$
אוכל

איפה לאכול אחרי סקי בחרמון

לטובת מי שהקור והספורט פתחו להם תיאבון בריא, "כלכליסט" ממפה את האוכל הטוב שיש לאצבע הגליל להציע

גלי וולוצקי 11:0816.03.09

בניגוד לאתרי סקי רבים בעולם, אזור החרמון אינו משופע במגוון מסעדות שמתאימות לארוחה נינוחה ליד אח מבוערת בתום יום של סקי מאומץ. אבל מה כבר אפשר לדרוש מאתר סקי זעיר במונחי חו"ל, שרוב הגולשים נוסעים ליהנות ממנו למשך יום אחד ושבים הביתה?

 

ובכל זאת, הפעילות הגופנית (גם זו הכרוכה בהשגחה על הילדים) תמיד מעוררת תיאבון, ועם קצת מאמץ אפשר למצוא מגוון מסעדות לנשנוש קליל או לארוחה רצינית יותר. אוכל דרוזי מקומי, קדרות בשר גליליות ואפילו מאפי בוקר בנוסח אורנה ואלה התל־אביביות. כל אלה מחכים לכם באצבע הגליל.

 

קוקיה. בית קפה שפתחו לפני חודשיים וחצי הקונדיטורית אביבה אורבוך (רביבה וסיליה, אורנה ואלה, הקונדיטוריה של פסטה מיה) ובעלה יואל, מי שניהל את מסעדת דיקסי. הם מציעים מאפים בסטנדרט גבוה, ויש גם אוכל של ממש.

 

קוקיה. בית קפה ומסעדה בסגנון איטלקי קוקיה. בית קפה ומסעדה בסגנון איטלקי צילום: אביהו שפירא

 

ז'אנר: קפה מסעדה באוריינטציה איטלקית וקונדיטוריה. בתפריט: מאפה פילו בלקני עם גבינת עזים וירקות קלויים (35 שקל), רביולי גבינות ברוטב שמנת, פטריות, ערמונים וברנדי (44 שקל), קנלוני במילוי ריקוטה ותרד (35 שקל), בוואריה תות עם קרם שוקולד חלב (28 שקל), טארט שוקולד לבן ותות על בצק פריך אגוזים (28 שקל), עוגת שוקולד עם רוטב תפוזים וקליפות מסוכרות (28 שקל), וכן מגוון של בריושים ומאפים. פרטים: בכניסה לקיבוץ דפנה. טל': 04-6945800.

 

נחלים. המסעדה ממוקמת בנקודה מרהיבה שבה נפגשים החצבני, הבניאס והדן, ומציעה מטבח מוקפד ומושקע. היא נחשבת לאחת המסעדות הטובות באזור, והמיקום המוצלח כמו גם האווירה הפורמלית בערב הופכים אותה לבחירה טובה לארוחה רומנטית.

 

ז'אנר: ים־תיכוני איטלקי. בתפריט: שיפודי שרימפס בחלב קוקוס, ג'ינג'ר וכוסברה (36 שקל), רביולי חצילים בקונפי עגבניות ואספרגוס (43 שקל), כבדי עוף באניס תאנים ופירה (69 שקל), פילה יען ברוטב בלסמי, פטריות ופירה (119 שקל), מילפיי בננות ברוטב קרמל קוקוס (32 שקל), סורבה פירות (28 שקל). פרטים: גן הצפון, גליל עליון. טל': 04-6904875.

 

פוקצ'ה בר. אם המבחן לאיכותה של מסעדה הוא תושבי המקום, פוקצ'ה בר לוקחת בגדול, שכן המסעדה אהובה מאוד על תושבי קריית שמונה והיישובים באזור. היא מגישה פסטות שמכינים במקום, פוקצ'ות ומאפים בטאבון, וכן תבשילי בשר, דגים ופירות ים. ז'אנר: ים־תיכוני איטלקי. בתפריט: פילה בורי במחבת עם שמן זית (78 שקל), סטייק סינטה 350 גרם עם ירקות קלויים (105 שקל), לזניה צמחונית עבודת יד (54 שקל), פיצה עם רוטב עגבניות ופרוסות סינטה ומוצרלה (48 שקל), קרם קוקוס ובננות ברוטב פסיפלורה (35 שקל). פרטים: גן הצפון, בין קיבוץ הגושרים למעיין ברוך. טל': 04-6904474.

 

מסעדת השלום. כבר יותר מ־40 שנה מציעה המסעדה, הממוקמת ממש ביציאה מאתר החרמון, תפריט מזרחי רגיל עם כמה הבלחות: למשל, חומוס העשוי במקום בסגנון סורי ומוכן טרי מדי יום, לבנה העשויה מחלב עזים שאותה אפשר גם לקנות הביתה, וקציצות פלאפל שמנמנות וטובות במיוחד.

 

מסעדת השלום. אוכל מזרחי עם מנות דרוזיות ייחודיות מסעדת השלום. אוכל מזרחי עם מנות דרוזיות ייחודיות צילום: אביהו שפירא

 

ז'אנר: מזרחי, דרוזי. בתפריט: חומוס סורי (15 שקל), מנה של קקב ותוספת (40 שקל), לבנה (15 שקל), פלאפל עם שומשום (15 שקל). פרטים: מג'דל שמס, לפני כביש הגישה לאתר החרמון. טל': 04-6983140.

 

נידאל. את המסעדה מנהל בנו של הבעלים של מסעדת השלום, והיא מציעה אופציה זריזה וקלילה יותר לארוחה בדרך לאתר או ממנו. התפריט דומה לזה של המסעדה־האם, בשינויים קלים. ז'אנר: מזרחי, דרוזי. בתפריט: חומוס (15 שקל), חצילים (15 שקל), לבנה בכדורים יבשים או למריחה (15 שקל), שיפודי כבש בגריל עם תוספות (45 שקל), כנאפה (10 שקלים). פרטים: בכביש הראשי ליד מסעדה. טל': 04-6981066.

 

אצל פאוזיה. לא מסעדה, אלא אירוח ביתי בסלון רחב הידיים של המשפחה. יושבים על כריות המונחות על הרצפה אל מול נופו של החרמון, ואם מבקשים מראש פאוזיה מכינה גם תבשילים מיוחדים.

 

אצל פאוזיה. ארוחה דרוזית בסלון ביתה אצל פאוזיה. ארוחה דרוזית בסלון ביתה צילום: אביהו שפירא

 

ז'אנר: מטבח דרוזי. בתפריט: מרק שעועית יבשה, אורז עם אטריות, שקדים, צנוברים וקינמון; קציצות עשויות עגל וכבש ברוטב שעועית; חומוס בעבודת יד; עלי גפן ממולאים; סלטים דרוזיים; שתייה קרה וחמה ולסיום מתוקים ופירות. מחיר: למבוגר 100 שקל, לילד 50 שקל. פרטים: במג'דל שמס, ליד בנק הפועלים. טל': 050-4487200.

 

קדירת המכשפה והחלבן. המסעדה, המשקיפה על נוף מרהיב, מציעה אוכל שמתאים במיוחד למזג אוויר חורפי: קדירות ותבשילים כבדים ומחממים, המבוססים על דגים, בשר ופירות ים. יש גם גבינות מייצור מקומי ומנות ילדים, שלצד אוסף המכשפות המעטרות את המסעדה מגלמות הבטחה לארוחה שקטה יותר. ז'אנר: בישול גלילי. בתפריט: קדירת נתחי סלמון נורבגי ברוטב שמנת, חלב קוקוס, ג'ינג'ר ותפוז (89 שקל); קדירת נתחי עגל ביין אדום וירקות שורש על מצע חיטת פריקי (96 שקל); קדירת נתחי אוסובוקו טלה מבושלים בבירה (105 שקל). וגם מנות קלות יותר, כמו סלט ירוק ומרק בצל, וקינוחים. פרטים: ביישוב נמרוד. טל': 04-6870049.

 

הטחנה. מסעדת בשרים הטחנה. מסעדת בשרים צילום: אביהו שפירא

 

הטחנה. מגישה בשר משובח ומגוון גדול של מאזטים כפתיח. זה המקום לקבל את מנת החלבון מן החי, אם אתם בעניין. ז'אנר: מסעדת בשרים. בתפריט: סטייק הטחנה: 600 גרם מהלב של האנטרקוט, עם העצם (163 שקל); אנטרקוט 300 גרם (127 שקל); סינטה 300 גרם (121 שקל); נזיד בוקרים: תבשיל בשר עם ירקות שורש ושעועית בפויקה (65 שקל); צלעות טלה 300 גרם (98 שקל); פילה בקר 200 גרם (131 שקל). פרטים: רחוב הראשונים 1 מטולה. טל': 04-6944810.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x