$
מחפשי עבודה

העולים להייטק - הזירה החדשה של הקרב על הטאלנטים

תוכנית 'ישראל טק' מנסה לפתות את מיטב המוחות הטכנולוגיים להגיע לתעשיית ההייטק בישראל. היא עושה זאת באמצעות הכשרות ייחודיות והתמחויות בשכר גבוה בחברות הישראליות

עוזי בלומר ומעין מנלה 13:0515.03.16
בקרב הגלובלי של תעשיית ההייטק על הטאלנטים יש מי שמנסה להביא לישראל את מיטב המוחות ומקווה שהם אף יעלו לישראל. תוכנית 'ישראל טק צ'אלנג'' שממומנת על ידי הסוכנות היהודית בשיתוף עם מטה הסייבר הלאומי במשרד ראש הממשלה מציעה לבוגרי אוניברסיטאות טכנולוגיות מובילות בעולם הכשרה והתמחות בתעשיית ההייטק הישראלית.
'ישראל טק' היא חברה לתועלת הציבור שממומנת על ידי ארגונים המעוניינים לשמר את ישראל כמקום אטרקטיבי לאנשים מוכשרים בתחום הטכנולוגיה מרחבי העולם. "כדי למשוך אנשים מוכשרים בתחומם אנחנו מנסים לפגוש אותם כשהם עוד סטודנטים. לאחר מכן אנחנו מציעים תוכניות שמספקות הכשרות שלא קיימות באוניברסיטאות או בחברות בחו"ל. אנחנו עושים שיתופי פעולה עם חברות כמו צ'ק פוינט, PayPal ו-IBM, שגם מעסיקות את האנשים לאחר מכן כחצי שנה בשכר גבוה על מנת לתת להם אפשרות להתנסות וללמוד", אומר אורן טולדנו, מנכ"ל ומייסד תוכנית 'ישראל טק'.

 


 

אחד המסלולים בתוכנית פונה לבוגרי אוניברסיטאות שאינם מתחום הטכנולוגיה ומציע להם תוכנית הסבה אינטנסיבית לתחום התכנות בתוך מספר חודשים. במסלול זה, שהמחזור הראשון שלו נפתח באוקטובר לוקחים אקדמאים ללא ידע בתכנות אך עם יכולות לוגיות טובות והופכים אותם בזמן קצר למפתחים פול סטאק. בתום תוכנית ההכשרה מציגים המשתתפים פרויקטים שעשו במטרה למצוא עבודה בתעשיית ההייטק בישראל. "המטרה היא להוות חלק מהפתרון של המחסור במתכנתים בישראל", אומר טולדנו. בנוסף, לדבריו, בוגרי התוכנית שמחליטים לחזור לארצותיהם מהווים 'שגרירים' של ההייטק הישראלי במדינות הולדתם.

 

מסלול נוסף הוא ארוך יותר ומיועד לבוגרי אוניברסיטאות טכנולוגיות מובילות בעולם. המסלול נמשך 10 חודשים שבמהלכם עוברים המשתתפים הכשרות בתחומי הסייבר והדאטה סיינס ובמחצית השניה הם משתלבים בחברות כמו צ'ק פוינט, אינטל או סייבריזן להתמחות מקצועית בשכר גבוה. לרוב החברות מציעות למשתתפים בתום התקופה עבודה קבועה. במהלך שלוש השנים שהתוכנית קיימת עלו כבר כארבעים צעירים. מגיעים בכל שנה כ-100 עד 150 אנשים ומתוך התוכנית הארוכה, במסלול של 10 החודשים, 75% מהמשתתפים נשארו בישראל.

משתתפים בתוכנית ישראל טק צ'אלנג' משתתפים בתוכנית ישראל טק צ'אלנג' צילום: אור קפלן

 

"כמובן שבחור שלמד בסטנפורד ועובד בגוגל הוא האגוז הקשה לפיצוח אבל יש אנשים שגדלו במקומות יותר מאתגרים ככמו צרפת או ארגנטינה ועבורם יש לנו גם אפשרות להוות אלטרנטיבה מאוד מושכת. למשל יש בחור שעכשיו עשינו לו השמה בשכר של 30 אלף שקל באחת מחברות ההייטק בישראל, בבואנוס איירס הוא היה מרוויח 1,100 דולר לחודש, הוא פשוט היה בסביבה שלא תמכה בכישורים שלו", אומר טולדנו.

 

את התוכנית הקים טולדנו ביחד עם רפאל אוזן, שניהם עלו מצרפת ושירתו ב-8200. "הייתה לנו תחושה שיש מעט אפשרויות לאנשים שמגיעים מחו"ל להשתלב במקומות מפתח בתחום הטכנולוגיה", הוא אומר. הם מנסים להביא את האנשים הטובים ביותר לתעשייה בישראל ולהיות חלק מהפתרון. "אם אנחנו מצליחים להביא 100 אנשים בשנה ברמה הזאת, אנחנו במצב טוב מאוד. אני מאמין שנוכל להביא 200 אנשים בשנה ואז נהפוך להיות חלק מהמענה, מהחשיבה מחוץ לקופסא, למחסור במתכנתים", אומר טולדנו.
בטל שלח
    לכל התגובות
    x