סגור
אירוע Work After Work 2025 - יונתן לבנדר
(צילום ושידור: Streame)
Work after Work

"יזמים מצליחים לא שואלים איפה הם יהיו בעוד חמש שנים, אלא מה אפשר לעשות עכשיו"

לדברי יונתן לבנדר, סגן השותף המנהל וראש מערך הייעוץ של KPMG ישראל, באירוע Work After Work של כלכליסט ו-KPMG: "יזמים מצליחים לא מנסים לנבא את העתיד ולשאול איפה נהיה בעוד 5 שנים, אלא איך להתאים את עצמם לסביבה משתנה" 

"בגלל שיזמים לא עושים דברים שנחשבים למטופשים, הם מחמיצים לא פעם הזדמנויות", כך אמר יונתן לבנדר, סגן השותף המנהל וראש מערך הייעוץ של KPMG ישראל, באירוע Work After Work של כלכליסט ו-KPMG ישראל.
לדברי לבנדר, יזמים מצליחים לא שואלים איפה הם יהיו בעוד חמש שנים, אלא מה אפשר לעשות עכשיו: "הם לא מנסים לנבא את העתיד אלא להתאים את עצמם לסביבה המשתנה".
לבנדר הציג את הפרדוקס העולה מהסרט "פורסט גאמפ": "איך בנאדם שהגיע בטעות לכל הדברים, פגש את ניקסון, הקים חברת שרימפס מצליחה והשקיע ב'תפוחים צבעוניים' בחברת אפל, הצליח בצורה פנטסטית בזכות שרשרת של טעויות, דווקא בגלל שלא ניסה להיות הבן אדם הכי חכם בעולם".
לבנדר הסביר כי קיים פרדוקס כזה בעולם העסקי: "לפעמים דווקא בגלל שאנחנו מנסים לעשות דברים בצורה חכמה, ולא עושים דברים מטופשים, אנחנו מחמיצים הזדמנויות חשובות".
תובנה זו נתמכת במחקר שציטט לבנדר, שבחן שורה של יזמים כדי לנסות להבין למה הם הצליחו. החוקרת שערכה אותו השוותה את האסטרטגיה של יזמים מצליחים לזו של טייסים במטוס: "הם לא נמצאים שם בשביל כל הטיסה, אלא בדיוק בשביל רגע החירום הזה, שצריך לקבל בו החלטה בשנייה האחרונה". כלומר, יזמים מצליחים מתמחים בהתאמה מהירה למצב המשתנה ולא בניבוי העתיד.
כשמדובר בבינה המלאכותית, הנושא שמעסיק כיום הנהלות ברחבי השוק, לבנדר הציג גישה ברורה: הטכנולוגיה כשלעצמה אינה הבעיה. "הבעיה היא כנראה לא הטכנולוגיה - יש פתרונות ויהיו פתרונות. הבעיה היא איך להוציא את זה לפועל", הדגיש.
לדבריו, השאלות הקרדינליות שצריך לשאול הן מעשיות לחלוטין. לבנדר שיתף כי בפגישתו עם מנכ"ל של חברת טכנולוגיה, הוא התמקד בשאלות קונקרטיות: "במה הכלים יחסכו כסף ואיך מטמיעים אותם". לדבריו, זו בדיוק הנקודה שבה רבות מהחברות נכשלות - בפער שבין הטכנולוגיה המבטיחה לבין היישום המעשי שלה.
המסר המרכזי שלבנדר העביר ליזמים בקהל היה חד: "השאלה היא לא מהי הטכנולוגיה אלא מה עושים איתה, ואיך מטמיעים אותה". הוא הדגיש כי "רוב ההנהלות היום מבולבלות - מה הבינה המלאכותית תעשה לארגון מחר בבוקר, איך מכניסים אותה ואיך גורמים לעובדים להשתמש בכלים בצורה יעילה". הבלבול הזה, לדבריו, הוא בדיוק הנקודה שבה יזמים יכולים לתרום.
לדברי לבנדר, גם KPMG עצמה, כחברה המתמחה בניהול סיכונים, מתמודדת עם האתגרים הנובעים מחוסר ודאות, אתגרים שה-AI יכול לסייע לפתור אותם בעתיד.
הוא סיפר למשל כי החברה שואלת את עצמה כיצד להיערך לעתיד מבחינת שכירת משרדים, השטח הרצוי וכמות העובדים שיהיו נחוצים בעתיד. "אלה שאלות שלא בטוח שיש תשובות לכולן", הודה לבנדר בכנות. בדיוק בגלל חוסר הוודאות הזה, הוא טען, יזמים צריכים לעבוד יד ביד עם ההנהלות כדי למצוא פתרונות יצירתיים ומעשיים.