סגור
נטלי משען זכאי
נטלי משען זכאי יו"ר מהדרין

בעלי המניות במהדרין דחו העלאת תקרת השכר של היו"רית - האם דסק"ש שוב תעקוף את ההתנגדות?

בעלי מניות המיעוט לא אישרו את מדיניות התגמול החדשה במהדרין, שכללה את העלאת תקרת השכר של היו"רית ל־84 אלף שקל בחודש. החברה שבשליטת דסק"ש כבר ביצעה אובר־רולינג פעמיים כשבעלי המניות לא אישרו את השכר והתגמול ההוני של המנכ"ל

בפעם השלישית בשלוש שנים דחתה אסיפת בעלי המניות של מהדרין את הצעת הדירקטוריון בנוגע לתנאי התגמול של בכירי החברה. בפעמיים הקודמות ההחלטה עברה בסופו של דבר לאחר שהדירקטוריון עקף את ההתנגדות וביצע אובר־רולינג. האם כך ינהג גם הפעם? בעוד שבאוגוסט 2020 המאבק נסב סביב תנאי הכהונה של המנכ"ל שאול שלח ובינואר 2022 סביב אופציות שהוענקו לו, המאבק כעת נוגע לעדכון מדיניות התגמול הכוללת של מהדרין, והוא מציף פעם נוספת את הקרב בין בעלת השליטה קבוצת דסק"ש (44.5%) ובין בעל מניות המיעוט הגדול בחברה בני ברון (22%).
באוגוסט 2020 התמודד ברון מול אדוארדו אדלשטיין, שהיה אז בעל השליטה בדסק"ש. אך דסק"ש הפכה במהלך 2021 לחברה ללא גרעין שליטה ובעלי המניות העיקריים בה כיום הם צחי נחמיאס באמצעות מגה אור והאחים זלקינד באמצעות אלקו, כשלתפקיד יו"ר מהדרין נכנסה ביולי האחרון נטלי משען־זכאי, מנכ"לית דסק"ש. אך השינויים הפרסונליים לא הביאו להסכמות בין בעלי השליטה וברון, כשהעימות ביניהם נוגע בין השאר לשאלת ייצוגו של האחרון בדירקטוריון. על פי הערכות, הוצע לו בעבר למנות דירקטור אחד מטעמו, אך הוא דורש שניים.
מהדרין ביקשה, כאמור, לעדכן את מדיניות התגמול שלה, לאחר שהקודמת אושרה באפריל 2020. חוק החברות קובע כי לאישור מדיניות התגמול נדרש רוב מקרב בעלי המניות שאינם בעלי השליטה או בעלי עניין אישי בהצבעה, ולכן, על מנת לאשר אותה נדרשה מהדרין לדיאלוג עם בעלי המניות שאינם קשורים לדסק"ש. אסיפת בעלי המניות זומנה במקור לתחילת ספטמבר, אך מועד הכינוס נדחה פעמיים על מנת למצות את המגעים. כעת מתברר כי ניסיונות אלה כשלו ובאספה שכונסה בשבוע שעבר הצביעו 76% מבעלי מניות המיעוט נגד ההצעה, כשאל ברון הצטרפו פסגות, איילון, אנליסט וקרנות הנאמנות של אלטשולר שחם, בעוד מוסדיים אחרים תמכו בהצעה, בהם מגדל ביטוח, כלל ביטוח, ילין לפידות, מור ואף אלטשולר שחם באמצעות הנוסטרו שלו.
בהצעה המקורית ביקש דירקטוריון מהדרין להותיר את תקרת השכר של המנכ"ל על 100 אלף שקל בחודש, כפי שהייתה במדיניות התגמול הקודמת, ולהעלות את זו של היו"ר מ־65 אלף בחודש ל־95 אלף שקל חודש; כשבנוסף לכך ביקש לשנות את אופן חישוב המענקים עבור היו"ר והמנכ"ל, להאריך את תקופת ההודעה המוקדמת בהינתן סיום העסקה, ולאפשר להם מענק פרישה או הסתגלות. כחלק מהדיאלוג עם בעלי המניות הופחתו תקרות השכר עבור המנכ"ל והיו"ר ל־90 אלף שקל בחודש ול־84 אלף שקל בחודש בהתאמה, כשבנוסף צומצמו תקרת המענק של המנכ"ל מ־12 ל־10 משכורות חודשיות ותקרת התגמול ההוני שלו מ־10 ל־9 משכורות חודשיות. בנוסף, הוגבלה האפשרות להאצת הבשלת האופציות במקרה של פיטורין או סיום העסקה בתרחיש של שינוי השליטה בחברה.
כעת, לאחר שההצעה המתוקנת נדחתה, הדירקטוריון עשוי להשתמש בסמכות שניתנה לו בחוק החברות ולאשר את ההצעה המקורית על אף התנגדות האסיפה, אם החליט ונימק כי אישורה הוא לטובת החברה.
מהדרין נסחרת כיום לפי שווי שוק של 503 מיליון שקל. מתחילת השנה ירדה המניה ב־17%, בעוד מדד ת"א All Share שבו היא נכללת ירד ב־12%. מהדרין מעבדת פרדסים ומטעים, אורזת, משווקת ומייצאת את הסחורה. כמו כן, היא מפעילה בתי קירור, מספקת מים לחקלאות, ומנהלת את המקרקעין שברשותה ונכסים מניבים נוספים.
ברון (62) הוא בעליה של קבוצת ברון שמחזיקה בחברות בתחומי התעשייה, הנדל"ן והמלונאות. בין היתר, בבעלותו מלון לאונרדו באשקלון, שניהולו הוחזר לו לאחרונה לאחר סכסוך משפטי מול רשת מלונות פתאל.