$
פרויקטים

ד"ר מנאר קעואר: עיצוב הגוף אחרי לידות וירידה במשקל

בשנים האחרונות זוכים לפופולאריות גוברת ניתוחים לעיצוב הגוף לאחר לידה ולאחר ירידה במשקל. הניתוחים מבוצעים באזורי גוף שונים כמו ירכיים, בטן, עכוז, זרועות וחזה, ועוברים אותם גברים ונשים כאחד

בשיתוף: שאל את הרופא 13:5528.11.17

מדוע ניתוחים אלו נדרשים? כיצד בוחרים מנתח מתאים ומתי רצוי להתחיל את הפרוצדורה? על מנת לקבל תשובות לשאלות אלו ונוספות פנינו אל דוקטור מנאר קעואר, שהינו מומחה לכירורגיה פלסטית. ד"ר קעואר משמש כרופא בכיר ומרכז תחום עיצוב הגוף אחרי ירידה במשקל במחלקה לכירורגיה פלסטית של בית חולים מאיר, כפר סבא. כמו כן, הינו חבר באיגוד לכירורגיה פלסטית ואסתטית ומקבל מטופלים גם במרפאות פרטיות בנצרת ובחיפה.

 

שלום דוקטור קעואר, למי מיועד עיצוב הגוף אחרי ירידה במשקל?

עיצוב הגוף אחרי ירידה במשקל נועד לכל אדם שהוריד ממשקלו בצורה מהותית, הן באמצעות דיאטה והן באמצעות ניתוח לקיצור קיבה כמו מעקף, טבעת או שרוול קיבה. אחרי שמורידים באופן משמעותי במשקל עשויות להיווצר מספר בעיות עקב ריקון הגוף מהשומן ומכאן עודפים של עור. האזורים הכי בעייתיים הם הירכיים, הבטן הזרועות, העכוז והשדיים.

 

 צילום: פוטוליה

 

אם כך, האם מדובר ביותר מניתוח אחד?

הדבר תלוי במצבם של האזורים ועודפי העור שמפריעים לפציינט. על פי רוב, האזורים המרכזיים הם הירכיים והבטן ומכאן שצריך ניתוח מתיחת ירכיים ובטן. אצל נשים יש לבצע הגדלה והרמה או הרמה בלבד של החזה, וכמובן שניתן גם למתוח זרועות, להרים את העכוז ולשאוב צברי שומן אשר לא ירדו בעת הירידה במשקל. באשר למספר הניתוחים, אפשר לשלב כמה ניתוחים יחדיו או לבצע כל אחד לחוד, ומומלץ תמיד לחלק אותם לשלבים: גוף תחתון – בטן, ירכיים ועכוז, גוף עליון - חזה וזרועות. אפשר כמובן גם לשלב ניתוח בטן עם שדיים וכן שילובים אחרים בהתאם לצורך.

 

תוכל בבקשה להרחיב על חלק מהניתוחים?

בוודאי. במרבית המקרים נצטרך כאמור מתיחת בטן עקב עודפי עור בבטן, שלפעמים יורדים כמו סינר או יוצרים כפל עורי אחד או יותר בבטן התחתונה. לא ניתן לטפל במצב כזה בעזרת שאיבת שומן או פעילות ספורטיבית, ומכאן שצריך לכרות את עודפי העור ולמתוח את העור שנשאר כדי ליצור בטן אסתטית ושטוחה. דברים אלו נכונים גם לגבי הירכיים, שם עודפי העור יוצרים קפלים, במיוחד באזור העליון של החלק הפנימי, ולכן נבצע כריתת עודפים. מעבר לכך, עודף עור הוא מצב שמופיע גם בזרועות ובדרך כלל מוביל לחזות של "זרועות עטלף", כך שצריך לכרות גם כאן את עודפי העור על מנת להעניק לזרוע מראה רזה יותר.

 

ובאשר לחזה, אחרי תהליך של ירידה במשקל, ובעיקר אצל נשים בעלות חזה גדול, השדיים נופלים ומתרוקנים. במקרים רבים אפשר להרים את השד למקום יותר גבוה ולהעניק לו מראה צעיר. ואולם, במקרים אחרים מלבד הרמת השד יש גם לבצע הגדלה עם שתלי סיליקון. הדבר תלוי ברצון של המטופלת ובמצב החזה. אגב, גם בגברים חזה נפול יוצר מראה "זקן" ואפילו של "שד נשי", ובמקרים אלו הטיפול כולל בדרך כלל שאיבה של שומן מהאזור עם או ללא כריתה של עודפי עור. כמובן, הכל תלוי ברצון הלקוח ובמצב החזה.

 

האם יש עיתוי מיטבי לעיצוב הגוף אחרי ירידה במשקל?

באופן כללי יש שני תנאים מרכזיים לתזמון הניתוח: התנאי הראשון הוא שצריכים לעבור לפחות שניים עשר חודשים מאז הניתוח לקיצור קיבה, והתנאי השני הוא שהמטופל מצוי במשקל יציב לפחות שישה חודשים. תחת תנאים אלו נמצא הגוף במצב יציב ולכן הניתוח יותר בטיחותי.

 

ומהו שיעור ההצלחה?

חשוב להבין שבפרוצדורות האלו ההצלחה נמצאת בעיני המתבונן. בדיוק מסיבה זו אני יושב אם הלקוח לזמן ממושך לפני הניתוח על מנת להסביר לו על התהליך ולתאם איתו ציפיות. באופן כללי, שביעות הרצון מהניתוחים האלו גבוהה מאוד ועומדת על מעל לתשעים וחמישה אחוזים. אני תמיד שמח לקבל תגובות מהמטופלים שלי שמספרים על שיפור באיכות החיים. חלקם אומרים שפתאום הם יכולים ללכת לים בלי להתבייש, אחרים מספרים על יותר ביטחון עצמי, על כך שאין להם בעיה לחשוף את גופם מול בן הזוג, וכדומה.

 

הבה נעבור לנושא קרוב - יש נשים שפונות לעיצוב גוף גם אחרי לידה. מדוע?

בעשור האחרון עיצוב הגוף אחרי לידה מצוי במגמת עלייה. הרבה נשים רוצות להחזיר לעצמן מראה צעיר יותר ושופע יותר בדומה למה שהיה לפני שילדו בפעם הראשונה. הבעיות האסתטיות המרכזיות קשורות אל מראה הבטן והחזה. אחרי ההריונות החזה משנה את מראהו בצורה ניכרת ובמרבית המקרים מדובר על נפילה של החזה והרחבת גודל העטרה והפטמה בנוסף לשינויי גודל. באשר לבטן, לרוב מדובר על בטן נפולה עם קפל קטן בעור אבל עם רפיון שרירים שיוצר מראה של בטן נפוחה או "בטן הריונית". בנוסף, קיימים סימני מתיחה רבים ובמיוחד בחלק התחתון של הבטן מתחת לקו הטבור.

 

ומדובר באותם ניתוחים כמו לאחר הפחתת משקל?

אכן, מדובר בניתוחים דומים מאוד אך ישנם שינויים בהתאם למצבה של האישה.

 

האם הפרוצדורה מומלצת לכל הנשים שעברו לידות?

את הניתוח אני מעדיף לבצע רק אחרי שהסתיים כל תהליך הלידות והמטופלת אינה מעוניינת בעוד לידות. ברור שהניתוחים האלו אינם מפריעים ואינם מונעים כניסה להריון, אבל התוצאה שלהם מתבטלת או משתנה עקב הריון חדש. כמובן, הדבר תלוי ברצונה של האישה.

 

עד כמה חשוב ניסיונו של המנתח בניתוחים אלו, ומה בעצם ניתן להשיג בהם?

המטרה העיקרית שלנו היא להחזיר לגוף מראה יותר צעיר וקרוב ככל האפשר למצב שקדם להריונות. מטבע הדברים, לניסיונו של המנתח ישנה השפעה על התוצאות מפני שהטכניקה של מנתח מנוסה או שזהו תחום עיסוקו העיקרי עשויה להיות מותאמת באופן יותר מדויק ללקוחה, ולהתבסס על גישה חדשנית יותר.

 

האם ניתוחים לעיצוב הגוף כרוכים בסיבוכים וסיכונים מיוחדים?

כמו בכל הניתוחים קיימים סיבוכים וסיכונים אפשריים, כמו זיהום, דימום, אסימטריה וצלקות. למעשה, חלק נכבד מהשיחה שאני מקיים עם הלקוחות לפני הניתוח מוקדש לסיבוכים ולסיכונים האפשריים, מאחר שבסופו של דבר זוהי פעולה כירורגית פולשנית.

 

כאן גם המקום להדגיש שיש להימנע מעישון לפני ואחרי הניתוח, כי אפילו בכמויות קטנות, עישון מוביל לעליה משמעותית בסיכון לסיבוכים. על כן, מרבית המנתחים הפלסטיים ובפרט מי שעוסק בעיצוב הגוף מבקש מהמטופל להפסיק לעשן מספר שבועות לפני הניתוח וגם לאחריו.

 

ד"ר קעואר, לקראת סיום - האם תוכל לתת לנו המלצה לבחירה נכונה של מנתח ומרפאה לעיצוב הגוף?

הנקודה המרכזית היא להחליט שהגיעה העת לניתוח. מלבד זאת, לגבי המנתח יש לברר אם הוא מומחה לכירורגיה פלסטית וחבר באיגוד הישראלי לכירורגיה פלסטית ואסתטית, לא להתבייש לשאול ולברר. בנוסף, חשוב לברר שעיסוקו העיקרי הוא עיצוב הגוף אחרי ירידה במשקל. כך למשל, אני משמש כאחראי על התחום הזה במחלקת הכירורגיה הפלסטית של המרכז הרפואי מאיר בכפר סבא. כמובן שחשוב מאוד שבפגישה הראשונית עם המנתח הוא יסביר על תהליך הירידה במשקל, וייבחנו הבעיות המרכזיות והציפיות של המטופל מהניתוח.

 

ד"ר מנאר קעואר ד"ר מנאר קעואר צילום: צילום עצמי

 

מעבר לכך, הדבר החשוב ביותר לדעתי הוא הקשר האישי שנבנה עם הרופא והיחס האישי שמקבלים ממנו. אני ממליץ לכל מטופל לשאול את עצמו האם זהו הרופא שעליו הוא רוצה לסמוך בניתוח.

 

 

לעדכונים שוטפים בנושא, ולשאלות בנושא הכתבה ניתן להעלות בעמוד הפייסבוק של ד"ר מנאר קעואר.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x