סגור
גג עמוד techtalk דסק

העתיד של תעשיית השבבים: ישראל במרכז הזירה הגלובלית

התרחבות תעשיית השבבים בשלוש השנים הקרובות צפויה להיות אחת הצמיחות הגדולות ביותר בשוק הטכנולוגיה. עם 18 פרויקטים חדשים לבניית מפעלי שבבים ברחבי העולם, ברור כי אנו עומדים בפני תקופה שבה הביקוש למחשוב מתקדם, כולל בינה מלאכותית ומחשוב ביצועים גבוהים (HPC), רק הולך ומתרקם. אך בתוך התמורות הגלובליות האלה, ישראל משחקת תפקיד קריטי שעשוי להעצים את מעמדה כמרכז חדשנות עולמי בתחום השבבים.
ההשקעות הגדולות בתחום השבבים ברחבי העולם ממחישות את הצורך הגובר בטכנולוגיות מתקדמות, והן כוללות תכניות להקמת מפעלים חדשים באמריקה, יפן, סין, אירופה, ודרום מזרח אסיה. כל אזור מתמקד בטכנולוגיות שונות: המערב מעדיף טכנולוגיות מיינסטרים וחדשניות, סין מעוניינת בהקטנת התלות בייבוא, ואירופה והמזרח התיכון שואפים לבנות אקוסיסטם שבבים עצמאי שיתמוך בתעשיות רבות. כל המהלכים האלה ממחישים את התחרות ההולכת ומתרקמת בין מדינות על שליטה בשרשרת הערך של תעשיית השבבים, ועשויים לשנות את מפת הכלכלה העולמית בעשור הקרוב.
אולם, ישראל, שהיא שחקן חשוב בתעשיית השבבים, לא נשארת מאחור. אינטל מחויבת לשוק הישראלי עם תוכניות עתידיות לשדרג את היכולות הטכנולוגיות שלה כאן. העובדה כי אינטל מעסיקה כמעט 12,000 עובדים ומפעילה מתקני מחקר בישראל משקפת את מחויבותה להמשיך ולהשפיע באופן משמעותי על המגזר.
1 צפייה בגלריה
גיא מורגנשטרן מנהל מוצר בכיר  UCT Fluid Solutions
גיא מורגנשטרן מנהל מוצר בכיר  UCT Fluid Solutions
גיא מורגנשטרן
(צילום: יח"צ)
בנוסף, טאוור סמיקונדקטור, חברה ישראלית נוספת, עושה חיל בשוק הגלובלי עם פתרונות ייצור מתקדמים, ושיתוף הפעולה האחרון שלה עם STMicroelectronics להקמת מפעל שבבים באיטליה מעיד על תחום השבבים של ישראל ככוח עולה בשוק הגלובלי. טאוור מייעלת את יכולות הייצור שלה ומשפיעה ישירות על שוק השבבים העולמי, דבר שמחזק את מעמדה של ישראל בשוק זה.
מעבר לחברות הגדולות, ישראל גם מהווה קרקע פורייה לסטארטאפים שמתמחים בשבבים. עם התמחות בתכנון, ייצור ובדיקה, הסטארטאפים הישראלים מביאים לחדשנות ולפריצות דרך טכנולוגיות שיכולות לשנות את פני התעשייה כולה. דגש מיוחד ניתן למחקר ופיתוח, כוח עבודה מיומן ותרבות של חדשנות, שגורמים לחברות רבות להימשך לישראל כיעד להשקעות בתחום השבבים.
תמיכתה של הממשלה בתעשיית השבבים היא גם קריטית להצלחתה. באמצעות תמריצים ויוזמות לעידוד חדשנות וההשקעות בתחום, ישראל תבטיח את מקומה בחזית הטכנולוגיה העולמית. עם כל התמורות הגלובליות הצפויות, תעשיית השבבים הישראלית לא רק שומרת על מעמדה, אלא עשויה להפוך למרכז המוביל של חדשנות טכנולוגית בעשור הקרוב.
ההשקעות וההתרחבות בתעשיית השבבים הן לא רק עניין של תעשיות טכנולוגיות, אלא גם קריטיות עבור הכלכלה הישראלית. אם ישראל תדע להמשיך ולהתמיד בקו החדשנות, יש לה את הפוטנציאל לשמור על מקום מרכזי בתעשיית השבבים הגלובלית ולהוות דוגמה לעולם כולו בתחום של שיתוף פעולה טכנולוגי, חדשנות וצמיחה כלכלית.
גיא מורגנשטרן הוא מנהל מוצר בכיר בחברת UCT Fluid Solutions