סגור

מול מדיניות אפס קוביד: כלכלת סין התרחבה ב-4.8% ברבעון הראשון

הנתון היה גבוה מהתחזיות, לעלייה של 4.4% בתוצר בקצב שנתי - גל הקורונה והסגרים בחודש מרץ בחלק מערי סין מנעו שיפור גדול יותר; על אף הנתון המעודד, הוא משקף קצב צמיחה שנתי נמוך מהיעד של הממשלה בבייג'ינג, לצמיחה של 5.5% ב-2022

מדיניות האפס קוביד לא מנעה המשך צמיחה בסין, אף שהיא כן פגעה בשיעור העלייה. כלכלת הענקית מאסיה התרחבה ב-4.8% ברבעון הראשון בקצב שנתי. הנתון עלה על תחזיות הכלכלנים שעמדו על 4.4%, בהמשך לצמיחה של 4% ברבעון הרביעי. בחישוב רבעוני גדלה הכלכלה ב-1.3%, מול תחזיות לעלייה של 0.6% בלבד.
בה בעת, הנתון המעודד ביחס לציפיות, משקף קצב צמיחה שנתי נמוך מהיעד שהציבה הממשלה בבייג'ינג, של 5.5% ב-2022 - שיעור עלייה שכשלעצמו, אם יושג, יהיה הנמוך ביותר שנרשם בסין ב-25 השנים האחרונות. כרגע התחזיות לרבעון השני לא משקפות שיפור לכיוון היעד.
בחלוקה לפעילויות, ההשקעות גדלו ב-9.3% במרץ בהשוואה למרץ 2022, כשהתחזיות עמדו על 8.5%. המכירות הקמעוניות עלו ב-3.3% בהשוואה לרבעון המקביל, אף שבחלק מהתחומים נרשמה נסיגה – בכלל זה באופנה, במכוניות ובריהוט.
1 צפייה בגלריה
נשיא סין שי ג'ינפינג
נשיא סין שי ג'ינפינג
נשיא סין שי ג'ינפינג
(צילום: AP)

בשעה שהחודשיים הראשונים של 2022 נתנו דחיפה לכלכלה הסינית, גל הקורונה החמור ביותר שהגיע לסין מאז פרוץ המגיפה והסגרים שהגיעו בעקבותיו בחודש מרץ בחלק מערי סין בלמו כאמור את קצב הצמיחה.
כך בין היתר, המכירות הקמעונאיות ירדו בחודש מרץ ב-3.5%, הרבה מעבר לתחזיות שציפו לנסיגה של 1.6%. מכירות התכשיטים נפלו במרץ ב-17.9%, בהסעדה נרשמה ירידה של 16.4% במרץ ובאופנה והנעלה הירידה עמדה על 12.7%.
"אנו חייבים לשלב את המאמצים של בלימה ושליטה על הקוביד-19 עם הצמיחה הכלכלית והחברתית, להעמיד כיעד העליון שלנו את היציבות הכלכלית ולדחוף להתקדמות תוך הבטחת היציבות", נאמר בהודעת הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה של סין.