סגור
כנס פורום היוניקורנס 2022 גיל שויד מייסד משותף ומנכ"ל Check Point
מייסד ומנכ"ל צ'ק פוינט גיל שויד (צילום: אוראל כהן)

צ'ק פוינט: צמיחה רבעונית חזקה לצד שחיקה ברווחיות; שויד: "אנו ממשיכים לגייס עובדים"

הכנסות חברת הסייבר הישראלית הוותיקה שנסחרת בוול סטריט עלו ב-9% ל-571 מיליון דולר; הרווח הנקי עמד על 174 מיליון דולר לעומת 186 מיליון דולר ברבעון המקביל; המנכ"ל גיל שויד: "הירידה ברווחיות מתוכננת משום שאנו ממשיכים לגייס עובדים, אבל נוספו לכך גורמים כמו האינפלציה ובעיקר עלויות הייצור הגבוהות"

צ'ק פוינט שומרת על האצת קצב הצמיחה דווקא בסביבה כלכלית מאתגרת. החברה סיימה את הרבעון השני עם הכנסות של 571 מיליון דולר המשקפות צמיחה של 9% מול התקופה המקבילה.
מדובר בהכפלת קצב הצמיחה בהשוואה לשנה שעברה שממשיכה את מגמת האצת הצמיחה של חברת הסייבר ברבעונים האחרונים. הרווחיות המשיכה להישחק, אך בסופו של דבר הרווח הנקי היה 174 מיליון דולר או 1.64 דולרים למניה, בקצה העליון של התחזית. ברבעון המקביל ב-2021 רשמה החברה רווח נקי של 186 מיליון דולר.
המנוע המרכזי מאחורי העלייה המהירה בהכנסות היה מפעילות המוצרים והמנויים שצמחו ב-13% ל-343 מיליון דולר וגם כאן מדובר לראשונה מזה עשר שנים בקצב דו ספרתי.
חוזקת תחום המנויים שיצר הכנסות של 210 מיליון דולר משקף למעשה את הפעילות של צ'ק פוינט בתחום הענן עם קו מוצרי קלאוד גארד. שיעור הרווח הגולמי הסתכם ב-88% מתוך ההכנסות ובצ'ק פוינט ציינו את העלייה המתמשכת בעלויות חומרי הגלם במהלך הרבעון, מגמה שהחלה עוד ברבעון הקודם.
בחברה צופים שהעלייה הזאת בעלויות תימשך לאורך 2022. הרווחיות התפעולית נשחקה בעיקר לאור הגדלת כוח האדם והוצאות התפעול שהסתכמו ב-252 מיליון דולר לעומת 213 מיליון דולר לפני שנה. עליית הריבית מתחילה גם היא לבוא לידי ביטוי בתוצאות של צ'ק פוינט שיושבת על קופת מזומנים של 3.7 מיליארד דולר ותרמה מעט לרווח הנקי.
גיל שויד מייסד ומנכ"ל צ'ק פוינט: "הכפלנו את קצב הגידול בהכנסות, ראינו ביקושים יפים למוצרים שלנו כך שאנו מסכמים רבעון טוב. הירידה ברווחיות מתוכננת משום שאנחנו ממשיכים לגייס עובדים, אבל נוספו לכך גורמים כמו האינפלציה ובעיקר עלויות הייצור הגבוהות. השיבוש בשרשראות האספקה עוד לא הסתיים, למרות שקיווינו שזה ישתחרר לקראת המחצית השניה של 2022. אנחנו משלמים היום 40% יותר לספקים של חומרי הגלם שלנו ואין רגיעה, מה שמוסיף 10 מיליון דולר בהוצאות הרבעוניות".
במהלך הרבעון המשיכה צ'ק פוינט בגיוס עובדים מאומץ, בעיקר בתחום המכירות בארה"ב, לאחר שכבר הגיעה מוקדם מן החזוי ליעדי הגיוס לפיתוח שמרוכז יותר בישראל.
בכל הנוגע לשוק הסייבר שויד לא רואה האטה בשלב זה, אך לא פוסל כי היא עלולה להגיע: "הסייבר ממשיך וימשיך להיות תחום חשוב, אבל אף אחד לא חסין מפני הכלכלה העולמית, אבל אני אופטימי לגבי צ'ק פוינט".
לדבריו, "אנחנו רואים שעולם הסייבר הפך להיות אחת הזירות הכי מתוכחמות, יש מדינות שעושות התקפות דור חמישי וצופים שזה ימשיך לייצר ביקוש גבוה למוצרי אבטחה. גם בישראל המצב דומה - העלייה במתקפות יותר גבוהה מהעלייה הגלובלית. הכי מותקפים תחומי הביטוח, החינוך והתקשורת. התוקפים מחפשים נקודת החולשה ותחום הבטחון למשל הוא מאוד מאובטח ולעומת זאת החינוך הוא תחום מאוד מבוזר, יש הרבה מוסדות חינוכיים. מה שמאפיין את הביטוח מול הבנקאות הוא שיש שם יותר חברות קטנות שלא תמיד יכולות להשקיע באבטחה. ראינו גם התקפות על תשתיות וזה ממש מביך עבור ישראל - לא צריך להיות מצב שבו אפשר לתקוף תשתיות כמו מים במדינה עם יכולות סייבר כמו ישראל. יש לנו את יכולות הסייבר הכי גבוהות בעולם גם בשוק הפרטי וגם במגזר הממשלתי ואנחנו לא צריכים להתגונן. המדינה עושה הרבה, בוודאי לעומת הרבה מדינות אחרות. אבל בהגנה על תשתיות קריטיות שרואים באתרים קטנים ברחבי הארץ כמו נקודות ממסר למים וביוב".