$
פרויקטים

לשנות תעשייה של 10 טריליון דולר - הסטארטאפים הישראלים שמשנים את ענף הבנייה והתשתיות

גידול אדיר נרשם בשנה האחרונה בהשקעות בתחום הבנייה והתשתיות החכמות. היקף המימון העולמי נסק ב-300%, בזמן שמספר המיזמים הישראלים בתחום עלה ביותר מ-30% כל זה בתחום שנוגע לכולנו אבל כנראה עדיין לא שמעתם עליו ה- construction tech

בשיתוף שיכון ובינוי 17:5917.04.19

אומת הסטארט-אפ ממשיכה להתחדש ולהוביל. חברות סטארט-אפ ישראליות הן שחקניות מרכזיות ומרעננות בשוק היי-טק עולמי ענק ומתפתח - שוק הבנייה והתשתיות החכמות 

(Construction Tech). תעשיית הבנייה והתשתיות העולמית מוערכת בהיקפים של כ-10 טריליון דולר בשנה ומשקפת כ- 7% מהתל"ג העולמי. למרות גודלה, מדובר עדיין בתעשייה שמרנית ומסורתית, שרק לאחרונה גילתה את העולמות המודרניים של ההיי-טק והחדשנות.

 

שיכון ובינוי, חברת הנדל"ן והתשתיות המובילה בישראל, ו-InfraLab, מעבדת החדשנות לבנייה ותשתיות חכמות של שיכון ובינוי ו-enel חברת האנרגיה הירוקה הגדולה בעולם, מובילות ומעודדות את השוק המתפתח הזה בישראל. מבית היוצר הזה קמו כבר לא מעט חידושים שיצעידו את השוק בארץ ובעולם אל תוך העתיד החכם.

 

גידול אדיר בהשקעות

 

בבחינה של השנה האחרונה ניתן לראות שמבחינה עולמית שנת 2018 הייתה שנת שיא עבור חברות סטארט-אפ בתחום. לפי נתוני Crunchbase, המימון לחברות בתחום זה גדל במעל ל-350% בשנה החולפת, מכ-750 מיליון דולר בשנת 2017 ל-3.1 מיליארד דולר בשנת 2018. באותו פרק זמן נרשם בישראל גידול של יותר מ-30% בכמות המיזמים (יותר מ-70 חברות הזנק) אשר נכנסו לתחום המרתק הזה. המיזמים החדשים מגיעים בשלים יותר, מגייסים סכומים גדולים יותר מקרנות ההון-סיכון ומפתחים פתרונות עתיידים שעולים בקנה אחד עם הצרכים בתעשייה.

 הדמיה: סטודיו קלאטצ'

 

כשאנחנו בוחנים את המגמה מבחינה עולמית אנו עדים לסבבי השקעות גדולים בתחום שרשרת הרכש (Katerra עם 865 מיליון דולר), חומרים חכמים (View עם 1.1 מיליארד דולר) ואפליקציות מבוססות ענן (Procore עם 75 מיליון דולר), ניתן להבחין גם בגידול משמעותי בפעילות ההשקעות בשלבים מוקדמים. גם כשמסתכלים מבחינת מיזוגים ורכישות, ניתן לראות שחברות התוכנה המובילות "בולעות" חברות קטנות ובכך משיגות לא רק משתמשים וערוצי שיווק חדשים, אלא גם דריסת רגל בתחומים שלא היו בבעלותן לפני ובטכנולוגיות המתקדמות ביותר.

 

לעניין זה, לפחות 13 מיזוגים ורכישות משמעותיים בוצעו בתעשיות ה- Construction Techשביניהן ניתן למנות את ענקית התוכנה Autodesk אשר רכשה, בין השאר, שתי חברות סטארט-אפ מבוססות ענן: PlanGrid תמורת 875 מיליון דולר ו-BuildingConnected תמורת 275 מיליון דולר. לכך ניתן להוסיף את Trimble אשר הודיעה בחודש יולי האחרון על רכישת Viewpoint המפתחת תוכנה לניהול תהליכי בנייה, ב-1.2 מיליארד דולר.

 

פאזל של חדשנות

 

ההשקעות בתחום מגיעות ממספר מוקדים מרכזיים: חברות תשתיות ונדל"ן בעלות נוכחות גלובלית, משקיעים פרטיים, קרנות הון סיכון וחברות ציבוריות השייכות למדינה. השילוב של כל אלה, ביחד עם יזמיות ויזמים ישראלים הרעבים לחדשנות והזדמנויות עסקיות, הופך את ישראל לשחקנית משמעותית בתחום הבנייה והתשתיות החכמות, המצוי עדיין בחיתוליו.

 

אנחנו מעריכים ומאמינים כי בשנים הקרובות נראה עוד ועוד יזמיות ויזמים שייכנסו לתחום המשפיע על חיי כולנו. על פי התחזיות, מיזמים קיימים יהפכו לעסקים בצמיחה עם ביסוס בשווקים גלובליים, ובמקביל גם החברות הגדולות והמסורתיות יקדמו את החדשנות בענף ויבצעו מהלכים אשר ישנו את פני התעשייה בעשרות השנים הבאות.

 

לפרטים נוספים על מודל החדשנות של שיכון ובינוי >>> 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x