$
אוכל

מסעדנות: השפים של יועזר מצאו בית חדש

צמד השפים של יועזר עוזבים את המסעדה ומקימים בתל אביב את La Maison ("הבית"), מעדנייה ומסעדה שתתמקד בבשרים ובנקניקים

גלי וולוצקי 11:2915.02.10

אילן דובשני ובן תדהר, מי שתפקדו כמנהלי המטבח והשפים בפועל של מסעדת יועזר בשנתיים האחרונות, יעזבו בקרוב את המסעדה לטובת מיזם מסקרן משותף: La Maison ("הבית"), מעדנייה ומסעדה שתיפתח באפריל ברחוב טשרניחובסקי בתל אביב, ותציע מבחר של מאכלים מוכנים לצד חומרי גלם איכותיים, הכל מתוצרת המקום.

 

דובשני ותדהר חקרו לעומק בשנים האחרונות את נושא הנקניקיות והבשרים המעושנים בעבודתם ביועזר, ומספרים שהתוצרת של המקום החדש תהיה מגוון רחב של נקניקיות, נקניקים ובשרים מעושנים מתוצרת עצמית, תבשילי בשר כמו שוקרוט, צלי בקר צרפתי או צלי לשון, ולצדם מוצרים משלימים כמו פסטה בעבודת יד, רטבים לפסטה, ועוד דברים טעימים שמתאימים למנות.

 

בן תדהר ואילן דובשני. "מתכננים להמשיך את ההפריה ההדדית עם יועזר" בן תדהר ואילן דובשני. "מתכננים להמשיך את ההפריה ההדדית עם יועזר" צילום: אוראל כהן

 

“הרעיון הוא מצד אחד להציע את האופציה לקחת אוכל מוכן ולהרכיב ארוחה שלמה בבית, ומצד שני להציע חומרי גלם איכותיים ולא תעשייתיים, כמו בייקון שנייצר בעצמנו, נתחי ברווזים ואווזים וקונפי אווז", מסביר דובשני. "מי שירצה יוכל לשבת לאכול במקום, ואני מאמין שיהיה גם ברז בירה וכמובן יין".

 

השניים מגלגלים בראש את הרעיון זה זמן, והחליטו ליישמו לאחר שהרגישו שהעבודה במטבח של יועזר לא מאפשרת להם להעמיק עוד בתחום הנקניקנות. “בשבע השנים שלנו ביועזר עשינו הרבה ניסיונות עם בשר", מסביר דובשני, "אבל העבודה במטבח סרוויס לא מאפשרת לעסוק רק בזה, ואנחנו מרגישים שזה התחום שבו אנחנו רוצים להעמיק".

 

איך גובש הקונספט למעדנייה מבוססת ייצור עצמי המתמקדת בבשר?

"חשבנו על זה כבר לפני חודשים, אבל לפני כמה שבועות ביקרנו בליון שבצרפת, וראינו מקומות שמיישמים הלכה למעשה את הרעיון. שמחנו לגלות שמדובר במסורת רבת שנים באירופה".

 

הייצור העצמי, מספר דובשני, לא יעמוד בסתירה לשאיפה להתמחות ולהתמקצעות: "זה הרעיון מאחורי מקומות רבים וטובים באירופה: אתה עושה מה שאתה טוב בו. את הלחם עושים בבולונז'רי, את הנקניקיות בשרקוטרי, ואף אחד לא מנסה להתעסק בתחום שהוא אינו מתמחה בו".

 

באיזו אווירה אתם נפרדים מיועזר?

"באהבה הדדית. ההתעסקות שלנו בנושא היא הודות ליועזר, כי שם עשינו את הניסיונות שלנו כל השנים. יועזר הוא מקום שאנחנו אוהבים, ואנחנו מתכננים להמשיך את שיתוף הפעולה וההפריה ההדדית גם מהמסעדה החדשה".

 

שאול אברון, מבעלי יועזר, נותן את ברכת הדרך: "אני מאוד מעריך את אילן ואת בן, ואני שמח שהם עושים את זה. אנחנו נמשיך לשמור על קשר".
בטל שלח
    לכל התגובות
    x