$
משפטיפ

רשלנות רפואית בחדרי הלידה של שיבא?

הידבקות בחיידק טורף הביאה לצורך בכריתת הרחם של מספר מטופלות

בשיתוף משפטיפ - עו"ד תומר בכר 10:2717.12.15

בימים האחרונים פורסם בערוצי החדשות על מספר מקרים בהם נדבקו נשים אשר היו מאושפזות במחלקת יולדות בבית החולים תל השומר, בחיידק טורף. ההידבקות נגרמה בעקבות כך שאחד הרופאים אשר טיפל בהם במהלך הלידה, היה נשא של אותו החיידק.

לאחר שנתגלתה העובדה כי הרופא הינו נשא של חיידק אלים והדביק מספר נשים בבית החולים, הוזמנו כל הנשים שהיו מאושפזות בבית החולים בתקופה האחרונה ובאו עם אותו הרופא במגע במסגרת הלידה, לעבור בדיקות במטרה לשלול את האפשרות שגם הן נדבקו בחיידק האלים. נשים אשר הסתבר שנדבקו בחיידק האלים, נאלצו למרבה הצער, לעבור כריתת רחם על מנת להציל את חייהן.

 

לאחר פרסום המקרים הללו, הועלו מספר שאלות מהותיות בנוגע לאפשרויות התביעה הקיימות לאותן נשים שנדבקו מהרופא בחיידק האלים וביניהן השאלה העיקרית - האם מדובר במקרה של רשלנות רפואית?

  

כריתת רחם בעקבות הידבקות בחיידק אלים כריתת רחם בעקבות הידבקות בחיידק אלים צילום: bigstock

 

על מנת לבחון את שאלת קיומה של רשלנות רפואית במקרה זה, יש לבדוק את השתלשלות האירועים; ראשית יש לבדוק האם היה ידוע או ניתן וצריך היה לדעת, ברמת המערכת של בית החולים, כי אותו רופא הינו נשא של החיידק האלים. אם התשובה לשאלות אלו הינה חיובית, הרי שעצם כך שאפשרו לו להמשיך לעבוד בזמן שהיה נשא של החיידק, מהווה רשלנות רפואית ברורה. אולם, ככל הנראה זהו לא המקרה, שכן ישנם אנשים רבים שהינם נשאים של חיידק כזה או אחר, אולם הם אינם יודעים זאת ואינם יכולים לדעת זאת מכיוון שהם לא סובלים מתסמינים כלשהם.

 

בהמשך, יש לבדוק האם ניתן היה לאבחן את עצם הידבקותן של אותן נשים, בשלב מוקדם יותר מהשלב בו הן אובחנו, ובכך למנוע את הנזק שנגרם להן ולצמצם אותו באופן משמעותי. כזכור, נשים שנדבקו נאלצו לעבור כריתת רחם, הליך קשה בעל השלכות עתידיות קשות עבור אותן נשים, אשר לא תוכלנה להרות עוד לעולם.

 

אם יסתבר שאכן ניתן וצריך היה לאבחן את אותן הנשים בשלב מוקדם יותר, הרי שעצם העובדה שאבחון כזה לא נעשה במועד, מהווה רשלנות רפואית לכל דבר.

 

לבסוף, יש לבחון האם בכל מקרי ההדבקות הללו, היה הכרחי לבצע כריתת רחם ולא ניתן היה להסתפק במתן טיפול רפואי אחר כלשהו, שיכול היה לחסל את החיידק האלים מבלי לכרות את רחמה של האשה שנדבקה. אם יסתבר שאכן לא היה הכרחי לבצע כריתת רחם בחלק מהמקרים, הרי שמדובר ברשלנות רפואית.

 

מבחינת גובה הנזק שנגרם לאותן נשים שנדבקו, הרי שמדובר בנכות גבוהה לצמיתות, שכן בגין כריתת רחם נקבעת נכות בשיעור של 40% כאשר מדובר בנשים מתחת לגיל 50. לכך כמובן יש לצרף את הנכות הנפשית אשר ככל הנראה אותן נשים תסבולנה ממנה, בעקבות כך שהן לא תוכלנה יותר להרות ולהביא ילדים לעולם בדרך טבעית.

 

לאור הנזק הקשה שנגרם לכל מי שנאלצה לעבור כריתת רחם בעקבות ההדבקות בחיידק האלים, מומלץ להיוועץ עם עורך דין העוסק בתחום הרשלנות רפואית, על מנת לבחון האם מדובר במקרה של רשלנות רפואית. במידה ויסתבר שכן, הרי שתהיה באפשרותן להגיש תביעה כנגד כל הגורמים הרלוונטיים.

 

עורך דין תומר בכר הוא בעלים של משרד עורכי דין העוסק ברשלנות רפואית

 

הכתבה בשיתוף פורום רשלנות רפואית באתר הפורומים המשפטיים.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x