$
סופר פייבר

מי צריך גלישה במהירות של 1,000 מגה?

תשתית הסיבים האופטיים המתקדמת שנפרסה בישראל צפויה לשדרג את מהירות הגלישה ולאפשר לכל בני המשפחה להשתמש באינטרנט באותו זמן, בלי להתפשר

בשיתוף סלקום 11:2016.09.19

לגלוש במהירות של 1,000 מגה נשמע לכם דמיוני? אם תחשבו רגע כמה מכשירים אנחנו מחזיקים בבית שמחוברים לאינטרנט בכל רגע נתון, כנראה שמהירות הגלישה הזו, המוצעת בחבילות "סופר פייבר" של סלקום, כבר נראית הגיונית יותר. בשנות ה-90, היה לנו מחשב ביתי אחד, שהתחבר לרשת באמצעות מודם. אבל כיום, אנחנו מוקפים בטלוויזיות חכמות, מחשב לכל בן משפחה או יותר, טאבלטים, משחקי קונסולות שואבי אבק שאפשר לתת להם הוראות מרחוק וכמובן – סמארטפונים. גם איכות צפיה 4K בין אם במשחק בערב ובין אם בסדרה האהובה, גיבוי הטלפונים הניידים / המחשבים והעלאת תכנים שונים דורשים רוחב פס גבוה ויכולים לגזול זמן רב במהירויות הגלישה הנפוצות כיום.

 

על פי מחקרים, כבר בחודשים הקרובים, בכל בית במדינות המערב יהיו כ-30 מכשירים המחוברים לאינטרנט הביתי. בנוסף, יותר ויותר מזמן הגלישה שלנו מוקדש לצריכת תוכן בסטרימינג, הדורשת תשתית אינטרנט ביתי חזקה ומהירות גלישה גבוהה. כאשר מדובר על תוכן באיכות 4K – נדרשת תשתית אינטרנט ביתי חזקה במיוחד.

 

ואולם, רוחב הפס – כמות הנתונים שאפשר להעביר בקו התקשורת - הוא מוגבל, וכדי להפעיל את כולם במקביל, אנחנו זקוקים למהירות גבוהה יותר ויותר. מה משפיע על רוחב הפס? התשתית הפיזית שבה מועברים הנתונים, כאשר בישראל, מדובר בדרך כלל בתשתית נחושת בת עשרות שנים, המבוססת על טכנולוגיית ה-VDSL ומסוגלת לייצר מהירות גלישה של כ-100 מגה - תלוי במרחק מהמרכזת, או בתשתית הכבלים, שהותקנה לפני שני עשורים ומבוססת על טכנולוגיית DOCSIS, הדורשת השקעה גבוהה בתשתית ומעבר לדור מתקדם של הטכנולוגיה על מנת להגביר את מהירות הגלישה בה.

 צילום: shutterstock

 

עוברים לסיבים אופטיים

סלקום מציעה פתרון לבעיית רוחב הפס המוגבל באמצעות תשתית הסיבים החדשה שלה "סופר פייבר", הנפרשת בימים אלו בארץ. אלה הם סיבים שקופים ודקים העשויים מזכוכית, ויכולים להעביר כמויות אדירות של מידע, למרחקים גדולים מאוד בהשוואה לגידי הנחושת. הסיבים האופטיים נחשבים לתשתית המועדפת כיום ברחבי העולם להעברת נתונים, וחברות התקשורת הפורשות תשתית חדשה, משתמשות רק בטכנולוגיה זו.

 

לסיבים האופטיים יתרונות נוספים על פני גידי הנחושת, כמו העובדה שהם מסוגלים להעביר מידע רב למרחק גדול עם ניחות זניח ועמידות גבוהה יותר למים או לחות. כך, יכולה סלקום לספק ללקוחות של חבילות הסיבים מהירות גלישה גבוהה פי 10 מהממוצע בישראל ובמחיר של חבילת גלישה רגילה.

 

לדברי רון שבילי, סמנכ"ל הטכנולוגיות בסלקום, תשתית הסיבים החדשה מגבירה משמעותית את מהירות הגלישה ומאפשרת לנו להשתמש בו זמנית במכשירים ביתיים רבים המחוברים לרשת האינטרנט, בלי עיכובים, תקלות והאטות. "מהירות הגלישה באמצעות הסיבים האופטיים מגיעה ל-1,000 מגה – כך שכל אחד מבני המשפחה יכול לצפות בתוכנית אחרת במכשיר שלו באותו זמן, בלי לפגוע בחוויית הגלישה של השאר".

 

"תשתית הסיבים האופטיים היא חדשות טובות במיוחד לא רק למי שאוהב לצפות בטלוויזיה בסטרימינג, ולהשתמש במכשירי חשמל ביתיים חכמים, המחוברים לאינטרנט", אומר שבילי, "גם חובבי הגיימינג בכל הגילאים, ילדים ומבוגרים, ייהנו מאוד מהעלאת מהירות הגלישה. בזמן המשחק, במיוחד אם הוא מרובה משתתפים, מהירות התגובה היא גורם קריטי, ותשתית תקשורת איטית עלולה לפגוע בהתקדמות השחקן או אפילו לעצור אותה כליל. הסיבים האופטיים מאפשרים להגיב במהירות לכל סיטואציה במשחק – ללא הפרעות בגלישה".

 

בעתיד נגלוש במהירות של 10,000 מגה

שבילי מציין כי מהירות הגלישה הממוצעת כיום בישראל היא 40 - 50 מגה בלבד, אף שמהירות ההורדה הגבוהה ביותר בתשתיות הקיימות היא 500 מגה. תשתית הסיבים האופטיים החדשה כבר מאפשרת מהירות הורדה של עד 1,000 מגה – ובעתיד, אף תגיע מהירות זו ל-10,000 מגה.

 

גורם חשוב נוסף במהירות הגלישה הוא מהירות ההעלאה – ובישראל, מהירות זו היא מהנמוכות בעולם. בחבילות הסיבים של סלקום, מהירות ההעלאה גבוהה בהרבה מהמהירויות הנפוצות כיום – עד 100 מגה. בהקשר לכך, חשוב לציין שמהירות העלאה גבוהה משפרת משמעותית את קצב שמירת הקבצים בענן, העלאת סרטונים או תמונות למחשב, משחקי מחשב שיתופיים, שיחות וידאו ועוד.

 

בשורה התחתונה, מעבר לגלישה באמצעות סיבים אופטיים מאפשרת למשתמשים להתקדם לטכנולוגיה החדישה ביותר בכל הקשור לאינטרנט, כזו המאפשרת להם לצפות בטלוויזיה באיכות גבוהה, לשחק משחקי רשת עתירי רוחב פס, ולאפשר לעוד ועוד מכשירים חכמים להצטרף לרשת הביתית, בלי להעמיס עליה ולפגוע באיכות הגלישה.

 

 

לכתבות נוספות היכנסו אל ערוץ סופר פייבר >>