קלאסיק גייסה 110 מיליון דולר: "בונים את המיקרוסופט של המיחשוב הקוונטי"
Classiq פיתחה מערכת הפעלה המאפשרת לכל ארגון לפתח אפליקציות קוונטיות, גם אם אינו מחזיק במומחים קוונטיים. ניר מינרבי, מייסד ומנכ"ל קלאסיק, אמר את הדברים לאחר הגיוס שבוצע בסבב C בהובלת Entrée Capital, ושהביא את גיוסי החברה לגובה של 173 מיליון דולר
קלאסיק (Classiq) המפתחת מערכת הפעלה למחשבים קוונטיים גייסה 110 מיליון דולר בסבב C, שמביא את החברה שהוקמה ב-2020, לסך גיוסי הון של 173 מיליון דולר.
את הסבב הובילה Entrée Capital, שאליה הצטרפו משקיעים חדשים, בהם NightDragon ,Norwest, המילטון ליין, כלל ו-Qbeat, לצד משקיעים קיימים בהם Neva SGR, הפניקס, IN Venture ,Team8, Wing, בנק HSBC ו-Samsung Next. בחברה מציינים שגם מספר משקיעים אסטרטגיים הצטרפו להשקעה. בין משקיעי החברה דמויות מובילות בענף הטכנולוגיה הבינלאומי, בהן ליפ-בו טאן, מנכ״ל אינטל.
קלאסיק פיתחה מערכת הפעלה המאפשרת לכל ארגון לפתח אפליקציות קוונטיות באופן אבסטרקטי ואגנוסטי לחומרה, גם אם אינו מחזיק במומחים קוונטיים. החברה ממלאת תפקיד קריטי בגישור על הפער בין המחשבים הקוונטיים לבין היכולת של ארגונים למצות מהן ערך ממשי.
בשיחה עם כלכליסט אומר ניר מינרבי, מייסד שותף ומנכ"ל קלאסיק: "השווי של החברה עלה בגיוס ואנחנו עדיין לא יוניקורן. הקמנו את החברה לפני חמש שנים ויצרנו מערכת הפעלה שאף אחד לא היה צריך. ההימור שלנו היה שהם יגיעו. בשנתיים הראשונות לא היה לקוחות ובסבב הקודם היו לנו שניים ומאז ההימור מתממש יש כבר חומרה קוונטית ומיצבנו עצמנו כסטנדרט תוכנה ויש לנו כיום עשרות לקוחות מהממשלה, אקדמיה וזה מה שמאפשר לנו לצמוח ולחתור להיות המיקרוסופט של התחום הזה. אנחנו משלשים את המכירות כל שנה ונחצה את הדו ספרתי בשנה הקרובה. אנחנו יוצרים מנועי צמיחה שיאפשרו לנו להתפוצץ כשהשוק מגיע. השוק הקוונטי בוער ואנחנו רואים גל משמעותי של אימוץ בתאגידים גדולים, לפני כמה שנים עוד הייתי צריך להסביר למה צריך וכיום כולם באים אלינו במסות. אנבידיה מיקרוסופט, וגוגל הם שותפים משמעותיים שלנו וייתכן שאף ירצו לקנות אותנו ויהיו לנו כנראה הרבה הזדמנויות מעניינות".
לגבי גיוס עובדים לתחום אומר מינרבי: "בתחום שלנו אנחנו פריבליגים כי הוא מאוד קוסם לטאלנט הכי מוכשר. יש לנו הרבה בוגרי תלפיות, יותר קשה לנו לגייס אנשי מכירות ושיווק כי זה מכירה לא פשוטה ויהיה לא פשוט לעשות לזה סקייל ואנחנו רוצים להתרחב משמעותית גלובלית. כיום חזקים ביפן וגם בארצות הברית ונרצה מאוד להרחיב את הפעילות שלנו, כיום יש לנו 65 עובדים ואני מעריך שנכפיל את עצמנו וניקח לזה את הזמן ולא נמהר לגייס ובמהלך 2026 זה יקרה ונעשה בצורה זהירה. המטרה האמיתית של הגיוס יהיה להיות מובילי התוכנה כשזה יקרה חייב להיות אגרסיבי בגיוס האנשים הנכונים אבל לא להיות פזרני".
הפתרון של קלאסיק נמצא כיום בשימוש של עשרות רבות של חברות מסחריות ברחבי העולם, בהן BMW, Rolls-Royce, HSBC, Deloitte, Toshiba, Citi – לצד גופים ממשלתיים, ביטחוניים ואקדמיים, ולקוחות Fortune 500 במגוון רחב של תחומים: פיננסים, פארמה, רכב, לוגיסטיקה, אנרגיה, טלקום וסייבר. הפלטפורמה משולבת גם בתוכניות לימוד באוניברסיטאות מהשורה הראשונה בעולם, בהן MIT ו-UCL – כחלק מהכשרת הדור הבא של מפתחי קוואנטום.
ההשקעה החדשה תתמוך בהרחבת פיתוח הפלטפורמה של קלאסיק תוך שילוב חומרות חדשות, וכן להאצת התרחבות בינלאומית באירופה, אסיה וצפון אמריקה, גיוס עובדים, והעמקת שיתופי הפעולה שלה עם ממשלות ברחבי העולם, ובכך תאפשר את המשך התבססותה של החברה כסטנדרט העולמי לפיתוח תוכנה קוונטית.
הסבב הקודם היה לפני שלוש שנים - בו גויסו 33 מיליון דולר בהובלת הפניקס, והוא הורחב בעוד 12 מיליון דולר.
"הגיוס שלנו הוא אינדיקציה למקום המשמעותי שתחום המחשוב הקוונטי תופס בקרב תאגידים, משקיעים וממשלות ברחבי העולם. קלאסיק בונה את שכבת התוכנה של עולם המחשוב החדש, כפי שמיקרוסופט עשתה לעולם המיחשוב הקלאסי – ומבססת את הסטנדרט שעליו תיבנה תעשיית הקוונטים״.
קלאסיק הוקמה ב-2020 על ידי ניר מינרבי, המכהן כמנכ"ל, אמיר נוה, סמנכ"ל המוצר, וד"ר יהודה נוה, סמנכ"ל הטכנולוגיות. ניר מינרבי ואמיר נוה הם בוגרי תכנית תלפיות, וד"ר יהודה נוה, בעל ניסיון של 20 שנה במרכז המחקר של IBM בחיפה, שם עסק בטכנולוגיות תכנון אלקטרוני (CAD) ובפיתוח תוכנה למחשוב קוונטי ובין היתר ייסד והוביל את צוות המחשוב הקוונטי במרכז כחלק מהצוות הגלובלי שפיתח את IBM Q ואת סביבת התוכנה הנלווית לו.