$
אוכל

עד 700 קלוריות: ארוחות שפויות במסעדות שף

לא כל יציאה למסעדה היא הזמנה להתפרעות קולינרית. "כלכליסט" ושלוש דיאטניות מובילות סיירו בארץ מצפון לדרום, וטעמו מנות שלא יחייבו חור נוסף בחגורה

גלי וולוצקי 11:2008.07.09

האתגר היומי הכרוך בתזונה מאוזנת מסתבך שבעתיים כשיוצאים למסעדה. אף שבשנים האחרונות מציעות יותר ויותר מסעדות אוכל בריא ודל בקלוריות, מרבית מסעדות השף עדיין מעדיפות את שיקולי הטעם על פני שיקולי הבריאות של הסועדים. לכן גייסנו שלוש דיאטניות קליניות (דורית אדלר, מנהלת מחלקת תזונה ודיאטה בהדסה עין כרם; ד"ר ענת דיין, מהמכון לרפואת ספורט בוינגייט; אולגה רז, מנהלת היחידה לתזונה ודיאטה במרכז הרפואי איכילוב וראש המחלקה לתזונה במרכז האוניברסיטאי אריאל בשומרון), ואלה בחנו את התפריטים, שאלו שאלות וחזרו עם המלצות: מה להזמין בפעם הבאה שמזדמנים למסעדת שף ורוצים לצאת בלי נזק קלורי.

 

אידה, נהריה. "על פי התפריט, ואם אין הפתעות באופן ההכנה, נראה שהמסעדה מציעה מבחר יפה שיכול להתאים למי שנמנע ממאכלים עתירי שומן וכולסטרול. יש שימוש בבשר, דגים, ירקות ושמן זית, בלי הרבה שמנת וחמאה", מסכמת אולגה רז.

 

ארוחה עד 500 קלוריות: למנה ראשונה קרפצ'ו פילה בקר בתחמיץ בלסמי וגבינת פקורינו (42 שקל), אם כי כדאי להמעיט בפקורינו עתירת השומן. למנה עיקרית פילה בורי בתבשיל עגבניות פיקנטי וירק עונתי (85 שקל).

 

ארוחה עד 700 קלוריות: למנה ראשונה חציל קלוי עם קונפי עגבניות וגבינת עזים (35 שקל), אך מומלץ לחלוק את המנה עם סועד נוסף, ולעיקרית קונפי כרע עוף צעיר על מצע בצלים ותמרים (75 שקל).

פרטים: שדרות הגעתון 48 נהריה. טל': 04-9513444.

 

 

חציל קלוי עם גבינת עזים חציל קלוי עם גבינת עזים צילום: גיל נחושתן

 

אדמה, זכרון יעקב. "התפריט מגוון יחסית ומציע כמה סוגי בשר ודגים", אומרת ענת דיין. "חלק מהמנות לא יתאימו למי שמנסה לשמור על המשקל, שכן הן עושות שימוש בנתחים שמנים יחסית".

 

ארוחה עד 500 קלוריות: עדיף לאכול שתי מנות ראשונות, כמו סביצ'ה דג ים עם זיתי קלמטה, עגבניות ויוגורט נענע (39 שקל), או טרטר דג ים על קוביות אבוקדו וסלסת פלפלים (36 שקל), עם חציל קלוי על טריו עדשים, ירקות קלויים וטחינה אורגנית (32 שקל). הטחינה מכילה כמות גדולה של שומן שערכו התזונתי מומלץ, ובכל זאת כדאי לשים לב לכמותה במנה.

 

ארוחה עד 700 קלוריות: למנה ראשונה סלט עלים עם ירקות, רוקפור ואגוזי מלך (39 שקל), אך מומלץ לבקש להפחית בכמות הרוקפור, שהיא גבינה עתירה בשומן. אפשר גם לחלוק את הסלט עם סועד נוסף. לעיקרית, פילה מוסר אפוי על ראגו עגבניות תמר (77 שקל), שמגיע עם מעט ניוקי צרובים, שאפשר לבקש אותם חלוטים במים.

פרטים: מעלה הראשונים 8, זכרון יעקב. טל': 04-6293183.

 

Nineteen, קיסריה. "התפריט עשיר ומגוון, אך כולל מנות רבות שהן עשירות מאוד בקלוריות ולא יתאימו לשומרים על המשקל. ובכל זאת, הוא מציע כמה מנות ים־תיכוניות שלא עושות שימוש בשמנת או חמאה ויכולות להתאים".

 

ארוחה עד 500 קלוריות: אנטיפסטי (28 שקל). כדאי לבקש שלא יזליפו תוספת של שמן זית על הירקות לפני ההגשה; וקלמארי טרי על הפלנצ'ה עם עלי רוקט (64 שקל).

 

ארוחה עד 700 קלוריות: אפשר להתחיל באנטיפסטי (28 שקל), ולמנה עיקרית להזמין פילה בקר (112 שקל), כל עוד מוותרים על מוח העצמות שמוגש לצדו, שהוא עתיר מאוד בשומן ולא מומלץ כלל מבחינה בריאותית.

פרטים: מגרשי הגולף, קיסריה. טל': 04-6267000.

 

 

פילה בקר, Nineteen פילה בקר, Nineteen

 

גבריאל, ירושלים. “המבחר בתפריט מגוון יחסית, גם למי שנמנע מתזונה עתירת שומן. יש מרקים עשויים על בסיס ציר ללא שמנת או חמאה, וזה תמיד מומלץ, מגוון סלטים ובחירה מבין כמה דגים", מסבירה דורית אדלר.

 

ארוחה עד 500 קלוריות: אפשר להרכיב ארוחה קלה ממרק עגבניות או ירקות שורש (43 שקל) וסביצ'ה דגי ים עם ירקות שורש (60 שקל), ולהוסיף לחמנייה קטנה או פרוסת לחם.

 

ארוחה עד 700 קלוריות: למנה ראשונה מרק או סלט גבריאל, המכיל עלי בייבי וירקות עם תפוחי עץ ואגוזי פקאן (43 שקל), ולעיקרית פילה בס על הגריל ברוטב לואיזה ויין לבן (99 שקל).

פרטים: כשר. שמעון בן שטח 7 ירושלים. טל': 02-6246444.

 

כתית, תל אביב. "התפריט מרשים ומושקע מאוד, אך כמעט שאין בו מנות מאוזנות ודלות בשומן. כמעט בכל מנה יש מרכיבים עשירים בשומן, כמו שקדי עגל, קרמים למיניהם והרבה חמאה".

 

מנה עד 500 קלוריות: סביצ'ה דג ים עם סלט מלפפונים, קרם קוקוס, מלון בג'לי דבש, טוויל טפיוקה קרם יוזו ואפונת ווסאבי (89 שקל). אפשר להוסיף למנה לחמנייה קטנה או פרוסת לחם, ולהרכיב ארוחה קלה ומאוזנת יחסית.

 

ארוחה עד 700 קלוריות: אפשר להתחיל בסביצ'ה (89 שקל), ועדיף לחלוק את המנה עם סועד נוסף, ולמנה עיקרית להזמין מתפריט הגינה של המסעדה מנה של פילה דניס בגריל על סלסה של עדשים אורגניות עם חציל שרוף, במיה, לימונים כבושים ויוגורט כבשים (67 שקל).

פרטים: היכל התלמוד 4 תל אביב. טל': 03-5107001.

 

 

סביצ'ה דג ים בכתית סביצ'ה דג ים בכתית

 

מסה, תל אביב. "התפריט מעיד על יצירתיות קולינריות, אך יש בו מבחר מצומצם יחסית של מנות שעולות בקנה אחד עם מזון בריא, שכן הוא עשיר בבשרים ובגבינות שמנות", מסבירה דורית אדלר.

 

ארוחה עד 500 קלוריות: סלט אייסברג ועגבניות תמר בויניגרט חרדל ואגוזי מלך (42 שקל), וכדאי לבקש שהרוטב יוגש בצד ולתבל את הסלט בכפית אחת בלבד. וגם מנה קטנה של סשימי סלמון בשבעה סוגי ירקות ובויניגרט סילאן ושמן שומשום (38 שקל), בתוספת לחמנייה קטנה או פרוסת לחם מלא.

סשימי סלמון של מסה סשימי סלמון של מסה צילום: אוראל כהן

 

ארוחה עד 700 קלוריות: למנה ראשונה סלט קצוץ מירקות אורגניים (36 שקל), ועדיף לבקש את שמן הזית בנפרד ולהוסיף לסלט כפית אחת. למנה עיקרית חריימה דגים עם קוסקוס ביתי (98 שקל). מכיוון שהקוסקוס מוגש לצד המנה, כדאי לאכול ממנו כמות של כחצי כוס בלבד. פרטים: הארבעה 19 תל אביב. טל': 03-6856859.

 

אחוזת סמילנסקי, באר שבע. "מבחר המנות שמתאימות למי שמבקש להגביל את צריכת השומנים אינו רע, אך מרבית המנות מבוססות על בשר אדום או על נתחים שמנים יחסית. המרקים הקיציים תמיד מומלצים כמנה ראשונה".

 

ארוחה עד 500 קלוריות: אפשר להרכיב ארוחה משתי מנות ראשונות, כמו מרק גספאצ'ו או טרטור (32 שקל), ולצדה מנת סביצ'ה טונה אדומה עם מנגו, אבוקדו, בצל ירוק, שומר ושומשום (48 שקל).

 

ארוחה עד 700 קלוריות: אפשר לחלוק עם סועד נוסף מנה ראשונה של חציל קלוי על מצע סלסה, יוגורט בקר, טחינה גולמית ועגבניות קצוצות (34 שקל), ולעיקרית לבחור בסלמון אפוי ברוטב עגבניות ויין לבן, המוגש עם אורז בר (84 שקל). פרטים: סמילנסקי 23 באר שבע. טל': 08-6654854.

 

 

10 טיפים לארוחה חכמה במסעדה

 

1.חלקו את המנות עם השותף לארוחה. לעתים קרובות המנות גדולות מדי, גם אם הן מכילות חומרי גלם מומלצים.

2. תמיד בקשו את הרוטב לסלט בצד, כדי לשלוט בכמות השמן.

3. מרק משביע יותר מכל מנת פתיחה אחרת. מרקים המבוססים על ירקות או קטניות, שאינם מכילים שמנת, הם גם לרוב בעלי תכולת קלוריות נמוכה יחסית.

4. העדיפו מנות מבושלות או צלויות עם שמן זית, על פני מנות מטוגנות וכאלה שהוכנו על בסיס שמנת או חמאה.

5. גם את התוספות יש להעדיף לא מטוגנות: תפוח אדמה אפוי, למשל, ולא צ'יפס.

6. כמעט בכל מסעדה - ובמיוחד במסעדות גורמה - אפשר לבקש סלט ירוק, גם אם אינו בתפריט.

7. גם לטיב השומנים שהמנה מכילה יש חשיבות רבה. לכן אפשר לבחור מנות המכילות אגוזים או טחינה, אף שמדובר ברכיבים שמנים, שכן מדובר בשומנים בריאים.

8. היזהרו מסלסילת הלחם, שלעתים נוחתת על השולחן באופן אוטומטי. עדיף לבחור לחמנייה קטנה או פרוסת לחם אחת, ולבקש שהסלסילה תסולק מהשולחן.

9. אם מתפתים למנה אחרונה, כדאי לבחור בכזו המבוססת על פירות ולחלוק אותה עם סועד נוסף.

10. אל תתביישו לשאול. רכיבי המנה לא תמיד מפורטים בתפריט, ובהחלט רצוי לברר אם מכינים אותה עם חמאה או שמן זית, ולוודא שלא מתחבאת בה שמנת.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x