$
השקעות ומימון

זינוק בעלייה: 60 אלף תושבי חוץ ועולים בדרך לישראל

התפרצות הקורונה צפויה להאיץ את גלי העלייה, ובענף הנדל"ן כבר נכנסים לכוננות. מנכ"ל פרנצ'י נדל"ן מרצ'לו אינצ'ליני: "היהודים ותושבי החוץ מחשבים מסלול מחדש. יש לחץ לרכוש נכסים ומהר"

רונן ניב 09:0606.05.20

בשיתוף מערכת זירת הנדל"ן

 

אפקט הקורונה נותן את אותותיו גם בכל הקשור לגלי העלייה לישראל, כשלפי ההערכות עם תום המגפה צפויים לנחות בארץ כ-60 אלף עולים חדשים ותושבי חוץ - גידול של ממש ביחס לממוצע השנתי הנע סביב כ-30 אלף איש.

 

בסוכנות היהודית מדווחים כי מאז פרוץ המגפה קיימת התעניינות רבה בעלייה לישראל, כאשר למרכז הגלובל של הארגון מגיעות כ-1,000 פניות בשבוע, עלייה ניכרת ביחס לימי שגרה. "בקרב היהודים מעבר לים נתפסת ישראל כמדינה שמצליחה להתמודד בצורה ראויה לציון עם הקורונה", אומר גורם בסוכנות היהודית. "בעוד מדינות מתקדמות ומפותחות נמצאות בסחרור, ומספר המתים שם עומד על עשרות אלפים, בישראל המצב טוב בהרבה. אנחנו שומעים את הקולות ומזהים את החשש, כשהצפי הוא לעלייה משמעותית במספר העולים עם סיום משבר הקורונה".  

 

סיבה נוספת הצפויה להאיץ את העלייה, נוגעת לכך שהקורונה מייצרת קרקע פורייה לגל חדש של אנטישמיות המייחס ליהודים ולישראל את התפשטות המגפה. בדו"ח של ההסתדרות הציונית העולמית מאפריל האחרון הודגש כי הקורונה מהווה סיבה מרכזית לעלייה באנטישמיות, כשברבעון הראשון של 2020 נרשם גידול במספר התקריות ברחבי העולם.

עולים חדשים בנתב"ג. "ישראל נתפסת כמדינה שמצליחה להתמודד עם הקורונה" עולים חדשים בנתב"ג. "ישראל נתפסת כמדינה שמצליחה להתמודד עם הקורונה" צילום: אוראל כהן

 

גל רודף גל

התחזיות בהם נוקבים אנשי המקצוע באשר לגלי עלייה העתידיים, מייצרות תכונה רבה גם בענף הנדל"ן בישראל, כשהגורמים הפועלים בו כבר נכנסים לכוננות. "כמי שנמצא בקשר שוטף עם הקהילות היהודיות מעבר לים, אני יכול לומר שמפלס הדאגה בהחלט גבוה. ברור גם שהעלייה בגילויי האנטישמיות רק תורמת לחוסר הביטחון", מרחיב מרצ'לו אינצ'ליני, המנכ"ל והבעלים של חברת פרנצ'י נדל"ן, המתמחה בתיווך ובייצוג תושבי חוץ ועולים חדשים. "במשברים עולמיים גלי עלייה גדולים מגיעים לישראל, וזה בדיוק מה שקורה עכשיו".

 

"לישראל יש תדמית של מדינה בטוחה, כשהיום לעניין הביטחוני מצטרף גם העניין הבריאותי", מוסיף אינצ'ליני. "אנשים רואים מה קורה במדינות האם שלהם ולא נותרים אדישים. מאז הופעת הקורונה הטלפונים במשרדים שלנו בתל אביב, אירופה, ארה"ב וקנדה לא פוסקים. היהודים ותושבי החוץ מחשבים מסלול מחדש, ורואים את ישראל כיעד מועדף. השורה התחתונה היא שיש לחץ לרכוש נכסים ומהר – ומדובר הן בדירות ובתים יד שנייה, והן בפרויקטים חדשים שעוד נמצאים בבנייה וטרם אוכלסו".

מרצ'לו אינצ'ליני. "הרצון הוא לשמר את המסגרת הקהילתית גם בישראל" מרצ'לו אינצ'ליני. "הרצון הוא לשמר את המסגרת הקהילתית גם בישראל"

 

לדברי אינצ'ליני, הדרישה הגדולה היא בעיקר לנכסים בתל אביב, ובערים בסביבתה. "צריך להבין – זהו מעגל הכולל משפחות שלמות, הורים וילדים, כמו גם שכנים וחברים. הרצון שלהם הוא לשמר את המסגרת הקהילתית ולהמשיך לגור בסמיכות אחד לשני, גם אם מדובר בכמה דירות באותו הבניין או באותו הפרויקט. תמהיל הדירות המבוקש הוא מגוון – משלושה חדרים למשפחות צעירות ועד חמישה חדרים, דירות גן, פנטהאוזים ודופלקסים לדור המבוגר יותר".

 

"המעבר לארץ חדשה הוא תהליך מורכב, ולכן הוא חייב להתבצע בסבלנות וברגישות מקסימלית", מסכם אינצ'ליני. "הלווי הוא לכל אורך הדרך, מהרגע שהתקבל אצלנו הטלפון הראשון ועד הכניסה לדירה. בין היתר אנו עורכים סיורים וירטואליים, דואגים לאיסוף בשדה התעופה והזמנת בתי מלון, לעריכת פגישות עם בעלי נכסים, ולהדרכה צמודה בכל ענייני הביורוקרטיה. הניסיון וההיכרות העמוקה שלי עם ענף הנדל"ן בישראל נותנים את הערך המוסף ומקלים על תושבי החוץ והעולים החדשים את ההסתגלות".

 

לכתבות נוספות היכנסו אל זירת הנדל"ן >>

 

פאנל התחדשות עירונית בחולון
"תקווה למשפחות הוותיקות": מוטי ששון ועו"ד יוסי אומיד על מהפכת ההתחדשות בחולון
ראיון עם דליה עסיס שמאית המקרקעין ומתכננת הערים
דליה עסיס: "גביית היטל השבחה בסמיכות לרכבת הקלה – ענישה כפולה של בעלי הנכסים"
עוד בזירת הנדל"ן