$
כלכלה ומדיניות

התוכנית של ונצואלה לפתרון משבר המזון - עבודות בכפייה בחקלאות

הממשלה הודיעה כי תעשה "כל מה שנדרש" כדי לפתור את המשבר - כולל העברה של עובדים מהמגזר הפרטי והציבור, לענפי החקלאות והמזון; אמנסטי: "התוכנית - כמו לשים פלסטר על רגל שבורה"

שירות כלכליסט 23:3730.07.16

מאמציה של ממשלת ונצואלה לפתור את משבר המזון במדינה כוללים תוכנית לעבודה בכפייה בחוות חקלאיות, כך עולה מדו"ח חדש שפרסם ארגון זכויות האדם אמנסטי.

 

בשבוע שעבר פרסמה הממשלה צו מיוחד הקורא להקמת "משטר עבודה זמני" שמטרתו להתניע מחדש את מגזרי החקלאות והמזון. על פי הצו, הממשלה צריכה לעשות את "מה שנדרש כדי לעמוד ברמות מספקות של קיום עצמי", כולל אילוץ עובדים לעבור מהמשרות שלהם לשדות חקלאיים ולתפקידים אחרים במגזר החקלאות לתקופה של 60 יום.

 

"הניסיון להתמודד עם המחסור החמור באוכל בוונצואלה באמצעות אילוץ אנשים לעבוד בשדות, משול לטיפול ברגל שבורה עם פלסטר", הגיבה על הצו אריקה גואברה רוזאס, מנהלת אמנסטי ביבשות אמריקה.

 

סופרמרקט סגור בוונצואלה בשל הפסקת חשמל סופרמרקט סגור בוונצואלה בשל הפסקת חשמל צילום: איי אף פי

ניסוח הצו עמום ואינו מפרט על אילו עובדים ניתן לכפות לעבוד בחקלאות, אף שהוא מציין כי החוק חל הן על עובדי המגזר הציבורי והן על עובדי המגזר הפרטי. העבודה הרגילה של האנשים תהיה בהקפאה בעת העבודה בחקלאות, והם יורשו לשוב אליה בסיום השירות שלהם.

 

"הצו החדש לגמרי מפספס את הנקודה בכל הקשור למציאת דרכים להיחלצות מהמשבר העמוק בו נמצאת ונצואלה בשנים האחרונות", הוסיפה רוזאס. "הרשויות בוונצואלה חייבות להתמקד בהגשת בקשות וקבלת סיוע הומיניטארי למיליוני האנשים הנזקקים ברחבי המדינה, ופיתוח תוכנית מעשית ארוכת טווח להתמודדות עם המשבר".

 

תחת הנשיא ניקולס מדורו סובלת המדינה מאינפלציה מרקיעת שחקים ומחסור במזון. כלכלת ונצואלה הנסמכת על ייצוא נפט נפגעה מצניחת המחירים ב-2014, ורבים מבין 31 מיליון התושבים במדינה נותרו בלי מספיק מזון ומוצרי בסיס אחרים. האינפלציה צפויה לטפס השנה לרמה של 720%, בעוד שהתמ"ג יפול ב-8%, כך לפי תחזיות קרן המטבע הבינלאומית.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x