$
נדל"ן מסחרי
האדר מובייל זירת הנדל"ן מעודכן

חיידק עיצוב הבית: כיצד ייראה התחום אחרי הקורונה?

על רקע משבר הקורונה נדרשים גם העוסקים בתחום עיצוב הבית לחשיבה מחודשת, כשאת המענה לתהליכי ההתייעלות וצמצום הסניפים, עתיד לספק מתחם דיזיין סיטי אשר ירכז 250 מותגים תחת קורת גג אחת

רונן ניב 10:0910.04.20

בשיתוף מערכת זירת הנדל"ן

 

השפעותיו של משבר הקורונה על המשק הישראלי מורגשות היטב, כאשר רבים מהענפים מצויים במצב של קיפאון וחוסר ודאות. הירידה הדרסטית בהיקפי הפעילות וכמות המפוטרים הגואה יחייבו הפקת לקחים ותהליכי שיקום ממושכים, כשכבר היום ברור לכולם שהמציאות ביום שאחר הקורונה תהיה שונה לחלוטין מזו שלפניה.

 

עבור לא מעט ענפים דווקא העת הזו, המחייבת חשיבה מחוץ לקופסה והיערכות מחודשת, מציגה גם הזדמנות להתייעלות ולחיסכון. כזה למשל הוא תחום עיצוב הבית, שניצב על פי הערכות המומחים בפתחה של מהפכה.

עד לא מזמן התאפיין התחום ברעות חולות רבות: בליל בלתי-מובן של חנויות, היצע פריטים מוגבל ובעיקר ריבוי מרכזי עיצוב ישנים וצפופים, בעלי גישה מסורבלת ונעדרי תשתיות חניה ראויות – דבר שאילץ את ציבור הצרכנים לזגזג מחנות לחנות ומאזור לאזור, והפך את חוויית הקנייה למטלה מאוסה ומייגעת.

מתחם דיזיין סיטי. "העוסקים בתחום עיצוב הבית יאלצו לאמץ כללי משחק חדשים"   מתחם דיזיין סיטי. "העוסקים בתחום עיצוב הבית יאלצו לאמץ כללי משחק חדשים" הדמיה: 3DVISION

 

מסקנה בלתי נמנעת

המשבר שמביא את השחקנים בתחום עיצוב הבית לחשב מסלול מחדש ולהיערך לצמצום במספר הסניפים ובמצבת כוח האדם, מהווה רק זרז לתהליך שהחל עוד טרום הקורונה. את הבשורה הגדולה מציג מתחם דיזיין סיטי, המוקם בימים אלה בבירה, ועתיד לרכז את כל הדרוש לבית תחת קורת גג אחת, ולאכלס כ-250 מותגים מובילים מהארץ ומהעולם.

 

"הגורמים בתחום עיצוב הבית מגיעים למסקנה בלתי-נמנעת", אומר חנן בליטי, מיזמי פרויקט דיזיין סיטי. "והיא שאין שום הצדקה בפתיחת מספר כה גדול של חניות וסניפים המפוזרים ברחבי ישראל, זה לא הכרחי ובטח שלא כלכלי. איזו תועלת יש בסניפים השוכנים במקומות מבודדים ועומדים במרבית ימות השנה ריקים? וזה עוד לפני שבכלל דברנו על בזבוז זמנם של הצרכנים".

 

"העידן שאחרי משבר הקורונה יחייב כללי משחק חדשים שכולם ייאלצו לאמץ ולהתיישר לפיהם, עם היצע הכולל מספר מוגבל של סניפים חזקים או חניות דגל, שימוקמו במוקדים מרכזיים. לשם נושבת הרוח, ואת העניין הזה כולם ייאלצו להפנים במוקדם או במאוחר".

 

המסר של בליטי, עושה רושם, נקלט היטב. כבר היום הבטיחו את מקומם בדיזיין סיטי יותר מ-130 חנויות ורשתות. דלתות פנדור, ד"ר גב, ניקולטי, נטוצ'י, הולנדיה, דולצ'ה דיבאני, שבירו, מחסני חשמל, רנבי, בר עמי תאורה, CONTRAST ,ZAGA ,MODY ו- MIELE - הן רק רשימה חלקית בהחלט.

 

"לדיזיין סיטי מגיעים לראשונה מותגים שעד כה נמנעו מלפעול במטרופולין ירושלים, עם חנויות קונספט ייחודיות, וטכנולוגיות חדשניות שעד כה לא יושמו בישראל", מרחיב בליטי. "לכאן עובר מרכז הכובד, והתעניינות הרבה סביב המתחם היא עדות ברורה לכך".

העבודות בדיזיין סיטי. מתחם המשתרע על שטח של למעלה מ-50 דונם העבודות בדיזיין סיטי. מתחם המשתרע על שטח של למעלה מ-50 דונם

 

על פרויקט דיזיין סיטי אחראית חברת קס גרופ, והוא נבנה באזור התעשייה והעסקים במישור אדומים בהשקעת ענק של למעלה מחצי מיליארד שקל. המתחם משתרע על פני 53 דונם, כששטחו הבנוי של הפרויקט יעמוד על למעלה מ-100 אלף מ"ר, כולל 60 אלף מ"ר שטחי מסחר, 5,000 מ"ר שטחי הסעדה, וחניון בשטח של 40 אלף מ"ר, המסוגל לקלוט כ-2,000 כלי רכב.

 

על פי התוכניות, המתחם יחולק לשלושה חללים עיקריים. החלל המרכזי יתמקד בכל הקשור לעיצוב הבית - כלי מטבח, ריהוט, קרמיקה, טקסטיל, צבע, מוצרי חשמל ואלקטרוניקה. החלל השני יעמוד בסימן פנאי ובילוי, ויכלול מסעדות גורמה ובתי קפה, כאשר הפיאצה – שטח ההסעדה המקורה – תהיה העתק מדויק של מלון ונציה הנודע בלאס וגאס, כולל אגמון מלאכותי בו ישייטו גונדולות מעץ.

 

החלל השלישי במתחם יבקש לתת מענה רוחבי למעצבים ואדריכלים, עם חללי עבודה משותפים ומשרדים, לצד טרקלין מפואר לכנסים, אירועים ותערוכות בינלאומיות. במרכז הטרקלין תפתח הספרייה המקצועית הגדולה ביותר במזרח התיכון בתחום עיצוב הבית. חלל זה יאכלס בנוסף בתי ספר לעיצוב, כמו גם דוכני אומנות, תכשיטים ואקססוריז, מתוך שאיפה לספק אכסניה לאומנים צעירים.

 

עוגן נוסף במתחם יהיה מלון הבוטיק, כשעל עיצובו מופקד המעצב דניאל חסון. "באאוטלטים הגדולים בחו"ל, בית מלון הוא חלק בלתי נפרד מהחוויה", מוסיף בליטי. "פה אנחנו הולכים גם לקראת תושבי חוץ, שנוחתים בארץ לפרקי זמן קצרים, ומבקשים להשלים את הליך עיצוב הבית שרכשו ביומיים-שלושה מרוכזים".

מתחם דיזיין סיטי. "ישנה את תרבות הצריכה מקצה לקצה" מתחם דיזיין סיטי. "ישנה את תרבות הצריכה מקצה לקצה" הדמיה: 3DVISION

 

צעד קדימה

בינתיים, וגם בימי הקורונה, העבודות בשטח נמשכות במרץ. הצפי הוא שעם פתיחתו הרשמית ב-2021, ישרת המתחם לא רק את 1.5 מיליון התושבים שבירושלים וסביבתה (כשעל פי התחזיות 75% מתוכם יבקרו בו אחת לחודש לפחות), אלא גם מבקרים משאר חלקי הארץ, ואפילו, כך גורסים בקס גרופ, מיליוני תיירים מחו"ל. הסיבות לאופטימיות, טמונות בין היתר במיזם התחבורה גדול של צפון ירושלים, במסגרתו תחובר מישור אדומים לבירה, וזמני הנסיעה אליה וממנה יתקצרו משמעותית. לאלו שאינם מתניידים ברכב יספק דיזיין סיטי שירות הסעות שוטף עם מערך שאטלים מרוכז שינוע בין צירים מרכזיים. 

 

"דיזיין סיטי לוקח את תחום עיצוב הבית עוד צעד גדול קדימה", מסכם בליטי. "המתחם הזה הוא בסטנדרט אחר מכל מה שהכרנו, והוא ישנה את תרבות הצריכה בישראל מקצה לקצה". 

 

לכתבות נוספות היכנסו אל זירת הנדל"ן >>

פאנל התחדשות עירונית בחולון
"תקווה למשפחות הוותיקות": מוטי ששון ועו"ד יוסי אומיד על מהפכת ההתחדשות בחולון
ראיון עם דליה עסיס שמאית המקרקעין ומתכננת הערים
דליה עסיס: "גביית היטל השבחה בסמיכות לרכבת הקלה – ענישה כפולה של בעלי הנכסים"
עוד בזירת הנדל"ן