$
אוכל

חדשות האוכל: סגירות ופתיחות

מיקה שרון סוגרת את מיקה־ביסטרו, ומתחם התחנה בנווה צדק בתל אביב מתעורר

גלי וולוצקי 13:4205.05.10

1. קפה ליברה ברחוב בן יהודה בתל אביב, שהפך רק לאחרונה למיקה־ביסטרו והיה בבעלות השפית מיקה שרון, ייסגר ב־15 במאי אחרי שש שנות פעילות. את המקום יפעיל איתן טרבלוס, הבעלים של אגאדיר, שעומד לפתוח במקום סניף של הרשת, אך בקונספט שונה מהסניפים האחרים.

 

שרון, שהיתה במהלך שנות התשעים אחת המסעדניות המתוקשרות בתל אביב, פתחה את המסעדה הראשונה שלה בעיר, מיקה, בשנת 1997, והפכה לנביאת הפיוז'ן הישראלי. במהלך השנים היא היתה שותפה גם במסעדת אודאון, ולפני שש שנים פתחה את קפה ליברה. למעשה, מאז התחילה את דרכה הקולינרית בתל אביב לפני יותר מ־13 שנה, זו תהיה הפעם הראשונה שבה שרון אינה מחזיקה באף מסעדה בעיר. את הסגירה מסבירה שרון בתחושת מיצוי. את הזמן הקרוב תקדיש, לדבריה, להפקת אירועים, לכתיבת ספר קולינריה ולצילום תוכנית טלוויזיה.

 

שושקה שווילי. תפריט המתבסס על מאזטים ומספר מצומצם של מנות חמות שושקה שווילי. תפריט המתבסס על מאזטים ומספר מצומצם של מנות חמות

 

2. מתחם התחנה בנווה צדק (קויפמן 1, תל אביב) מתחיל להראות סימני התעוררות: גולן דור, הבעלים של מסעדת ננה ושל בר היין פרי הגפן בנווה צדק, פתח בשבוע שעבר את שושקה שווילי, שהוא מגדיר כ"מקום בילוי לכל שעות היום". שושקה שווילי ממוקם בקומה הראשונה של ביתן 8, וכולל גם מרפסת רחבת ידיים הצופה אל הים, בר מרכזי וחלל פנימי רגוע. הבר מציע עשרות סוגי בירה מרחבי העולם. התפריט במקום יתבסס על מאזטים ועל מספר מצומצם של מנות חמות בסגנון ים־תיכוני, כמו חריימה ופלפלים ממולאים.

 

ביום שישי הקרוב יחנוך מתחם התחנה את השוק האורגני, שיתקיים בכל יום שישי בשעות 8:00–15:00. בשוק ישתתפו רק מגדלים ויצרנים הנמנים עם הארגון לחקלאות אורגנית בישראל, ולצד תוצרת חקלאית טרייה יימכרו גם מוצרי קוסמטיקה אורגניים, צעצועים ברוח ירוקה ועוד.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x