סגור

הדולר עולה ל-3.87 שקלים, לאחר הראלי שלו בשווקים הגלובליים

נתון התעסוקה החזק שיצא אתמול בארה"ב, שחיזק את הציפיות להמשך המדיניות המהדקת של הפד, הקפיץ את התשואות ואת המטבע האמריקאי - הדולר אינדקס טיפס אתמול לשיא של 11 חודשים ולאחר מכן נסוג מעט. הדולר היציג עלה ב-0.4% ל-3.86 שקלים ובהמשך המשיך לטפס

המשך הפיחות בשקל: הדולר מטפס היום ל-3.87 שקלים (היציג עלה ב-0.4% ל-3.86 שקלים והמשיך לעלות לאחר מכן), היורו עולה ב-0.4% ל-4.06 שקלים; בשווקים הבינ"ל, היורו שירד אתמול מול מקבילו האמריקאי עולה היום ב-0.3% ל-1.049 דולר.
מול ההתחזקות המתמשכת של הדולר על חשבון השקל, המשקיעים בשוק המט"ח המקומי ממתינים להודעת הנגיד אמיר ירון על המשך דרכו, לאחר תום הכהונה בסוף החודש. ההודעה צפויה להפרסם בימים הקרובים, ולפי ההערכות ירון יודיע כי אין בכוונתו לבקש מהממשלה כהונה נוספת בתפקיד.
הזינוק בתשואות באג"ח האמריקאיות והציפיות להידוק מוניטארי ממושך מצד הפד דוחפים את הדולר בשווקים הבינלאומיים. התנועה חזרה על עצמה אתמול, לאחר נתונים חזקים מסקר המשרות הפתוחות. לפי הסקר, מספר המשרות שנפתחו בארה"ב עמד באוגוסט על 9.61 מיליון, מעל התחזיות בשוק שעמדו על 8.80 מיליון ולעומת 8.92 מיליון ביולי.
הנתון משקף שוק תעסוקה חזק, שתומך בהמשך מדיניות מהדקת של הפד. בעקבות הפרסום קפצה אתמול תשואת אג"ח ארה"ב ל-10 שנים ב-12 נקודות בסיס ל-4.79% והיא מטפסת היום ב-3 נ"ב נוספות ל-4.83%.
הדולר אינדקס (מול סל המטבעות) הגיב לסקר בעלייה לרמה של 107.35 נקודות, הגבוהה ביותר מאז 22 בנובמבר 2022 - לאחר מכן נסוג מעט והוא נסחר היום ב-106.89 נקודות.
הדולר חתם ביום שישי 12 שבועות חיוביים, הצרף הארוך ביותר שרשם המטבע מאז אוקטובר 2014. ביום שישי הקרוב יתפרסם דוח התעסוקה החודשי ואם לא יהיו הפתעות, הדולר עשוי בהחלט לסגור שבוע חיובי 13 ברציפות.
על עליית התשואות בארה"ב אמר הלילה ביל גרוס, בעברו מנהל ההשקעות בפימקו (ומייסד משותף שלה): "אני חושב שייתכן שנראה את התשואה על 5%. זה תלוי כמובן באינפלציה, בצמיחה הכלכלית".
גרוס, שכונה בשעתו 'מלך האג"ח, הוסיף: "מה שאנחנו רואים זה הכרה בכך שהגירעון של האוצר עומד על 2 טריליון דולר ויותר. וזה משפיע על ההשקעות לטווח ארוך. בימים האחרונים ראינו גם מכירת של קרנות סל, שמחזיקות באג"ח לטווח ארוך", אמר גרוס.
גם לדעת ריי דליו, מייסד ברידג'ווטר (קרן הגידור הגדולה בעולם), הראלי בתשואות לא הסתיים. "זה נראה שנגיע לסביבת 5% תשואה (על האג"ח ל-10 שנים), אי אפשר להיות מדויק אבל בסביבה הזו, כשרמת הסיכון עולה. הסיבה לכך, ציין דליו, היא העובדה שסביבת האינפלציה תישאר גבוהה, סביב 3.5%, ושהפד יאלץ לנקוט בצעדים חריפים כדי להוריד אותה ליעד של 2%. "אני לא רואה את זה מגיע ל-2% בלי הרבה כאב", אמר דליו.