סגור
באנר דסקטופ כלכליסט טק
עמית בן דב מנכ"ל גונג
עמית בן דב מנכ"ל גונג (צילום: עמית שעל)

בזכות ה-AI: היוניקורן גונג הגיע לקצב הכנסות שנתי של 300 מיליון דולר

4 שנים אחרי גיוס לפי שווי של 7.2 מיליארד דולר, החברה הישראלית לפתרונות בינה מלאכותית גונג מדווחת על קפיצה משמעותית בהכנסות הודות לחדשנות בתחום ניהול מכירות. עמית בן דב המנכ"ל: "שואפים להמשיך להוביל את תחום ניהול המכירות עם טכנולוגיה פורצת דרך"

ההכנסות של גונג, אחד מחדי הקרן הישראלים הגדולים, נחשפות לראשונה. ל"כלכליסט" נודע כי החברה הגיעה לקצב הכנסות שנתי של 300 מיליון דולר בינואר 2025. על פי הערכות בשוק, קצב הצמיחה השנתי הגיע ל-25%-30% וזאת בעיקר על רקע הפריצה של יישומי בינה מלאכותית. 2024 הייתה השנה התשיעית מאז שגונג, שפיתחה פתרון בינה עסקית לאנשי מכירות, החלה למכור את מוצריה. בקיץ 2021 גייסה גונג, שהוקמה על ידי עמית בן דב, 250 מיליון דולר לפי שווי של 7.2 מיליארד דולר. על פי הערכות בשוק באותה עת קצב ההכנסות שלה הגיע ל-100 מיליון דולר. אז הגיוס הפך אותה לזמן קצר לחד הקרן הגדול בישראל, אך מאז היא לא יצאה לסבב נוסף ושמרה על שקט תעשייתי. בסך הכל היא גייסה כ-600 מיליון דולר מאז הקמתה ב-2015.
"2023 הייתה שנה מאתגרת, אך ב-2024 ראינו האצה משמעותית בצמיחה ולמעשה כבר לאורך שמונה רבעונים אנחנו מגבירים את קצב הצמיחה", אומר בן דב בשיחה עם כלכליסט. "הלקוחות עדיין לא חזרו לקנות באותה קלות ומהירות כפי שהיה ב-2021, אבל עשינו התאמות בתהליכי המכירה והתייעלות פנימית והיום ארבע חברות תוך פורצ'ן 10 (החברות הגדולות ביותר בעולם - ס.ש) עושות שימוש בפתרון של גונג, בהן גם גוגל. אלה חברות שלא הסכימו להסתכל על המוצר שלנו בעבר. גם ב- 80%-90% מחברות הLLM (חברות שמפתחות את מודלי השפה של בינה מלאכותית ג'נרטיבית - ס.ש) צוותי המכירות משתמשים היום בגונג כדי למכור ללקוחות עסקיים". לדבריו, יש כיום לגונג גם לקוחות שמשלמים סכומים של מאות אלפי דולרים בשנה לעומת עשרות אלפי דולרים בעבר : "כמות הלקוחות של שבע ספרות יותר מהכפילה את עצמה בשנה שעברה".
גונג פיתחה מערכת מתקדמת לניהול מערכי מכירות שמספקת מידע עסקי חשוב על לקוחות עבור אנשי המכירות ולפי בן דב פריחת הבינה המלאכותית הייתה בין הגורמים לקפיצה בהכנסות. "גונג נוסדה בתחום ה-AI, אבל די החבאנו את זה כל השנים כי הדיבורים על בינה מלאכותית הפחידו והרתיעו לקוחות פוטנציאליים", מסביר בן דב, "היום, אחרי שפיתחנו שני מוצרים חדשים הם יכולים לנהל אוטומטית חלק גדול מהתקשורת מול הלקוח, להתאים את המסר המסוים למה שהלקוח מחפש וממש להכין את איש המכירות לפגישה עם תיק לקוח. בנוסף, בנינו גם את מוצר ה"forecast" שנותן לאנשי מכירות תחזית מכירות מדויקת על בסיס כל העסקאות הפתוחות וקריאת המיילים שלו, המוצר גם אומר בכמה איש המכירות יסיים את הרבעון, איפה הוא עומד מול היעד ומה ניתן עוד לעשות כדי לעקוף את היעד. השימוש בפיצ'רים החדשים האלה זינק במאות אחוזים בשנה האחרונה". לדברי בן דב, חברות המחקר כגון גרטנר כבר מזהות את הכיוון החדש אליו הולך התחום והכריזו על קטגוריה חדשה בתוכנה ארגונית לניהול מכירות שנקראת revenue orchestration.
בצד הרווחיות לגונג עוד אין בשורות, אך כמו בשנות הבועה בן דב טוען כי זה עניין של החלטה. "המילה רווחיות לא גסה ולא מפחידה מבחינתנו ואנחנו יכולים להיות רווחיים כל נקודת זמן שנרצה", הוא אומר, "אבל כרגע אנחנו רוצים לנצל את המומנטום החיובי ומגייסים עובדים כדי לצמוח. אנחנו תמיד היינו יעילים ולכן פיטרנו מעט מאוד עובדים גם בשנים הקשות, בעיקר ממחלקת משאבי אנוש כי לא גייסנו עובדים. עכשיו אנחנו מגייסים עובדים". גונג מעסיקה היום 1,300 עובדים, מתוכם 380 במרכז הפיתוח בישראל. לאחרונה שכרה החברה שלוש קומות במגדל ICON במתחם הבורסה אליו היא תעבור משטח קטן יותר במגדל ספיר בעקבות ההתרחבות הצפויה בכוח אדם.
בנוגע לשאלה האם קצב הכנסות של 300 מיליון דולר מצדיק שווי של יותר מ-7 מיליארד דולר? לבן דב אין תשובה. "אני לא יודע איזה שווי היינו מקבלים היום כי המכפילים בשוק הם אחרים. למזלנו היינו יעילים תמיד ונשאר לנו עדיין בקופה רוב הכסף שגייסנו, כך שאנחנו לא צריכים ולא מתכננים גיוס הון בעתיד הקרוב. הנפקה בוול סטריט זה משהו שכן על הפרק, אבל עוד לא בקרוב ואין לנו לוחות זמנים מוגדרים".