$
אוכל

ממלחה לת"א הקטנה

לאונג'־בר עונתי בגן הטכנולוגי בירושלים, בית קפה חדש שמזכיר נשכחות על כיכר הבימה, ותפריטי קיץ איטלקיים חדשים בנווה צדק ובזכרון יעקב

גלי וולוצקי 10:0917.07.12
המרפסת בירושלים. בגן הטכנולוגי במלחה, ירושלים, נפתח לפני כשבועיים הלאונג'־בר העונתי המרפסת, בהשקעה של כחצי מיליון שקל. המקום, שיפעל עד סוף ספטמבר, מציע חלל ענקי ובו יותר מ־200 מקומות ישיבה על ספות, ועוד 150 מקומות על שלושת הברים שבמתחם. בתפריט יש מנות בסיסיות שהולכות טוב עם הדרינק, כמו שניצלונים וצ'יפס, קרפצ'ו פילה בקר, כנפיים קראנץ' בציפוי חריף וטורטיות - בטווח מחירים סביר של 46–22 שקל למנה. דודו סאסי, מבעלי המקום (מהשותפים במועדון קונסטנטין הירושלמי): "בגן הטכנולוגי עובדים כמעט 7,000 איש, ולשמחתנו רבים מהם כבר מגיעים לכאן".

 

מהשבוע הבא תיפתח המרפסת ברציפות בימים ראשון־חמישי מ־21:00, וביום שישי מ־12:00 עד 18:00. "בשישי בצהריים המקום לובש צביון שונה, עם מסיבת צהריים, מתנפחים, אבטיחים והתאמה לבילוי של כל המשפחה", מספר סאסי.

 

פרטים: רח' אגודת ספורט הפועל, הגן הטכנולוגי ירושלים, 02-6222622.

 

המרפסת בירושלים. מקום ל- 350 איש ומנות בסיסיות שהולכות טוב עם משקה המרפסת בירושלים. מקום ל- 350 איש ומנות בסיסיות שהולכות טוב עם משקה צילום: עוז שכטר

 

בית קפה חדש ליד הבימה. קפה אסקוט, הצופה לכיכר הבימה המחודשת בלב תל אביב, נפתח בשבוע שעבר ומנסה לשחזר את האווירה והטעמים בעיר בשנות השישים והשבעים. הבעלים הם ארז אושרי, מבעלי רשת הפאבים התל־אביבית Mate, ושלושה אנשי לילה נוספים מבעלי הגילדה והעטרה בעבר. באסקוט אפשר לשבת בבר הפנימי או במרפסת ובחצר הצופות לשדרות רוטשילד. על הצד הקולינרי הופקדה השפית סבינה ולדמן, שרקחה תפריט ביתי המשלב טעמים מכל מיני תפוצות, עם מזטים כמו לאבנה, ביצה חצי רכה וקישואים צלויים (12 שקל), קלמארי על מסבחה שעועית לבנה ועגבניות שרי צלויות (29 שקל), ובורי כבוש עם גזר חריף ושמן זיתים שחור (29 שקל). המנות העיקריות ממשיכות את הקו הביתי, כמו חריימה בורי חריף עם חלה מתוקה (69 שקל) וקדירת ירקות ברכז רימונים עם מג'דרה בורגול וגבינת פטה (45 שקל). בגזירת האלכוהול מוגשים כל הלהיטים העכשווים, לצד נציגות משנים עברו, כמו ברנדי 777 וליקר סברה. פרטים: רוטשילד 142 תל אביב.

 

אסקוט. לאבנה עם ביצה חצי רכה אסקוט. לאבנה עם ביצה חצי רכה צילום: אנטולי מיכאלו

 

פסטיבל עגבניות בבליני. מסעדת בליני הוותיקה בנווה צדק חונכת פסטיבל עגבניות, וביולי־אוגוסט תציע תפריט אדום במיוחד שרקח השף אמיר שולר. לצד קלאסיקות כמו מרק עגבניות קר (שיוגש בכוס פסטה אכילה ויעלה 42 שקל) או קרפצ'ו עגבניות תמר צלויות עם קרפצ'ו דג מוסר (55 שקל), יוגש אפילו קינוח של מאפה שקדים עם עגבניות מקורמלות בבלסמי (34 שקל).

 

פרטים: יחיאלי 6 תל אביב.

 

איטליה בזכרון יעקב. מסעדת מנואלה בזכרון יעקב מוסיפה תפריט חדש, שמציע ארוחה לארבעה סועדים ויותר, ב־89 שקל לסועד. הארוחה כוללת מנות מאזורים שונים באיטליה. מבחר של מנות ראשונות מוגשות למרכז השולחן, כמו פוקצ'ה, סלט פנצנלה, סלט אגסים ופיקורינו וקרוסטיני. את המנה העיקרית בוחרים מתוך היצע של פסטות ופיצות, כמו למשל לזניה בולונה עם ירקות שורש, בשר טחון ורוטב עגבניות; קנלוני עם פלפלים קלויים; ופיצה עם אנשובי, טונה ופלפלים. הקינוחים מוגשים אף הם למרכז השולחן. הדיל מוגש שבעה ימים בשבוע בשעות הערב.

פרטים: המייסדים 49 זכרון יעקב.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x