$
פרויקטים

שיתופי פעולה מחקריים – סימנס תעשיות דיגיטליות

חברת סימנס העולמית מאמינה שגישה של פתיחות ושיתופי פעולה, מבטיחה הצלחה מסחרית לטווח ארוך

בשיתוף סימנס 17:2220.12.20

"אם הרחקתי ראות", אמר ניוטון עוד במאה ה-17, "הרי זה משום שעמדתי על כתפיהם של ענקים". חברת סימנס העולמית מאמינה שגישה של פתיחות ושיתופי פעולה, מבטיחה גם הצלחה מסחרית לטווח ארוך וגם את טובת הכלל. אלפי מהנדסים וחוקרים של סימנס ברחבי העולם משתפים פעולה בחזית המחקר עם אוניברסיטאות, מכוני מחקר וחברות מסחריות אחרות. בעשור האחרון, הרחיבה סימנס את פעילותה בישראל, בפרט בתחום התעשייה החכמה והמפעל החכם. כתבה קודמת בסדרה זו עסקה בפעילות של קבוצת התוכנה לתעשייה של סימנס בישראל, ובשיתופי פעולה מסחריים עם חברות הזנק באמצעות תכנית החדשנות הפתוחה – סימנס דינמו (Siemens Dynamo). בכתבה זו, אנחנו רוצים למקד את העדשה על תחום שיתופי הפעולה המחקריים.

 

מאגד רובוטיקה בתעשייה ביוזמת רשות החדשנות הישראלית

בשנת 2019 הצטרפה סימנס תוכנה לתעשייה בישראל למאגד מחקר בתחום הרובוטיקה התעשייתית. מודל המאגד מאפשר לקבוצה של חברות לפתח, בשיתוף עם קבוצות מהאקדמיה, טכנולוגיות ייחודיות אשר ישמשו יצרנים בארץ ובעולם. מאגד ספציפי זה עוסק בשימוש ברובוטים לביצוע עבודות הרכבה עם רכיבים גמישים: כבלים, צינורות, אטמים וכיו"ב. עבודה עם רכיבים שיכולים להתמתח, להשתלשל, ולשנות את צורתם במרחב, היא אתגר לא פשוט עבור מערכות רובוטיות. כלי הסימולציה של סימנס תוכנה לתעשייה מאפשרים לאמן את המערכת הרובוטית למשימה, תוך שימוש בלמידת מכונה, ובמודל פיזיקלי של המרחב. עומר עינב, יו"ר המאגד ומנכ"ל חברת פוליגון מדגיש: "פריצת הדרך הטכנולוגית המבוצעת במאגד תאפשר יעילות בתכנון המכאני והחשמלי של המערכות הרובוטיות, ותאיץ גם את שלב המימוש (Commissioning). "

 

משמאל: עומר עינב, מנכ"ל חברת פוליגון, מפתחת מערכת ההרכבה הרובוטית, מימין: אלכס גרינברג, מנהל בקבוצת הסימולציה בסימנס תוכנה לתעשייה בישראל, עם התאום הדיגיטלי של מערכת ההרכבה משמאל: עומר עינב, מנכ"ל חברת פוליגון, מפתחת מערכת ההרכבה הרובוטית, מימין: אלכס גרינברג, מנהל בקבוצת הסימולציה בסימנס תוכנה לתעשייה בישראל, עם התאום הדיגיטלי של מערכת ההרכבה צילום: סימנס

 

מחקר משותף עם חברת CIVAN בתחום הלייזר הירוק במסגרת תכנית EUREKA

בשנת 2020 הצטרף גוף המחקר הבינלאומי של סימנס (Siemens Technology) לפרוייקט מחקר בתחום הלייזר הירוק יחד עם חברת Civan Advanced Technology הישראלית. לחברת Civan טכנולוגיה ייחודית בתחום הלייזר התעשייתי, המאפשרת שליטה על מבנה האלומה ועוצמתה. היכולת הזו מאפשרת להתאים את אלומת הלייזר לפעולת הייצור הנדרשת, ולסוג המתכות שנעשה בהן שימוש – נחושת במחקר זה. נחושת היא חומר רב-ערך בעולם התעשייה בזכות מוליכות חשמלית גבוהה והעברת חום יעילה. העברת החום היעילה מהווה אתגר בעיבוד עדין של נחושת, בין היתר בשל התמוססות מהירה, התקררות מהירה ולעיתים גם אידוי. המחקר מתבצע עם שותפים אירופאיים נוספים במסגרת EUREKA, ומטרתו היא פיתוח של מערכת לשימוש תעשייתי, המאפשרת ייצור של חלקי נחושת מורכבים ביעילות, ובאיכות אחידה. המשימה של Siemens היא לבחון את הטכנולוגיה מנקודת מבטו של יצרן הקצה.

 

תכנית תאגידים רב-לאומיים של רשות החדשנות: Siemens & Cybord

מסלול נוסף שמציעה רשות החדשנות לחברות ישראליות, הוא מסלול תמיכה במו"פ עם תאגידים רב-לאומיים. המודל מסתמך על הפרישה הבינלאומית הרחבה של התאגיד, ועל ההיכרות העמוקה שלו עם שוק המטרה. השנה יצא לדרך שיתוף פעולה ראשון של סימנס במסגרת תכנית זו, עם חברת Cybord.

 

זהו למעשה הסכם בין שלושה שותפים, מסבירה טובי ידין, מנהלת חדשנות בתחום האלקטרוניקה בחברת סימנס:

- חברת Cybord שפיתחה יכולות ייחודיות לזיהוי פגמים וזיופים ברכיבים אלקטרוניים באמצעות עיבוד תמונה ולמידת מכונה, כולל כאלו המצביעים על ניסיון לבצע התקפות סייבר באמצעות שרשרת האספקה.

- חברת סימנס תוכנה לתעשייה, המציעה כבר היום פתרון מוביל לניהול רצפת הייצור בתחום האלקטרוניקה, ומעוניינת להרחיב את הפתרון באמצעות היכולות של Cybord

- מדינת ישראל דרך רשות החדשנות, השותפה למימון, ותורמת לקידום הפרוייקט. 

 

electronic components reel electronic components reel קרדיט: סימנס תוכנה

 

"סרקנו בשבועות האחרונים מיליוני רכיבים אצל לקוח משותף,", מספר ד"ר אייל וייס, המייסד ומנהל הטכנולוגיה הראשי של חברת Cybord. "באמצעות הסריקה הממחושבת זיהינו זיופים ופגמים שונים בעשרות אלפי רכיבים, שהיוו כשני אחוזים מסך הבדיקות. בכך צמצמנו את הסיכון לתקלות אצל לקוח הקצה, עם כל המשמעויות הכרוכות בכך מבחינת עלויות ופגיעה אפשרית במוניטין״.

 

מסלולי שיתוף פעולה נוספים עם סימנס תוכנה לתעשייה

כחברה מסחרית, המטרה של סימנס היא לקדם את שיתופי הפעולה המחקריים הללו לשיתופי פעולה מסחריים. במקביל, סימנס מעודדת חברות חדשניות לפנות ישירות לשיתוף פעולה מסחרי, ומציעה מספר מסלולים לשם כך, כגון:

 

Siemens Dynamo - שער כניסה נוח וייחודי לחברות שיש להן מוצר המשלים את הצעת הערך של סימנס. עד כה נקלטו בתכנית 10 חברות הזנק ישראליות.

 

Siemens Frontier – תכנית לחדשנות פורצת דרך, המיועדת להרחבת הפונקציונאליות של סימנס תוכנה לתעשייה בתחומי הרובוטיקה, המציאות המדומה והרבודה וההדפסה בתלת-מימד. השנה הצטרפו שתי חברות הזנק ישראליות לתכנית:

 

Castor3D – שפיתחה מערכת תומכת החלטה היודעת לסרוק עץ-מוצר מכני מורכב (BOM), ולהמליץ על חלקים ותתי-מערכות שמתאימים להדפסה בתלת-מימד, כולל הצעות להתאמה בתכנון.

 

Gileen - המפתחת מנוע גאומטרי שמאפשר תכנון, אנליזה והדפסה בתלת-מימד של גופים נקבוביים,(microstructures) בשילוב חומרים הטרוגניים.

 

Siemens Software & Technology Partner – שלב מתקדם יותר של שיתוף פעולה מסחרי המאפשר מכירה של מוצר משותף.

 

מבחינת סימנס תעשיות דיגיטליות, מטרת כל המסלולים האלו, היא להימצא תמיד בחזית הטכנולוגיה, ולשלב ידיים עם "הטובים והמבריקים ביותר" בתחומי המפעל החכם, בישראל, ובמרכזי טכנולוגיה אחרים בעולם.

 

 

x