$
Smart City

איך תיראה עיר המחר?

מספסלי רחוב עם הטענה סולארית ועד הוצאת המכוניות מהערים - וועידת ה- Muni Expo של השלטון המקומי שתיפתח השבוע, חושפת את כל הפתרונות הטכנולוגיים הכי חדשניים בעיר החכמה

בשיתוף MIC מרכז החדשנות לערים חכמות של השלטון המקומי 08:3517.02.20

"Muni Expo הינו המקום להיות בו עבור כל מי שנוטל חלק בעיצוב עתידן של הרשויות המקומית", כך אומר רם סידיס, משנה למנכ"ל מרכז השלטון המקומי. "ועידת החדשנות הנה הבמה בה יוצגו מיטב החידושים בעולם הערים החכמות. כ- 150 חברות יציגו שירותים ומוצרים שעובדים ברשות. בנוסף תוצג תערוכת עיר המחר, שמלבד הטכנולוגיה המתקדמת, תחשוף פתרונות חדשניים לסביבת התושב כדוגמת :פתרונות אקולוגיים לסביבה בריאה יותר, יישומים של תחבורה חכמה במרחב הציבורי, פתרונות חדשניים לחלחול מים ומניעת הצפות, שימוש באנרגיה ירוקה כחלופה לאנרגיות מסורתיות ועוד".

 

שינוי המרחב הציבורי הלכה למעשה

את יריד החדשנות האורבנית השנתי עתידים לפקוד השנה כ-10,000 אורחים. יגיעו אליו כ-150 מציגים מכל תחומי הניהול העירוני. בין המציגים השנה יופיעו חברות שמטרתן להסביר ולהמחיש את ההשפעות של התקדמות הטכנולוגיה על כל תחומי החיים של התושבים - החל משיפור מגרשי משחקים, החינוך, התשתיות ועד לעיצוב חיי הילדים שלנו.

 

"כ-160 חברות יציגו שירותים ומוצרים", תערוכת MuniExpo "כ-160 חברות יציגו שירותים ומוצרים", תערוכת MuniExpo צילום: יח"צ מרכז שלטון מקומי

 

המשתתפים בוועידה יוכלו להיווכח כיצד ישתנו פניו של המרחב הציבורי בשנים הקרובות. בין הפתרונות החדשניים יוצגו ספסלי רחוב הנטענים סולארית, עם עמדות עבודה להטענת המחשב והנייד; ברזיות מים קרים על בסיס אנרגיה סולארית ושלל פתרונות ירוקים, שעתידים לחסוך לעיריות הוצאות רבות על צריכת אנרגיה.

 

בנוסף, יוצגו השנה ביריד מגוון פתרונות מתקדמים לניהול רשויות מקומיות כגון: ניהול חכם של ניקיון פני העיר בעזרת חיישנים שמזהים לכלוך, מערכות חכמות לניהול מידע עירוני, פתרונות מתקדמים להגנת סייבר ומערכות להתמודדות בזמן חירום.

 

מוקד עלייה לרגל מכל רחבי העולם

"היריד מהווה בשורה אמיתית לכל מקבלי ההחלטות ברשויות המקומיות ומספק להם מפגש בלתי אמצעי עם החדשנות הפנטסטית של העולם הטכנולוגי", אומר סידיס. "בנוסף, היריד מושך אליו גם מאות אורחים מכל רחבי העולם, הודות לזיהוי של ישראל, כסטארט-אפ ניישן. פריצות הדרך הטכנולוגיות, שמיושמות כאן לשימוש הרשויות, זוכות למעקב צמוד מצד מקבלי החלטות בתחום המוניציפלי מכל רחבי העולם".

 

לדברי סידיס, בשנים האחרונות העולם כולו עובר מהפכה טכנולוגית בכל מה שקשור לדרך קבלת השירותים ופיתוח מוצרים חדשים ובאופן טבעי גם הרשויות נדרשות להעניק את אותה רמה של מוצרים ושירותים בעולם המוניציפאלי.

 

חלק מהרשויות כמו תל אביב, הרצליה ובאר שבע, מבצעות את התהליכים האלו באופן עצמאי תחת הכותרת "ערים חכמות" אבל רשויות רבות אחרות, ובמיוחד הקטנות שביניהן, לא יכולות להעמיד את התקציבים הדרושים ואת כוח האדם כדי לאפשר את החדשנות הטכנולוגית. "כאן נכנס לתמונה מרכז השלטון המקומי", אומר סידיס. "התפקיד שלנו הוא להיות גוף מתכלל שמביא את בשורת הטכנולוגיה והערים החכמות לכל רשות במדינה, קטנה כגדולה".

 

מורה נבוכים לעולם החדשנות

"בשנים האחרונות קידם מרכז השלטון המקומי פעילויות במגוון התחומים הקשורים לעולם החדשנות ברשויות", מסביר סידיס. "ביניהן גם תערוכת Muni Expo, שמתקיימת זו השנה הרביעית וגם הקמנו את ה- UniverCity –המרכז ללימודים מוניציפאליים של השלטון המקומי שבו הוכנסו מגוון קורסים והכשרות בנושא הערים החכמות, כך שכל עובד יכול להיחשף לעולם החדשנות, לקדם תהליכים ולהוביל אותם תוך קבלת מלוא התמיכה של מרכז השלטון המקומי".

רם סידיס, המשנה למנכ"ל השלטון המקומי. "עלינו מוטלת האחריות להתייעל ולהשתפר" רם סידיס, המשנה למנכ"ל השלטון המקומי. "עלינו מוטלת האחריות להתייעל ולהשתפר" צילום: אפרת סער

 

 

סידיס מוסיף, כי בימים אלו מקדם המרכז תכנית אב לחדשנות שתכלול אספקטים טכנולוגיים, לימודיים וטיפוח תרבות ארגונית ברשויות. התוכנית תוצע לכל רשות שתבחר לאמץ אותה כסוג של מורה נבוכים לעולם החדשנות. בהמשך, מתכוון המרכז לקדם את יישומו של "ענן רשותי" שיאפשר לרשויות לשמור מידע ולארגן תכנים ברמת אבטחה גבוהה ביותר ותוך שמירה מקסימלית על הפרטיות.

 

מעבר לכלל הפעילויות הללו, לאחרונה הושק בשלטון המקומי מרכז חדשנות לערים חכמות MiC- Municipal Innovation Center. המרכז מציג את מגוון הפתרנות הטכנולוגיים הקיימים כיום בתחום הערים החכמות, מאפליקציה להסעות תלמידים שמדווחת להורים על רגע הגעת הילד לבתי הספר ועד טכנולוגיה מתקדמת לאיסוף אשפה רק כשהפחים מתמלאים. מרכז החדשנות של השלטון המקומי מעורר עניין גדול בארץ ובעולם והוא אחד הייחודיים והמתקדמים בעולם.

 

"בסופו של יום, השלטון המקומי הוא זה שמנהל בפועל את החיים של 9 מיליון איש בישראל, בייחוד בשנה האחרונה", מסכם סידיס. "עלינו מוטלת האחריות להתייעל ולהשתפר כל הזמן. אין לנו את הפריבילגיה לחכות לגורמים הממשלתיים שיעשו זאת. לכן בכוונתנו לרתום את כלל הגורמים מהעולם העסקי ולהביא לפיתוח חדשנות בכלל הרשויות המקומיות, אימוץ טכנולוגיות מתקדמות למימוש חזון העיר החכמה, ושיפור מתמיד באיכות החיים של התושבים".

 

לקריאה נוספת בערוץ Smart City לחצו >>