$
חדשנות

הבית הגאון: מערכת אוטונומית כסטנדרט חדש לבנייה

כ־8.2% ממשקי הבית בישראל חיים בבתים חכמים. היום, זוגות צעירים יכולים לרכוש דירת 5 חדרים בפרויקט בנייה חכמה בפחות משני מיליון שקלים

שרה שוורץ 09:4521.03.18

בשיתוף קבוצת לוינשטין

 

לא צריך להיות מומחה בתחום הנדל''ן או הטכנולוגיה בכדי להכיר את הפופולריות הגוברת של מערכות "בית חכם" בשנים האחרונות. אם בשנה הנוכחית כ־8.2% ממשקי הבית בישראל מוגדרים "חכמים", הרי שעד שנת 2022 צפוי גידול של כ־200% בשוק, והיד עוד נטויה. כך על פי הערכות אתר סטטיסטה (Statista).

 

 

פנים דירה בפרויקט כפר יונה של לוינשטין פנים דירה בפרויקט כפר יונה של לוינשטין צילום: Lior Photos

 

יותר ויותר ישראלים מתמכרים לנוחות שמאפשר הבית החכם, שבמסגרתו ניתן להפעיל את מכשירי החשמל השונים בבית בלחיצת כפתור אחת, ולהתאים את תרחישי ההפעלה בהתאם לשגרת החיים בבית. למשל, אם מגיעים הביתה בשעה קבועה ורוצים להיכנס לבית ממוזג, מערכת השליטה של הבית החכם תלמד את שגרת חייכם ותתאים את האקלים הביתי לשביעות רצונכם. כמו כן, מערכת הבית החכם מסוגלת להתאים עצמה למצבים שונים בבית, גם בזמן אמת. לדוגמה, באמצעות גלאים וחיישנים המערכת תזהה שעזבתם את החדר ותפסיק את פעולת המזגן ברגע שתזהה שהחדר ריק מאדם, וכך תחסוך באנרגיה ותקטין את עלויות החשמל.

 

"האינטרנט של הדברים"

ראש המסלול לעיצוב תעשייתי בפקולטה לארכיטקטורה ובינוי ערים בטכניון, פרופ' נעמי ביטרמן, מסבירה על הביקוש הגובר לבית החכם: "הפתיחות וקפיצת המדרגה ביחס לבית חכם מתקיימת הודות לכניסת טכנולוגיות של מערכות בינה מלאכותית אוניברסלית, מסוג עוזרת אישית וירטואלית כמו סירי ואלסקה לחיינו. למעשה, כך נפרץ מחסום מחשבתי. אנשים התרגלו לעבוד עם טכנולוגיות חכמות והבינו שזה די נוח".

 

פרופ' ביטרמן משרטטת את האבולוציה של הבתים החכמים: "תחילה היה זה אבזור הבית באלמנטים חכמים – החל במערכות השקיה מבוקרת ועד תאורה חכמה. מאוחר יותר הגיעה המהפכה התעשייתית המכונה 'האינטרנט של הדברים', שבאמצעותה ניתן היה ליצור רשת של חפצים. השלב השלישי בהתפתחות הבית החכם היה ה־Learning House, שלומד את סדר היום של דיירי הבית ובעצם מכין עצמו לכניסתנו אליו". פרופ' ביטרמן מוסיפה: "השלב הבא, שנמצא כעת ברמה המחקרית, הוא ה־Attentive House – בית שמגיב לשינויים ומבצע התאמות בהתאם".

 

הבית הגאון

אולם בחברת הבנייה לוינשטין כבר מיישמים את הטכנולוגיות הללו, כאשר במפרט הבסיסי של דירות למכירה בפרויקטים של החברה בשוהם, כפר יונה ויקנעם (בית בחורש) כבר מוטמעות מערכות בית חכם מתקדמות. אם עד היום חברות הבנייה סיפקו מערכות בית חכם בסיסיות הכוללות שליטה על תריסים חשמליים, דוד מים ותאורה בלבד, חברת לוינשטין מעלה את הרף בסטנדרט המקובל בענף הנדל"ן ומטמיעה מערכת הפעלה משודרגת, חדשנית ומלאה שנקראת "הבית הגאון", אשר מרבית האפשרויות הכלולות בה יהיו חלק בלתי נפרד מהמפרט הטכני של הדירה.

 

פרויקט בית בחורש של לוינשטין, יקנעם פרויקט בית בחורש של לוינשטין, יקנעם הדמיה: סטודיו 3ddesgin

 

המהפכה התעשייתית, המכונה האינטרנט של הדברים (IoT), כבר כאן, נוכחת ומשנה את דפוסי התנהגותנו מקצה לקצה", אומרת שרון בן צבי, סמנכ"ל שיווק ומכירות בחברת לוינשטין. "אנו קונים אחרת, מתקשרים אחרת, לומדים אחרת, קוראים אחרת, נוהגים, מנווטים, מתייעצים, מזמינים, משלמים ומטיילים. כל עולם הערכים של הצרכן העולמי משתנה וחברות אשר לא יפנימו את חוקי הליף סטייל החדש, ימצאו עצמן מחוץ למשחק. על כן, אנו עדים לכך שתעשיות רבות, גם המסורתיות שביניהן, מיישרות קו ומתאימות עצמן. בעידן שבו מכוניות כבר נוסעות ללא נהג, רובוטים מחליפים ידי אדם ובינה מלאכותית הופכת לאנושית, זאת הייתה רק שאלה של זמן עד שנפתח את הדלת, נשדרג את הבית החכם ונהפוך אותו לגאון. המהפכה התעשייתית הרביעית, ה־ IoB (האינטרנט של הבניינים), המתחוללת בימים אלה, תדרוש מכל בעל נכס להיות ערני, ערוך ומוכן למכלול של שינויים. רבים הבינו את הנוחות העצומה שמערכת בית חכם יכולה לספק להם בשגרת היומיום, אך בעידן טכנולוגי וחדשני כמו זה שבו אנו חיים – זה לא מספיק. הרף ממשיך לעלות וכיום אנשים כבר לא מסתפקים בבית חכם, הם רוצים לקבל בית גאון, בית אוטונומי שאפילו לא מצריך לחיצת כפתור להפעלת הפונקציות החכמות שבו. החידושים שהביאה איתו המערכת שלנו הם בנוחות שבה ניתן לשלוט במערכות הבית דרך שלט או דרך הטלפון הנייד".

 

בן צבי מוסיפה: "מערכות בית אוטונומי כוללות אמצעי אבטחה מתקדמים, כגון פתיחת דלת הבית באמצעות זיהוי טביעת אצבע, לצד שתי אופציות נוספות – הקלקת קוד סודי וכמובן (לשומרי השבת) פתיחה ידנית באמצעות מפתח. בנוסף, המערכת יודעת לזהות ולהתריע על נזילות ומתזמנת השקיה של עציצים. לחוויית נוחות מקסימלית, באמצעות זיהוי המיקום שלכם דרך הטלפון הנייד, מערכת בית אוטונומי גאון יכולה לדעת מתי להדליק את המזגנים כדי שתכנסו לבית בדיוק עם הטמפרטורה הרצויה לכם, כאשר קומקום הקפה כבר רותח, והטלוויזיה מנגנת את ערוץ המוזיקה שאתם אוהבים. מערכת בית אוטונומי מאפשרת הרבה יותר משליטה נוחה, היא מציגה בית גאון שיודע להפעיל לבד את המערכות החכמות שבו באמצעות חיישנים מיוחדים, ובהתאם לתנאים משתנים".

 

ואם עד היום בית חכם נשמר רק לפרויקטי פרימיום, הרי שבחברת לוינשטין מציינים כי בפרויקט לוינשטין בכפר יונה, שוהם ויקנעם מוטעמות מערכות הבית הגאון כחלק מהסטנדרט. לא כל הפרויקטים המצוינים הם פרויקטי יוקרה, בטח כאשר מחיר דירת 5 חדרים הכוללת את הטכנולוגיה החדשנית, נמכרת החל ב־1.76 מיליון שקלים בלבד, כמו זה שבכפר יונה.

 

לכתבות נוספות היכנסו אל זירת הנדל"ן >>

פאנל התחדשות עירונית בחולון
"תקווה למשפחות הוותיקות": מוטי ששון ועו"ד יוסי אומיד על מהפכת ההתחדשות בחולון
ראיון עם דליה עסיס שמאית המקרקעין ומתכננת הערים
דליה עסיס: "גביית היטל השבחה בסמיכות לרכבת הקלה – ענישה כפולה של בעלי הנכסים"
עוד בזירת הנדל"ן