$
סייבר ואבטחת מידע

חברת סייברארק ערכה את ההאקתון השנתי שלה

בין הזוכים: פרויקטים של חדשנות בתחום אבטחת הגישה הפריבילגית בעולמות ה-Cloud וה-DevOps, רעיונות מקוריים לשיפור תהליכים ויכולות של מוצרים קיימים, וגם, חביב הקהל: פרויקט סריקת חבילות שמאפשר לעובדי החברה לקבל את הדואר והחבילות שלהם בקלות לעמדה שלהם

בשיתוף סייברארק 17:5326.12.18
חברת סייברארק קיימה את אירוע ההאקתון השנתי שלה בהשתתפות עובדי מרכז הפיתוח של החברה בפתח תקווה. במשך יומיים התכנסו העובדים לפתח רעיונות לפתרונות חדשניים לפי מספר קטגוריות שהוגדרו, בהן: "חדשנות צופה פני עתיד" – בדגש על פני ענף הסייבר בעתיד הקרוב, חדשנות ויצירתיות לשיפור תהליכים ויכולות של המוצרים הקיימים, וחדשנות לשיפור תהליכים וכלים לטובת העובדים.

 

בקטגוריית "חדשנות צופה פני עתיד", זכו שני פרויקטים שעסקו בעולמות ה-Cloud וה-DevOps: צוות Cloud Protect - הציע לפתור את בעיית החשבונות הפריבליגים והשימוש בהם ב-cloud על ידי שימוש בטכנולוגיות מתקדמות לזיהוי דפוסי התנהגות. חלקים של הפרויקט יכנסו לאחד המוצרים הקיימים בקרוב.

הפרויקט השני בקטגוריה זו עסק בעולם ה-DevOps והציג פתרון מבוסס AI לנושא הרשאות הגישה בין אפליקציות.

 

בין הזוכים בערוץ חדשנות ויצירתיות לשיפור תהליכים ויכולות של המוצרים הקיימים:

פרויקט שנכתב על ידי צוות מוותיקי החברה שהצליחו בפריצת דרך חדשנית לאמת פתרון יצירתי באחד מרכיבי הליבה שיכול לקצר את הדרך לשינויים ארכיטקטוניים משמעותיים והתאמת המערכת לסביבות לקוח מגוונות באמצעות שימוש בטכנולוגיות מודרניות של deployment (פריסה) וניהול דאטה.

פרוייקט נוסף הוא פיתוח רעיון מקורי של שימוש ביכולות הקיימות ב-internals של מערכת ההפעלה לינוקס, ואיפשר לאחד הצוותים לממש אלטרנטיבה בתצורת agentless לאחד מרכיבי החברה, כדי להביא לאימוץ הטכנולוגיה בצורה נרחבת יותר בבסיס הלקוחות הקיימים והעתידיים.

הצוות הזוכה באקתון של סייברארק הצוות הזוכה באקתון של סייברארק צילום: סייברארק

 

בפרס חביב הקהל זכה צוות Yes We Scan – עם פרויקט סריקת חבילות שמאפשר לעובדי החברה לקבל את הדואר והחבילות שלהם בקלות לעמדה שלהם. הפרויקט נולד כדי לענות על צורך אמיתי יומיומי של עובדי החברה: לקבל התראה על הגעת חבילה שהם מחכים לה או כל דבר דואר אחר שמגיע למשרדי סייברארק. עד לפתרון זה, בחברה היו מקבלים יום יום שק דואר ועובדים היו צריכים לנבור בו ולבדוק אם קיבלו חבילה שהם מצפים לה. מעכשיו בעזרת כל מכשיר סלולרי ניתן לסרוק בקלות את החבילות שמגיעות ובאופן אוטומטי לשלוח התראה לכל העובדים אשר קיבלו חבילה.

בפרויקט נעשה שימוש בטכנולוגיות OCR, התממשקות עם מערכות ארגוניות ועבודה עם חומרה ותוכנה, יכולות שיוכלו לשמש את סייברארק בעתיד במוצרי החברה.

 

לדברי רתם ויסברט, ראש קבוצה במחלקת הפיתוח של סייברארק ואחד ממארגני ההאקתון: "זה אירוע משמעותי, גדול וחדשני שאנחנו עושים פעם בשנה וטוען לנו את המצברים למשך שנה שלמה. למעלה מ-150 איש משתתפים, אנחנו נותנים לאנשים חופש מוחלט לייצר את הדברים הכי חדשניים ומדהימים שהם יכולים לחשוב בתחום ה-Cyber Security וגם מעבר לו. ביומיים האלה אנשים יוצאים מהקופסא של העבודה היומיומית שלהם, עובדים עם אנשים מצוותים אחרים, ויוצרים קשרים חדשים. כל קבוצה עבדה יומיים על פיתוח הפתרונות ולבסוף קיבלה את הבמה לתאר ולשווק את העבודה שלהם ולהשתתף בתחרות. הזוכים מקבלים הזדמנות להשלים את הפרוייקטים שלהם ולהיות חלק מ-Hall of Fame שאנחנו בונים במיוחד לזוכי ההאקתון. האנשים מצליחים לפתור בעיות קיימות בדרכים חדשניות ויצירתיות ובנוסף יש פרויקטים מוצריים בכיוונים שבכלל לא עלו עד האירוע שלעיתים הופכים להיות מוצרים בפועל! מדהים לראות ולהיות חלק מזה".

x