סגור
באנר דסקטופ כלכליסט טק
GROWTH+ מימין עמרי מן מייסד שותף וסמנכ”ל פיתוח עסקי ncore ו עופר כץ נשיא ו CFO ב Fiverr
מימין: עמרי מן, מייסד שותף וסמנכ”ל פיתוח עסקי Anchor, ועופר כץ, נשיא ו־CFO ב־Fiverr (צילום: אוראל כהן)
Growth+

"תיקח מספיק כסף כדי שתוכל לטעות וללמוד”

במסגרת פרויקט Growth+ של כלכליסט ופועלים טק, עמד נשיא Fiverr עופר כץ על חשיבותן של “רזרבות” בתחילת הדרך. מייסד Ancore עמרי מן סיפר על האתגר בשנה האחרונה: “השתתפנו בלמעלה מ־20 כנסים ברחבי ארה”ב כדי לבסס את המותג”

עופר כץ, נשיא ו־CFO ב־Fiverr, נפגש עם עמרי מן, מייסד שותף וסמנכ"ל פיתוח עסקי Anchor, פלטפורמה אוטומטית לניהול גבייה לעסקים קטנים בארה"ב. השיחה נערכה במסגרת פרויקט Growth+ של כלכליסט ופועלים טק, שמתקיים זו השנה השנייה, לטובת חיזוק החוסן של תעשיית ההייטק בישראל - סדרת מפגשי 1:1 בין יזמים מנוסים לחברות סטארט־אפ בתחילת דרכן, שמטרתם לייעץ, לתמוך ולספק ידע על יזמות ויצירתיות, ניהול סטארט־אפים ובניית חברות לצמיחה.
עופר, תוכל לספר על משבר שחווית בתחילת הדרך ומה אפשר ללמוד ממנו?
"קשה למצוא טעות אחת. האתגר הכי משמעותי היה בניסיון לגייס אנשי מכירות אמריקאים, זה שוק אחר, שפה אחרת, תרבות אחרת. כשאתה טועה בזה, זה יכול לעכב את החברה בחצי שנה או יותר. עוד לפני זה, אולי הדבר הכי חשוב זה לדעת לבחור שותפים — שותפים לעסק וגם את המשקיעים.
“עוד דבר שלמדתי הוא שהעולם רץ מהר, ולכן צריך לקחת סיכונים ולנוע מהר. תיקח מספיק כסף כדי שתוכל לטעות וללמוד. יהיו טעויות, אבל כשיש רזרבות, אפשר לתקן”.
עמרי, מה היה האתגר הכי משמעותי שלך בשנה האחרונה?
"החלטנו לפגוש את הלקוחות שלנו בצורה בלתי אמצעית, כלומר להשתתף בלמעלה מ־20 כנסים ברחבי ארה"ב כדי לבסס את המותג. זה דרש מאיתנו לטוס המון, להחזיק את כל הפעילות הרגילה במקביל, ולתכנן תקציב חדש. זה היה מאתגר, אבל יצר שריר חזק בארגון. למדנו לייעל תקציבים, לשלב פעילויות, וזה גם זירז את פתיחת המשרדים בארה"ב".
עופר, מה ייעצת לו?
"הייתה לנו שיחה קצרה יחסית, אבל דבר אחד היה ברור — יש כאן מוצר חזק עם ויראליות מובנית. אני מפנטז את העסק הזה הרבה יותר גדול, ואני חושב שזה עולם ומלואו מבחינת היכולת להוסיף עוד פיצ'רים ושירותים ועוד יכולות. הלקוחות שלך הם ספקים שמשרתים קהלים, הקהל הזה הוא לקוח פוטנציאלי. תשתמש בזה ככלי צמיחה, עם רפרלים, טריילים, חיבורים, כמו שבנו חברות כמו ביל.קום".
מה למדתם אחד מהשני והאם יש משהו שתקחו איתכם הלאה?
עמרי: "עופר הוא מקצוען אמיתי. מה שהרשים אותי במיוחד זו הרוגע שלו – יש בו שקט פנימי שמאפשר לו לנתח מצבים מורכבים בצורה מאוד נקייה. בנוסף, הוא שיתף את ההסתכלות שלו על AI – הוא לא מהמפחידנים. מבחינתו, AI לא הולך להחליף אנשים, אלא לזרז תהליכים ולהאיץ את הכלכלה. זה משהו שאנחנו מרגישים בעצמנו בחברה, וזה היה מחזק לשמוע את זה".
עופר: "עומרי בנה עסק שמייצר ARR של מיליוני דולרים, בלי שום נוכחות פיזית בארה"ב, וזה לא מובן מאליו. היכולת להגיע לשם עם מהלך שיווקי כל כך יעיל היא מרשימה. מה ששאלתי את עצמי זה האם זה סקייל, האם אפשר לשפוך עוד תקציב באותו ערוץ שיווקי ולראות תוצאה דומה. אם כן, זו נוסחה מנצחת".
ספרו על משהו מפתיע או מעניין שלמדתם אחד על השני.
עופר: “לשמוע שהחברה כבר בשלב כזה, בלי נציגות בארה"ב, זה בהחלט מרשים”.
עמרי: “גיליתי שעופר חולם לנסוע לחודשיים ולהתנתק, אבל כנראה אוהב את העבודה שלו יותר מדי בשביל שזה באמת יקרה”.