$
פרויקטים

"נדל"ן זה לא רק לקנות ולהשכיר דירות. צריך ללמוד איך לייצר ערך"

הביקוש הגואה לנכסים בישראל יצר מקום ליזמים, רואי חשבון, אנשי עסקים ומשפטנים שמתמחים בנושא. בדיוק בשבילם נפתחה בבינתחומי תכנית MBA עם התמחות בנדל"ן.

בשיתוף המרכז הבינתחומי 11:1919.06.17
הביקוש לנדל"ן במדינת ישראל נמצא כבר שנים בדהירה מתמדת, ולא מדובר רק בדירות למגורים. כל מה שצריך זה להביט מסביב: קניונים חדשים ומגדלי משרדים נבנים כמעט בכל פינה בארץ, אזורים שלמים בערים הגדולות נהרסים ונבנים מחדש, ומי מאיתנו כבר לא מגלגל על לשונו ביטויים כמו פינוי-בינוי ותמ"א 38. המציאות החדשה הזו יצרה מקום בענף הנדל"ן לא רק לקבלנים ולאדריכלים אלא גם ליזמים, אנשי עסקים, רואי חשבון ומשפטנים שמתמחים בנושא.

 

בתחילת השנה נפתחה בבינתחומי הרצליה התמחות חדשה בתואר השני במנהל עסקים (MBA) – התמחות בנדל"ן.

פרופ' אמנון להבי, דיקן בית ספר רדזינר למשפטים וראש ההתמחות בנדל"ן, מסביר: "זו התכנית היחידה בארץ שמשלבת MBA עם התמחות מעמיקה בתחום הנדל"ן. בתכנית עשרה קורסים המוקדשים לנושאים שונים ספציפיים לתחום הנדל"ן: מימון, חשבונאות, קיימות, יזמות, תשתיות, היבטי השקעות בארץ ובחו"ל, ועוד. התכנית מכוונת לסטודנטים בעלי רקע מגוון כמו עורכי דין, רואי חשבון, אדריכלים, מתכננים – מי שיש לו ניסיון מקצועי יוכל לקבל תמונה רחבה יותר כדי לעשות קפיצה מקצועית ולהבין את ההיבטים הקשורים לעיסוק הזה".

 

"נדל"ן הוא עולם ומלואו", אומר לירן רובין (35) מהרצליה, אחד הסטודנטים בתכנית,המשמש כרואה חשבון בקרן "הגשמה". "היום, נדל"ן זו מילה סקסית וכל אחד חושב שהוא מרוויח, אבל נדל"ן זה לא רק לקנות דירה ולהשכיר אותה. צריך לדעת לייצר ערך מנדל"ן ולעשות עסקאות עם רווחים אמיתיים. לכן, כדאי ללמוד איך יוצרים מימון ליזמות נדל"ן, מה זה תכנון עירוני, איך לקנות קרקע ולהשביח אותה, איך יוצרים תכנון יעיל יותר כך שאפשר להרוויח יותר מטרים למכירה. אני מרגיש שהדלת הזו נפתחה לי בעזרת הלימודים.

 

"תמיד התעניינתי בנדל"ן. ההתמחות שלי כרואה חשבון הייתה במשרד שמטפל בחברות נדל"ן והיום אני מנהל את פורטפוליו השקעות הנדל"ן של קרן 'הגשמה', אבל אני מכיר את זה רק מהצד הפיננסי. כדי לעשות עסקה בפועל, להיות יזם ואיש עסקים, צריך ידע מקצועי יותר, לא רק מימוני. לפני כמה שנים ראיתי שבטכניון יש תואר שני בנדל"ן –MRE, אבל זה פחות דיבר אלי כי זה היה יותר טכני ופחות עסקי. כשראיתי שנפתחה בבינתחומי התכנית – נרשמתי. אני אוהב את השילוב בין אנשי אקדמיה לאנשי ביצוע. כשהם אומרים את דעתם, יש לה ביסוס בשטח, לא רק מודלים תיאורטיים".

 

בין אנשי העסקים שמעורבים בתכנית ניתן למצוא את עופר קוטלר– לשעבר מנכ"ל חברת "שיכון ובינוי",את מוטי ברזילי– סגן נשיא לפיתוח עסקי בחברת הנדל"ן "אלוני חץ", ואת חיים כצמן ודורי סגל – המייסדים והבעלים של חברת הנדל"ן גזית גלוב.

 

פרופ' להבי, בנוסף לתפקידו כדיקן בית הספר למשפטים, מכהן גם כמנהל האקדמי של מכון גזית גלוב לחקר הנדל"ן, שפועל בבינתחומי משנת 2011. המכון הוא זה שנותן את המעטפת המקצועית ללימודים, כולל מחקר מעשי, עריכת כנסים, יצירת מדד מחירי דירות ועוד. "הסטודנטים משתלבים בפעילות של המכון כחלק מהלימודים, וכך יוצרים קשרים שהם הרבה מעבר לנטוורקינג רגיל", אומר להבי.

 

פרופ' אמנון להבי, ראש ההתמחות פרופ' אמנון להבי, ראש ההתמחות צילום: גבריאל בהרליה

 

התכנית מיועדת לכל היותר ל-20 סטודנטים מדי שנה, כדי שניתן יהיה לשמור על קבוצה קטנה וממוקדת. לקראת סיום הלימודים כל סטודנט יקבל מיני פרויקט בתחום הנדל"ן,שכולל בניית תכנית עסקית שלמה ומלאה ליזמות בנייה ומגורים או לנדל"ן מניב. בנוסף, הקבוצה יוצאת לנסיעת לימודים ייחודית בת חמישה ימים בניו-יורק, לסיור שבמסגרתו יבקרו הסטודנטים באתרי בנייה, יפגשו אנשים בכירים בתעשייה ובחברות מימון, ויכירו את הפרויקטים המתקדמים בעולם בתחום הזה.

 

מכון גזית גלוב אף מחלק מלגות ללימודים לסטודנטים נבחרים. אחת מהם היא מיכל גולוגורסקי (32) מתל אביב, מהנדסת תעשייה וניהול, שעובדת בחברת הייעוץ AVIV AMCG. "למשפחתי הייתה חברת בנייה, כך שגדלתי לתחום ותמיד ידעתי שאעסוק בנדל"ן", היא מספרת. "כשראיתי את הפרסומים על התכנית, הגעתי ליום הפתוח ובתוך שבוע נרשמתי. במסגרת הלימודים יצאנו לסיורים מרתקים בחברות נדל"ן כמו גזית גלוב, WeWork וקבוצת אלדר, ושוחחנו עם המנכ"לים שלהן. זה תחום רחב מאוד וקשה לי עדיין לשים את האצבע במה אבחר לעסוק: השקעות בחו"ל, יזמות, מגורים– יש הרבה אפשרויות".

 

סטודנט נוסף בתוכנית הוא יאיר שמואלי (35) מתל אביב, אדריכל במשרד משה צור אדריכלים ומתכנני ערים. "אני חי בתעשיית הנדל"ן", הוא מספר, "אבל אני זקוק לחיבור בין הדברים שאני חי אותם לבין הליבה של לימודי מנהל העסקים: מימון, סטטיסטיקה כלכלה, מאקרוכלכלה – אלה דברים שלא למדתי בתואר ראשון, והיום, אם אני רוצה להיות בעל משרד או יזם נדל"ן, אני חייב לדעת אותם. אנחנו קבוצה מגוונת של סטודנטים שכל אחד מביא את נקודת המבט שלו וזה מעניין, ומה שהכי חשוב– אנחנו נפגשים עם העולם האמיתי. בעתיד אני רוצה לעזוב את התכנון ולהתעסק רק ביזמות נדל"ן– לקחת את מה שצברתי כאדריכל ואת הלימודים ולתעל לקראת יזמות".

 

רוצים לשמוע עוד על תכנית הלימודים? לחצו כאן לפרטים נוספים

בטל שלח
    לכל התגובות
    x