבש) מגיעה לכל הסניפים מהמטבח המרכזי, כך שבכל סניף שבו תבקרו התיבול יהיה זהה. הבאגטים והפיתות נאפים במקום והם תמיד טריים וחמימים.

 

הממליץ אבי ביטון, שף ושותף במסעדת אדורה בתל אביב: “שווארמה שלא מפסיקים לחתוך אותה, לכן היא תמיד עסיסית. התיבול עם מעט ציפורן וקינמון - מושלם".

 

בפיתה: מבחר סלטים עשיר וחמוצים. פרטים: 24 שקל לפיתה, 28 שקל לבאגט, 39–49 שקל לצלחת.יפת 10 יפו. טל': 03-5184475.

 

שווארמה עאוני, יפו. השף הממליץ: אבי ביטון מאדורה, תל אביב. מחיר: 24 שקל לפיתה שווארמה עאוני, יפו. השף הממליץ: אבי ביטון מאדורה, תל אביב. מחיר: 24 שקל לפיתה צילום: יובל חן

 

מפגש האש, ירושלים. מסעדה מזרחית ותיקה שמאכילה כבר 30 שנה חברי כנסת ושרי ממשלה, ומנפיקה שווארמה מבשר פרגית שעליה שכבה עליונה של שומן כבש (למניעת התייבשות), שהירושלמים אוהבים במיוחד והבעלים מגדיר כ"דיאטטית".

 

הממליץ מוטי אוחנה, שף ושותף במסעדת החצר בירושלים: “שווארמה שעשויה מ־100% פרגית עם תיבול מאוד עדין. היא הכי טעימה אחרי שהיתה על חום נמוך שלוש־ארבע שעות, כשהשכבה הראשונה התקרמלה והפכה לקריספית".

 

בפיתה: סלטים ממבחר ענק, אבל הבעלים ממליץ ללכת על האופציה המינימליסטית: טיפה טחינה וחריף, אפשר גם עמבה, ומלפפון חמוץ ביד. פרטים: 35 שקל לפיתה, 38 שקל ללאפה, 66 שקל לצלחת. ירמיהו 23 ירושלים. טל': 02-5388888.

 

שווארמה השמן, ירושלים. רשת שהוקמה ב־2006 ומונה 13 סניפים מאילת ועד רופין. הסניף בירושלים הוא הראשון, וכראוי לרשת בשמן מציעים מבחר של שווארמות לכל טעם (מנת הדגל עשויה מבשר הודו ויש גם פרגית ובקר, כולם עם שומן כבש), ופיתות טריות מהתנור.

 

הממליץ אביב משה, שף ושותף במסעדה מסה בתל אביב: "המקום נקי, הקונספט ברור והשווארמה איכותית".

 

בפיתה: מגוון גדול של סלטים וחמוצים. פרטים: 27 שקל לפיתה, 35 שקל ללאפה, 40 שקל לצלחת.בן זכאי 7 ירושלים. טל': 02-6480999.

 

שווארמה השמן, ירושלים. השף הממליץ: אביב משה ממסה, תל אביב. מחיר: 27 שקל לפיתה שווארמה השמן, ירושלים. השף הממליץ: אביב משה ממסה, תל אביב. מחיר: 27 שקל לפיתה צילום: חיים צח

 

שווארמה אימא'לה, רחובות. רעייתו הצעירה של פלאפל אבא'לה הוותיק מציעה שווארמה מפרגיות עם שומן כבש. הסלטים הביתיים מצטיינים, הבאגטים והפיתות נאפים במקום, וללקוחות קוראים אימא'לה או אבא'לה - בהתאם לצורך.

הממליץ אליעזר לויה, שף ושותף במסעדות פרסקו ברחובות, ראשון לציון ואשקלון: “השווארמה עשויה מפרגית טרייה עם שומן כבש ותיבול מינימליסטי, שיוצרים מנה שהיא לא פחות ממרתקת. העמבה תוצרת בית מעולה, והטחינה אורגנית".

 

בפיתה: חומוס, צ'יפס ומבחר סלטים. פרטים: 24 שקל בפיתה, 28 שקל ללאפה או לבאגט, 40 שקל לצלחת. בית הפועלים 11 רחובות. טל': 08-9318801.

 

שווארמה אמאל'ה, רחובות. השף הממליץ: אליעזר לויה מרשת פרסקו. מחיר: 24 שקל לפיתה שווארמה אמאל'ה, רחובות. השף הממליץ: אליעזר לויה מרשת פרסקו. מחיר: 24 שקל לפיתה צילום: גיל נחושתן

 

השווארמה של שוקי, קריית מלאכי. מוסד ותיק וידוע בעיר המייצר שווארמה עסיסית מהודו ופרגית עם שכבה עליונה של שומן כבש (וגם פלאפל טוב) וסלטים ביתיים. הפיתות והבאגטים נאפים במקום, מה שמבטיח טריות מקסימלית.

 

הממליץ סהר רפאל, שף ושותף במסעדת כרמים בסגולה: “מה שמייחד את השווארמה של שוקי הוא התיבול המיוחד והבאגטים הטריים הנהדרים".

 

בפיתה: מבחר סלטים עשיר ו"מריחות", כולל חומוס־צ'יפס־סלט, כמה סוגי סלט חצילים ועוד. פרטים: 25 שקל לפיתה, 27 שקל לבאגט, 30 שקל ללאפה. רש"י 1 קריית מלאכי. טל': 08-8504313.

 

השווארמה של שוקי, קריית מלאכי. השף הממליץ: סהר רפאל ממסעדת כרמים, סגולה. מחיר: 25 שקל לפיתה השווארמה של שוקי, קריית מלאכי. השף הממליץ: סהר רפאל ממסעדת כרמים, סגולה. מחיר: 25 שקל לפיתה צילום: גיל נחושתן

בטל שלח
    לכל התגובות
    x