$
השקעות ומימון

התחדשות עירונית ביהוד-מונסון: 13 פרויקטים וכ־4,000 יחידות דיור חדשות

העירייה נערכת לשילוש שטח העיר ולהכפלת מספר התושבים תוך עשור. אחד הפרויקטים המסמנים את תנופת הבנייה הוא "ביאליק פרימיום" של קבוצת אדלר

יונתן סידון 10:3903.08.18

בשיתוף מערכת זירת הנדל"ן

 

מתחת לרדאר, בלי יותר מדי רעש וצלצולים, הפכה העיר יהוד למובילה של ממש בכל מה שנוגע לפרויקטים של התחדשות עירונית. נכון לקיץ 2018 קיימים 13 פרויקטים שונים בשלבי עבודה ותכנון בעיר, כאשר הצפי הוא ללא פחות מ־4,000 יחידות חדשות. מיזמים אלה מצטרפים לשמונה פרויקטים שכבר הושלמו ביהוד-מונסון במהלך שלוש השנים האחרונות, שהניבו כ־650 יחידות דיור.

 

בחינה שערך "כלכליסט" בשיתוף אתר מידע הנדל"ן "מדלן" מצביעה על כך שיהוד-מונסון היא המובילה הארצית בכל הנוגע לבנייה בפועל של יחידות דיור במסגרת פרויקטים של פינוי-בינוי, כלומר בעיר מספר הדירות החדשות הרב ביותר ביחס לגודל האוכלוסייה. מדובר על 2,164 דירות שבנייתן אושרה במסגרת פרויקטים של פינוי-בינוי, כשהמספר מרשים עוד יותר כשמביאים בחשבון שהיחס ביהוד-מונסון הוא 74 דירות בפינוי-בינוי לכל 1,000 תושבים. בתל אביב, לדוגמה, היחס הוא חמש דירות לכל 1,000 תושבים, ובירושלים הוא 0.4 דירות בלבד על כל 1,000 תושבים.

ראש עיריית יהוד-מונסון, יעלה מיקליס ראש עיריית יהוד-מונסון, יעלה מיקליס צילום: דוברות עיריית יהוד-מונסון

 

בניינים מודרניים לצד השקעה בעיר הוותיקה

קצת היסטוריה: יהוד הוקמה ב־1948, ושנתיים מאוחר יותר היא הוכרזה כמועצה מקומית. בשנת 1995 קיבלה יהוד מעמד של עיר, כשציון דרך נוסף נרשם בשנת 2003, אז אוחדה יהוד עם המועצה המקומית נוה מונסון לעיריית גג משותפת: עיריית יהוד-מונסון. עיריית הגג מתפקדת כיום כעירייתה של העיר יהוד ואילו נוה מונוסון, אשר נהנית מעצמאות חברתית-קהילתית במסגרת מינהלת מקומית, רוכשת ממנה שירותים מוניציפליים סטטוטוריים (האדמיניסטרציה של חינוך החובה, רווחה, מהנדס עיר, גזברות) ובסיסיים (אחזקת, ניקיון ותאורת רחובות, פינוי אשפה וגינון).

 

כאשר מדברים על התחדשות עירונית ביהוד-מונסון, חשוב להזכיר את הגידול המשמעותי הצפוי במספר התושבים. בעוד כיום מתגוררים בעיר כ־30 אלף תושבים, הרי שעל פי התחזיות בסוף העשור הבא יזנק מספרם לכ־60 אלף.

 

"יהוד-מונוסון עוברת פיתוח מואץ וחסר תקדים לקידום העיר באמצעות תוכנית אסטרטגית, שתוביל לשילוש העיר ולהכפלת כמות התושבים בתוך כעשור, תוך תכנון מראש וחשיבה רוחבית מסודרת ומקיפה", מסבירים בעירייה, "ההתחדשות העירונית תבוצע בשלוש פעימות והיא כוללת בניינים חדישים ומודרניים לצד השקעה חסרת תקדים בעיר הוותיקה. התוכנית מכילה בתוכה גם חנייה, תחבורה ציבורית, כבישים עירוניים חדשים, חיבור לכבישים בין עירוניים קיימים, מוסדות חינוך, מוסדות תרבות, גינות ציבוריות ופארקים". בעירייה מוסיפים כי "בשל ריבוי מבני שיכון משנות ה־50 בלא מעט ערים, הוגדרו ביהוד-מונסון מתחמי 'פינוי-בינוי' תוך חשיבה אסטרטגית מוקדמת הנותנת מענה רחב וארוך טווח במגוון תחומים רחב לתושבים הוותיקים לאלו החדשים".

 

בהקשר הזה יש להדגיש כי מתחמי התחדשות עירונית המתוכננים בלב העיר, ייצאו אל הפועל באמצעות הקרקע המשלימה, אותה תקבל העירייה, כמו גם מאות דירות מותאמות למחיר למשתכן ולדיור בר השגה עבור זוגות צעירים תושבי העיר.

 

ראש העיר יהוד-מונסון, יעלה מיקליס מציינת כי "התוכנית האסטרטגית להתחדשות העירונית תאפשר לתושבים ליהנות מסביבה מפותחת הכוללת את כל תחומי החיים, ותהווה חלק מהתכנון העירוני שבו התחלתי עם כניסתי לתפקיד".

 

הדמיית פרויקט "ביאליק פרימיום" הדמיית פרויקט "ביאליק פרימיום" הדמיה: קבוצת אדלר

 

ביאליק פרימיום: האינטרס המשולש הגלום בהתחדשות עירונית

על רקע תנופת הבנייה שעוברת יהוד-מונסון אחד הפרויקטים המסקרנים המבוצעים כעת בעיר, הוא זה שברחוב ביאליק 30. מדובר בפרויקט "ביאליק פרימיום" – בניין העובר שדרוג מקיף במסגרת תמ"א חיזוק, כשמי שמובילה את העבודות היא קבוצת אדלר המתמחה בפרויקטים של התחדשות עירונית. עלות הפרויקט מוערכת בכ־12 מיליון שקלים.

 

לדברי עו"ד אדריאנה שכטר, היועצת המשפטית של קבוצת אדלר, המלווה את המיזם, "זהו בניין הכולל 16 דירות קיימות, אליהן יתווספו עוד 11 דירות חדשות: שמונה דירות של 5 חדרים, שתי דירות פנטהאוז ודירת גן אחת. עם סיום העבודות יכלול הבניין בסך הכל 27 דירות. לכל דירה יהיה ממ"ד, מרפסת ומחסן".

 

הפרויקט ממוקם בקרבה לכביש 471 ובסביבה הכוללת אזורי מסחר, מוסדות חינוך וריאה ירוקה. הבנייה החלה ביוני האחרון וצפויה להסתיים במרץ 2020. "מדובר בבניין מורכב הדורש לוגיסטיקה יצירתית ומורכבת לצורך חיזוקו והוספת הממ"דים", מפרטת עו"ד שכטר, "המיזם מתבצע בשיתוף פעולה הדוק עם הדיירים הקיימים שהולכים איתנו יד ביד. אנחנו בטוחים שעם סיום העבודות הם ייהנו ממבנה מודרני בסטנדרט גבוה".

 

שיווק הפרויקט יצא באחרונה לדרך: מחיר דירות 5 חדרים (בגודל 114 מטר+14 מ"ר מרפסת), החל מסכום של 1.990,000 שקלים, ומחיר דירות פנטהאוז (בגודל 120 מטר+110 מ"ר מרפסת), החל מסכום של 2,950,000 שקלים. הפרויקט מעוצב ומתוכנן על ידי משרד האדריכלים U-ARCH .

 

לאחר מגוון פרויקטים מוצלחים של התחדשות עירונית באזורי גוש דן והשרון, עבור קבוצת אדלר זהו פרויקט ראשון ביהוד-מונסון. "אנחנו רואים ביהוד-מונסון עיר בצמיחה, עיר מתפתחת עם אופק ועתיד", אומרת עו"ד שכטר. "אנחנו מתחברים לחזון העירייה המקומית המציעה תוכניות רבות של התחדשות עירונית העתידות להפוך את יהוד-מונסון לעיר מבוקשת עם מרקם חברתי תוסס, המושך אליה אוכלוסיות נוספות. לכך צריך גם להוסיף שיהוד-מונסון שוכנת במיקום אטרקטיבי ובקרבה לעורקי תחבורה מרכזיים. לצד פרויקטים הנוספים שלנו בתחום ההתחדשות העירונית, קבוצת אדלר סבורה כי זה היעד הנכון להרחבת הפעילות. השאיפה היא שפרויקט זה יוביל לפרויקטים נוספים בעיר בעתיד. קבוצת אדלר כבר ביצעה בהצלחה 12 פרויקטים של תמ"א – והיא מביאה ניסיון, מיומנות ומקצועיות".

 

עו"ד שכטר מסכמת: "חשוב לי לציין את שיתוף הפעולה החיובי, התמיכה והאוזן הקשבת מצד עיריית יהוד-מונסון ומחלקת ההנדסה, מתוך רצון משותף לקדם את הפרויקט על שלביו השונים – תכנון, רישוי והוצאת ההיתר. העירייה מבינה את האינטרס הגלום בפרויקט התחדשות עירונית – אינטרס משולש המשרת דיירים קיימים, יזם ורשות עירונית".

 

לכתבות נוספות היכנסו אל זירת הנדל"ן >>

פאנל התחדשות עירונית בחולון
"תקווה למשפחות הוותיקות": מוטי ששון ועו"ד יוסי אומיד על מהפכת ההתחדשות בחולון
ראיון עם דליה עסיס שמאית המקרקעין ומתכננת הערים
דליה עסיס: "גביית היטל השבחה בסמיכות לרכבת הקלה – ענישה כפולה של בעלי הנכסים"
עוד בזירת הנדל"ן