$
תשתיות

ראש עיריית שדרות: "הסכם הגג הזה הוא ריאלי עם יעדים שאנו יודעים שנעמוד בהם"

הסכם הגג שאושר לעיר הדרומית כולל בניית כ־10,000 יחידות דיור, לצד תשתיות ומבני ציבור עד שנת 2019 בעלות של כ־1.9 מיליארד שקלים

אריק דורי 09:5315.01.18

בשיתוף מערכת זירת הנדל"ן

 

משרד הבינוי והשיכון הכריז באחרונה על אישור הסכם גג לעיר שדרות, ובמסגרתו יוכפל מספר יחידות הדיור בעיר עד שנת 2019. בשדרות צפויים להיבנות כ־10,000 יחידות דיור. הוועדה לתכנון ופיתוח אישרה בשבוע שעבר (רביעי) הסכם גג לעיר שדרות בעלות של כ־1.9 מיליארד שקלים.

 

שר הבינוי והשיכון, אלוף (במיל') יואב גלנט: "העיר שדרות היתה עבורי יעד מרכזי להגנה בתפקידים שונים בצה"ל. החל בסיום מבצע 'עופרת יצוקה' הביא צה"ל מציאות ביטחונית משופרת לעיר ולסביבותיה. היום אנו גאים להיות שותפים בהמשך פיתוחה ושגשוגה של שדרות יחד עם ראש העיר אלון דוידי וגורמי הממשלה. שדרות היא עיר חשובה מבחינה ביטחונית ואסטרטגית, ומייצגת את האחיזה הציונית בקרקע, בסמוך לגבול, בתנאים קשים. בשנים האחרונות הפכה העיר שדרות לעיר מרכזית בדרום אשר מושכת אליה משפחות צעירות, סטודנטים ותושבים מכל רחבי הארץ. אנו מביאים היום הסכם גג היסטורי אשר יאפשר לעיר להמשיך להתפתח ולקלוט תושבים חדשים, ולהקים מרכזי מסחר ותעסוקה נוספים אשר ישפרו ויקדמו את אורח החיים והכלכלה בעיר. אנו פועלים במלוא המרץ להגדיל את מלאי הדירות ולספק פתרונות דיור ואיכות חיים למען הציבור בישראל, בין היתר באמצעות חתימה על הסכמי גג נוספים וקידום התחדשות עירונית בערים השונות".

אזור מ' 3, כיכר מוטה גור בשדרות. "בהסכם נכנסים הצרכים של כלל תושבי העיר" אזור מ' 3, כיכר מוטה גור בשדרות. "בהסכם נכנסים הצרכים של כלל תושבי העיר" צילום: עיריית שדרות

 

הסכם הגג בין משרד הבינוי והשיכון, משרד האוצר ועיריית שדרות למעשה כולל את בנייתן של למעלה מ־5,200 יחידות דיור. על פי ההסכם שהוביל משרד הבינוי והשיכון, במהלך השנים 2019-2017 ישווקו בעיר שדרות כ־8,800 יחידות דיור, מסחר ותעסוקה בשמונה מתחמים על קרקע מדינה. ליחידות דיור אלה עשויות להתווסף, באישור הוועדה המקומית, כ־1,300 יחידות דיור מכוח תקנות התכנון והבנייה, כך שסך כל צפי יחידות הדיור אשר ישווקו בשנים אלה יעמוד על כ־10,130 יחידות דיור – פי שניים ממספר יחידות הדיור הקיימות כיום בשדרות.

 

בנוסף ליחידות הדיור החדשות יוקמו בעיר גם מוסדות ציבור – בתי כנסת, בתי ספר וגנים, מתנ"סים ואולמות ספורט. כלל תקציב ההסכם מסתכם בכ־1.9 מיליארד שקלים, מתוכם עבודות הפיתוח מוערכות בכ־1.6 מיליארד שקלים, עלות מוסדות הציבור מוערכת בכ־230 מיליון שקלים ולעבודות שדרוג ישן מול חדש הוקצו כ־90 מיליון שקלים.

 

"מדובר בהסכם אסטרטגי לשדרות הדואג לעתידה של העיר", אומר ראש עיריית שדרות אלון דוידי. "ההסכם הזה הוא ריאלי עם יעדים שאנו יודעים שנעמוד בהם, ונכנסים בו הצרכים של כלל תושבי העיר, מגיל הטף ועד זקן, כולל תקציבי עתק לשיפור השכונות הוותיקות, הקמת מוסדות ציבור חדשים, שיפור התחבורה, הקמת טיילות, שיפוץ רחובות ישנים ופיתוח מוסדות תרבות וספורט. אני מודה לגורמים הרבים בעירייה ובחברה הכלכלית שעמלו על ההסכם, לשר האוצר משה כחלון, לשר הבינוי והשיכון יואב גלנט ולצוותי משרדיהם על הנכונות וההיענות לרצונותינו שבאים לידי ביטוי בהסכם הגג, וכמובן לתושבים, שלהם אני מודה על האמון שהם נותנים בעשייה שלנו".

 

לכתבות נוספות היכנסו אל זירת הנדל"ן >>

 

 

פאנל התחדשות עירונית בחולון
"תקווה למשפחות הוותיקות": מוטי ששון ועו"ד יוסי אומיד על מהפכת ההתחדשות בחולון
ראיון עם דליה עסיס שמאית המקרקעין ומתכננת הערים
דליה עסיס: "גביית היטל השבחה בסמיכות לרכבת הקלה – ענישה כפולה של בעלי הנכסים"
עוד בזירת הנדל"ן