סגור
באנר דסקטופ כלכליסט טק
דפנה גבאי מנכ"לית פיינלי פודס Finally Foods
דפנה גבאי, מנכ"לית ושותפה מייסדת בפיינלי פודס (צילום: Matthias Schillig )

החברה המרכזית למשקאות משקיעה בסטארט-אפ שמפיק חלבון חלב מתפוחי אדמה

חברת Finally Foods גייסה 1.2 מיליון דולר בהובלת החברה המרכזית ובהשתתפות רשות החדשנות. הגיוס מגיע לאחר סיום מוצלח של ניסוי שדה ראשון ומעבר ליכולות הפקה בקנה מידה תעשייתי

חברת Finally Foods, סטארט-אפ ישראלי בתחום החקלאות המולקולרית, השלימה סבב גיוס של 1.2 מיליון דולר בהובלת החברה המרכזית לייצור משקאות קלים, בעלת מחלבת טרה, ובהשתתפות רשות החדשנות במסגרת קרן הזנק. בנוסף נחתם הסכם מסחרי בין החברות.
Finally Foods, שהוקמה בשנה שעברה, עושה שימוש בפלטפורמת בינה מלאכותית שפותחה בחברת אבוג'ן ומאפשרת לה לגדל בתפוח אדמה את חלבון הקזאין, שהוא החלבון המרכזי בחלב פרה, המהווה כ-80% מחלבוני החלב ונחשב מרכיב קריטי בתעשיית מוצרי החלב בזכות תכונותיו הייחודיות, באופן זהה לחלוטין לחלבון שמקורו בפרה.
הגיוס מגיע לאחר סיום מוצלח של ניסוי שדה ראשון ומעבר ליכולות הפקה בקנה מידה תעשייתי, והוא נועד לאפשר לחברה להשלים את הפיתוח ולהיערך לייצור מסחרי מלא.
דפנה גבאי, מנכ"לית ושותפה מייסדת בפיינלי פודס, מסרה כי ההשקעה וההסכם עם החברה המרכזית מהווים ציון דרך משמעותי לחברה. ״הם מבטאים אמון ביכולתה של פיינלי פודס להגשים את חזון החברה – לגדל בצמח חלבון הזהה לחלוטין לחלבון מהחי, ובכך לתרום לביטחון מזון ולעולם בר-קיימא. הישגי החברה מסייעים לבסס את ישראל בחזית החדשנות העולמית בתחום, ואני גאה במיוחד בצוות הפיתוח שהצלחותיו מאפשרות לחברה להמשיך ולצמוח למיקסום הפוטנציאל האדיר הגלום בה".
ליהי רוטשילד, סמנכ"לית חדשנות ומטה בחברה המרכזית, הוסיפה: ״אנו רואים בפיינלי פודס פוטנציאל אדיר לשנות את הדרך בה מיוצרים חלבוני חלב, וליצור דור חדש של מוצרי חלב שמבוססים על קיימות וביטחון תזונתי שאינו מן החי. שיתוף הפעולה הזה משתלב עם המחויבות שלנו לחדשנות ולהבאת פתרונות מזון מתקדמים לצרכנים".
לא מדובר בהשקעה הראשונה של החברה המרכזית בפודטק. לפני כשנתיים השתתפה החברה בסבב גיוס של רימילק (Remilk), המייצרת חלבון זהה לזה המיוצר על ידי פרות אך ללא שימוש בבעלי חיים, באמצעות תהליך התססה (פרמנטציה) של שמרים במעבדה, במסגרתו מועתק מקטע ה-DNA הנדרש לייצור חלבוני חלב פרה, ומוכנס לתוך שמרים, שהופכים למעין "מפעל" המייצר חלבון זהה הנמצא בבעלי חיים בטבע. על אף שהחברה קיבלה לפני כשנה את אישור משרד הבריאות לשווק את החלב שפיתחה, הדבר לא קרה, והחברה אף התמודדה עם משבר במהלכו התפטרו יו״ר הדירקטוריון ומספר דירקטורים, על רקע חוסר אמון במנהליה.