$
אוכל

יקב תבור הוא הזוכה הגדול ב-"BEST VALUE"

בתחרות, שמדרגת יינות עד 79 שקל, השתתפו השנה 146 יינות מקומיים. תבור גרף 9 פרסים ב־15 קטגוריות

רעות ברנע 08:1426.03.19

פורים מאחורינו, ואוטוטו כבר פסח, הזמן שבו הישראלים צורכים הכי הרבה יין בשנה (לפחות ארבע כוסות). אם בשם החגיגיות, בגלל הרצון שלנו להיחלץ מהארוחות ההמוניות והמחייבות או משום שאנחנו לא מסתפקים ביין הפטישים של הברכות, החג הזה מצריך הצטיידות בהרבה יין. תחרות "BEST VALUE", שמתקיימת זו השנה ה־11 מטעם סטודיו בן עמי, זיהתה את הצורך הזה יותר מכל עניין ביינות יוקרה, ובכל שנה צוות של 20 שופטים ומפקחים בוחרים את הטובים ביותר מבין מגוון גדול של יינות ישראליים, לפי קטגוריות וזנים, שמחירם נע בין 25 שקל ל־79 שקל.

  

 צילומים: דיויד סילברמן
 סוביניון בלאן אדמה של תבור. מקום ראשון בקטגוריית היינות הלבנים סוביניון בלאן אדמה של תבור. מקום ראשון בקטגוריית היינות הלבנים צילום: איה בן עוזרי

 

השנה נשלחו לתחרות 146 יינות מיקבים שונים. עם אלה שגרפו כמה פרסים נמנו סגל, טפרברג, דלתון ורמת הגולן, אך היקב שהשיג את המספר הגדול ביותר - תשעה פרסים - הוא תבור. "אנחנו גאים על ההישגים בתחרות, כי אחת המטרות המרכזיות שלנו היא לתת ווליו פור מאני", אומר אור נדבך, יינן יקב תבור. "כלל היינות שנשלחו הם מסדרות הבסיס שלנו. אנחנו היקב החמישי־שישי בגודלו בארץ, אבל אולי כי גדלנו והתפתחנו כיקב בוטיק, אנחנו עדיין מסתכלים על עצמנו ככה, ולכן משקיעים הרבה מאמצים גם בסדרות הבסיס. אני כיינן משקיע הרבה יותר בסדרות שנמכרות 'שלושה ב־100' מאשר בסדרות היקרות, כי בגבוהות מדובר בכרמים איכותיים, ולא צריך לגעת הרבה בגלם. כמדינה שלא שותה הרבה יין, חשוב לנו להנגיש אותו לכלל הציבור, ולכן אנחנו מייצרים יינות נגישים נעימים לשתייה, כיפיים, קלילים. יש לנו יינות ב־30 ו־50 שקל שיכולנו לתמחר גבוה יותר, אבל אנחנו מעדיפים שישתו אותם יותר אנשים ונרוויח פחות".

 

על מה מוותרים כדי להוזיל את היין?

"יש כמה משתנים שמשפיעים על התמחור. אחד החשובים הוא היישון בחביות עץ. כשמכניסים יין לחבית הוא אוטומטית מתייקר. היינות בסדרות הבסיס לא רואים חביות. זה לא אומר שהם טובים פחות, הם פירותיים ורעננים בסגנון שלהם, ולכן גם מיועדים לצריכה מהירה, לא אחרי שנים. הם גם יוצאים מהר מהמחסנים, מה שמפחית את עלויות זמן האחסון".

 

אילו יינות הגשתם לתחרות?

"יש לנו בצירים חדשים של לבנים, אדומים, רוזה ומבעבעים. אנחנו מאמינים גדולים ביין לבן, ועומדים היום על כ־50% ייצור שלו, אין לזה אח ורע ביקבים הגדולים בארץ. הצריכה שלו בשוק היתה עד לפני חמש שנים 80%, אבל אין בזה היגיון באקלים כאן, ולכן שותים פה פחות יין". 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x