$
משפטיפ

עשרת הדיברות למתגרשים

הנכם עומדים בפני אחת ההחלטות החשובות והמהותיות בחייכם, בעלת השפעות מרחיקות לכת עליכם ועל רווחת ילדיכם

בשיתוף משפטיפ - עו"ד אירית ארז 13:2530.01.17

צעד ראשון קחו נשימה עמוקה, תכננו את הקרקע להליך הגירושין בשיקול דעת וללא אמוציות, ובכל שלב זכרו – הדרך הטובה, ההוגנת, החסכונית והקצרה הינה להגיע להסכמות באמצעות הסכם גירושין:

 

1. פנו לעורך דין העוסק בתחום-ברגע שהחלטתם להתגרש, עליכם לפנות לעורך דין העוסק בתחום המשפחה לקבלת ייעוץ משפטי התואם את צרכיהם. באם תנסו לנהל את ההליך לבדכם, ללא יעוץ מתאים, עלול בן/בת הזוג להשיג יתרונות רבים, שעלולים לקבוע את כללי המשחק עוד בראשיתם.

 

2. חפשו את דרך המלך: במידה וההחלטה להתגרש מקובלת על שני בני הזוג הדרך הטובה ביותר הינה גירושין בהסכמה, כלומר - לסיים את קשר הנישואין באמצעות הסכם גירושין כולל, אשר כולל את כל הסוגיות הנובעות מפירוק התא המשפחתי שהינו גם יחידה כלכלית. כרכוש, מזונות, הסדרי שהיית הילדים עם ההורים, משמורת ועוד. לעיתים כשיש הבנות מוסכמות, עורך דין אחד יכול לייצג את שניכם בעריכת ההסכם. במידה ומערכת היחסים מורכבת וסביר להניח שיהיו חילוקי דעות מהותיים, מומלץ לכל אחד מבני הזוג להיות מיוצג ע"י עורך דין מטעמו שייצג את האינטרסים שלו/ה נאמנה. זכרו- בכל שלב,הסכם גירושין הינו הדרך הטובה ביותר, הקצרה והחסכונית לסיום קשר הנישואין. בלעדיו, עלול הליך גירושין להיות מתיש וארוך ובעיקר לפגוע בכם ובילדכם, כאשר ההכרעה נתונה בידי שופט ואינה בידכם, ולא תמיד מתיישבת עם טובתכם.

 

3. הקדימו את בן הזוג" אם עולה חשש בליבכם שמא בן/בת הזוג יגישו תביעה נגדכם, עליכם לעשות מאמץ ולהקדים אותו. אומנם לעיתים זה עלול להחריף את הסכסוך, אך בשל מירוץ הסמכויות בין בית הדין הרבני לבין בית משפט לענייני משפחה, הימנעות מהגשת תביעה עלולה להביא אתכם לעמדת נחיתות בה תצטרכו להתדיין בפני הערכאה אשר ההחלטות בה יהיו פחות טובות עבורכם. עורך דין העוסק בגירושין יכול לספק לכם את המידע הנכון. כיום לא ניתן להגיש תביעות ישירות לבית המשפט /בית הדין אלא באמצעות בקשה לישוב סכסוך ומפגשים ביחידת הסיוע על מנת לסייע לצדדים להגיע להבנות, גם בהליך זה יש צורך בקבלת ייעוץ מתאים על מנת לבחור בערכאה המתאימה לכם.

  

מומלץ לכל אחד מבני הזוג להיות מיוצג ע"י עורך דין מטעמו מומלץ לכל אחד מבני הזוג להיות מיוצג ע"י עורך דין מטעמו צילום: bigstock
4. אספו מידע: באם החלטתם להתגרש אספו כל פיסת נייר רלוונטית אשר תוכל להעיד ולהוות ראיה על בן/בת הזוג ועל מצבת הנכסים- לרבות חשבונות בנק, חסכונות, תיקי השקעות, הסכמי רכישה, נסח טאבו, מידע על עסקו של בן או בת הזוג, תלושי שכר, תדפיסי חשבון, מניות, משכנתא וכל מסמך רלוונטי אחר, אחרת עלולים מסמכים אלו להיעלם באורח פלא מבלי שתהיה לכם גישה אליהם. כמו כן, יש לאסוף כל מידע והוכחה לרמת החיים בה חייתם, על מנת שתוכלו למצות את זכויותיכם הן ביחס לרכוש ובהן ביחס למזונות. במקרה של בגידה אספו מידע על מנת שיעמוד לכם לעזר לרבות שימוש בחוקר פרטי.

 

5. שמרו על דיסקרטיות: לעולם אין לדעת איזה מידע יעבור לבן/בת הזוג, גם מחברים טובים ובני משפחה. המידע עלול לגלוש לו גם ב שיחות חולין, תמימות לכאורה וחלילה להגיע לאוזניים הלא נכונות פעמים רבות מבלי משים. חשוב לזכור שלא לשוחח בטלפון על ההליך, אולי מצוטטים לכם, ואף מקליטים אתכם..

 

6. היזהרו מ"מומחים": את העצות לגירושין נכונים מכיר כל מי שנמצא בהליך גירושין. הדוד החבר או האח ממליצים על כל מיני 'תחבולות' שיסדרו אתכם כדבריהם. זכרו! כל מקרה ונסיבותיו הוא. כפי שהנישואין שונים מאחד לשני, כך גם הגירושין. לכן עצות ממכרים וחברים עלולים לגרום להטעייתכם, ליצירת לחץ מיותר ואף לפגיעה באסטרטגיה המשפטית הנכונה לכם.

 

7. הוציאו את הילדים מחוץ לתחום: פרטים מהליך הגירושין לא אמורים לעניין את ילדכם – הימנעו מלהסית אותם כנגד ההורה השני,  גם כך משלמים הילדים מחיר רגשי כבד. בתקופה זו חשוב שתתמקדו בלהעניק להם תמיכה רגשית וטיפול רגשי על מנת להכינם ליום שאחרי. זכרו, גם הם עוברים משבר קשה, מבולבלים וכואבים, וזקוקים יותר מכל לעזרתכם ותמיכתם.

  

עו"ד אירית ארז עו"ד אירית ארז

 

 

8. אלימות ופרובוקציות לא בבית ספרנו: גם אם רמת התסכול גבוהה עליכם לנהוג באיפוק ובשליטה עצמית. אם תנהגו באלימות כלפי בן/ בת הזוג אתם עלולים למצוא עצמכם מורחקים מדירת המגורים ומסובכים עם רשויות החוק.תלונות שווא ועלילות כנגד הבל אינם הדרך והם רק מסלימים את הסכסוך זוהי תקופה טעונה ורוויית אמוציות אך עליכם לשלוט בעצמכם וחלילה לא להיגרר לפרובוקציות. נקמה היא לא הדרך- הימנעומהכפשת בן/בת הזוג וניסיון לביישו במדיה החברתית ובמקום העבודה לרבות הלשנות לגופים מוסדיים, זה עלול לחזור אליכם כבומרנג.

 

9. הקפידו להיות עם "היד על הדופק": שמרו על עירנות, הן ביחס לשימוש בכרטיסי אשראי, חשבון הבנק המשותף, שינויים בהתנהגות בן הזוג אשר יש בהם להעיד על כוונותיו, ניסיונות להברחת רכוש וכו'.

 

10. ערכו צוואה: חוק הירושה מעמיד תנאים קשיחים ללא שיקול דעת. אם הנכם מצויים בהליך גירושין עליכם לערוך צוואה, שכן, כל עוד אתם נשואים, חלילה במקרה של פטירה, הרכוש יעבור לבן הזוג עימו אתם מסוכסכים. במקרה של קטינים רצוי ליצר מנגנון של נאמנות על כספי הילדים שכן ההורה שנותר בחיים הינו האפוטרופוס של הקטינים ויוכל לעשות ברכוש כרצונו.

  

עו"ד אירית ארז עוסקת בדיני משפחה ויישוב סכסוכים משפחתיים באמצעות גישור

ליחצו כאן ליצירת קשר
*
*
* שדה חובה
שלחו
בטל שלח
    לכל התגובות
    x