$
נדל"ן בינ"ל
האדר מובייל זירת הנדל"ן מעודכן

נדל"ן בסידני: מחירי הבתים בירידה והדיור הפך זול יותר למעמד הביניים

לראשונה זה שש שנים השכר הממוצע באוסטרליה גדל בקצב מהיר יותר ממחירי הבתים. המשמעות: גם בעלי הכנסה בינונית יכולים להרשות לעצמם לרכוש נכס

רונן ניב 09:3206.06.18

בשיתוף מערכת זירת הנדל"ן

 

מחקר חדש שפורסם באוסטרליה מצביע על כך שבמהלך 12 החודשים האחרונים – ולראשונה מזה שש שנים – "השכר הממוצע במשק גדל בקצב מהיר יותר מאשר מחירי הבתים. בעקבות השינוי מסוגלים כעת יותר בעלי הכנסה בינונית להרשות לעצמם לרכוש בתים בפרברי העיר סידני, זאת ביחס לשנת 2017. בהקשר הזה צריך להוסיף פרמטרים כמו ריבית נמוכה וירידת מחירים – במיוחד בשוק הדירות המקומי – שלהם תרומה משמעותי לשיפור ביכולתו של מעמד הביניים לרכוש נכס.

 

מעט נתונים: השכר הממוצע באוסטרליה גדל בשנה החולפת בשיעור של 2.9%, בעוד שעלותו של בית ממוצע באזור סידני ירדה בשיעור של 3.5 אחוזים. עוד יש לציין כי הבנקים במדינה אף הפחיתו את שיעורי ההלוואות לאלו המבקשים לרכוש בית ראשון.

ירידה משמעותית במחירי הדירות

על פי חברת מחקר קורלוג'יק (CoreLogic), ב־39% מפרברי סידני יש כיום יחידות דיור ברות השגה הניתנות לרכישה על ידי בעלי ההכנסה הממוצעת בעיר (העומדת על 109,148 דולר אוסטרלי), זאת לעומת 35% בלבד בשנה שקדמה לה.

 

אזור פאראמטה    אזור פאראמטה צילום: kennG/Pixabay

 

השיפור הגדול ביותר התרחש באזור פאראמטה (Parramatta), פרבר השוכן כ־20 קילומטר מערבית לסידני, ובחבל סות'רלנד. כך למשל מחירה של דירה ממוצעת בפאראמטה עמד על סכום של למעלה מ־700 אלף דולר אוסטרלי בראשית 2017. מדובר בטווח מחירים שהיה מחוץ להישג ידם של רוכשים בעלי הכנסה ממוצעת מהאזור. אולם מאז המחיר הממוצע של הדירות ירד באופן משמעותי, ויחד עם שיעורי ריבית נמוכים יותר, הפכו הפרברים לנגישים ומבוקשים יותר עבור רוכשים בעלי הכנסה ממוצעת.

 

תהליך דומה אירע גם בפרבר הדרומי של סידני, ג'אנלי (Jannali) שבחבל סות'רלנד, כאשר מחירה של דירה ממוצעת ירד בלא פחות מ־17% עד לרמה של כ־615 אלף דולר אוסטרלי. ירידות מחירים בשיעור של כ־16% נרשמו גם בפרברים נוספים של סידני.

 

שוק פחות תחרותי

לואיס כריסטופר, מנהל המחקר של חברת הייעוץ והמחקר SQM טוען כי כיום קיימות עסקאות אטרקטיביות עבור הרוכשים באוסטרליה, הודות להיצע רחב יותר של נכסים למכירה. נוסף על כך, מציין כריסטופר כי השוק המקומי הפך פחות תחרותי בעקבות ירידה במעורבות מצד משקיעים שעד לאחרונה היוו כמעט 60% מהרוכשים של נכסים בסידני ופרבריה. "המוכרים צריכים להיות מציאותיים יותר לגבי המחירים בשוק זה", מדגיש כריסטופר. "במציאות הקיימת הרוכשים יכולים לשאת ולתת יותר מאשר בעבר".

מומחה ההשקעות ג'יימס ניהיל מתייחס גם הוא למצב הנדל"ו באזור סידני ומסביר כי משקיעים רבים שמיהרו למכור נכסים שרכשו, הפכו את עניין רכישת הדירות לנגיש יותר עבור מעמד הביניים במדינה.

 

לכתבות נוספות היכנסו אל זירת הנדל"ן >>

 

הכתבה תורגמה מאתר www.realestate.com.au

פאנל התחדשות עירונית בחולון
"תקווה למשפחות הוותיקות": מוטי ששון ועו"ד יוסי אומיד על מהפכת ההתחדשות בחולון
ראיון עם דליה עסיס שמאית המקרקעין ומתכננת הערים
דליה עסיס: "גביית היטל השבחה בסמיכות לרכבת הקלה – ענישה כפולה של בעלי הנכסים"
עוד בזירת הנדל"ן