$
מחפשי עבודה

הסיבות המפתיעות שבגללן לא התקבלתם לעבודה

היום בשבוע והשעה בה נערך ראיון העבודה, צבע הבגדים שלכם, המשקה שביקשתם לשתות ואפילו מזג האוויר משפיעים על הסיכויים להשיג את המשרה המיוחלת

שירות כלכליסט 22:2429.09.14

מנהלי גיוס כוח אדם על פי רוב מסתמכים על קורות החיים של מועמדים כדי לקבוע את התאמתם למשרה המוצעת. רובנו יודעים זאת ולפיכך משקיעים הרבה חשיבה ומאמץ בקורות החיים שלנו, אנו מקפידים להגיע בזמן לראיון עבודה ודואגים להתלבש כראוי למעמד.

אולם מסתבר שמעבר לכל אלה, ישנם עוד הרבה גורמים משמעותיים המשפיעים על סיכויינו לקבל את העבודה. אתר ביזנס אינסיידר ערך רשימה של כמה מהמפתיעים שבהם:

 

1. שעת הראיון

מסתבר שימי שני בסביבות 10:30 בבוקר זה הזמן הטוב ביותר לגשת לראיון עבודה. למראיין כבר אין את הלחץ של תחילת השבוע ועד שעה זו הספיק לבדוק מיילים, לשתות קפה ולהתכונן לראיון.

 

השתדלו לא להיות המרואיינים האחרונים של היום - אז המראיין ירצה כבר לסיים מהר את הראיון כדי ללכת הביתה. לא כדאי להתראיין אחרי הפסקת הצהריים כי ייתכן שזמנכם יקוצץ או שתאלצו להמתין זמן רב.

 

לאיזו שעה קבעתם את הראיון? לאיזו שעה קבעתם את הראיון? צילום: גלעד קוולרצ'יק

 

2. מזג האוויר ביום הראיון

מחקרים מוכיחים את מה שכולנו מנחשים - פחות כדאי להתראיין ביום גשום וקודר מאשר ביום שמשי ומשמח.

 

יורד גשם? הסיכויים שלכם להתקבל לעבודה יורדים יורד גשם? הסיכויים שלכם להתקבל לעבודה יורדים צילום: בלומברג

 

3. עד כמה אתם מקדימים לראיון

נהוג לחשוב שככל שאנו מקדימים להגיע לראיון, כך הרושם שאנו יוצרים חיובי יותר. ובכן, זוהי טעות. הגעה בשעה מוקדמת מידי עלולה לפגוע בסיכוייכם.

 

אמנם טוב להגיע כמה דקות לפני השעה שנקבעה - בטוח יותר טוב מלאחר - אבל אל תגיעו חצי שעה לפני הראיון. הדבר יתפרש כאילו שאתם לחוצים והדבר עלול להפעיל לחץ על המראיין. אם במקרה הגעתם מוקדם מידי - שבו באוטו או לכו לטיול רגלי קצר.

 

הקדמתם בחצי שעה? עדיף שתעשו טיול קצר בחוץ הקדמתם בחצי שעה? עדיף שתעשו טיול קצר בחוץ צילום: שאטרסוק

 

4. אם המתחרים שלכם מתראיינים באותו היום

 אמנם לא תמיד תדעו אבל אם יש באפשרותכם לקבוע ראיון ביום אחר - עשו זאת. על פי מחקרים, ההתאמה שלכם למשרה נקבעת באופן יחסי למרואיינים האחרים. ואף על פי כן, נטייה זו מחזיקה מעמד רק ליום הראיונות, כך שאם תגיעו ביום אחר - סיכוייכם להתקבל טובים יותר.

 

אם אתםיודעים על כך מראש, נסו להתראיין ביום שונה מזה של המתחרים שלכם אם אתםיודעים על כך מראש, נסו להתראיין ביום שונה מזה של המתחרים שלכם צילום: שאטרסטוק

 

5. תחושת העוצמה שאתם מקרינים

מעבר לכישורים ולביטחון העצמי שלכם, תחושת העוצמה הפנימית שאתם מקרינים יכולה לסייע לכם רבות בקבלת משרה. כדי ליצור תחושת עוצמה פנימית, נסו לעמוד בעמידה רבת עוצמה, כמו עמידה ברגליים פשוקות מעט, חזה מורם וידיים פרושות באוויר כמבשרות על ניצחון, למשך שתי דקות בטרם יחל הראיון. מחקרים מוכיחים כי הדבר מגביר את תחושת העוצמה הפנימית.

 

שפת הגוף שלכם משפיעה על העוצמה שאתם משדרים שפת הגוף שלכם משפיעה על העוצמה שאתם משדרים צילום: שאטרסטוק

 

6. מה שאתם עושים בזמן ההמתנה

אם אתם שותים קפה, משוחחים בנייד או אוכלים - אתם עלולים ליצור רושם ראשוני שלילי. נסו לשוחח עם פקידת הקבלה או לעבור על הרשימות שלכם. כמו כן, נסו לשמור על יד ימין חופשייה כדי שתוכלי מיד ללחוץ למראיין יד כשייצא אליכם. וכמובן הקפידו על לחיצת יד יציבה תוך כדי חיוך ומבט ישיר.

 

מחכים לראיון? עדיף לא לדבר בטלפון הנייד מחכים לראיון? עדיף לא לדבר בטלפון הנייד צילום: שאטרסטוק

 

7. היחס שלכם לפקידת הקבלה ולאנשים אחרים במשרד

 פעמים רבות המראיין יישאל את פקידת הקבלה מה הרושם שעשיתם עליה. לא משנה עד כמה הצטיינתם בראיון - אם הרושם שלה שלילי - יש סיכוי סביר כי תיפסלו. כלל זה תקף גם לגבי הנהג וכל עובד אחר שקשור למקום העבודה.

 

כדאי להיות נחמדים לפקידת הקבלה כדאי להיות נחמדים לפקידת הקבלה צילום: שאטרסטוק

 

8. אם מציעים לכם משהו לשתות - קחו רק מים 

קחו רק מים. אף מראיין לא רוצה לבזבז כמה דקות על הכנת קפה עבורכם. הדבר עלול לעצבן אותו כבר בהתחלה.

 

אף אחד לא באמת רוצה לפנות כמה דקות כדי להכין לכם קפה, בקשו מים אף אחד לא באמת רוצה לפנות כמה דקות כדי להכין לכם קפה, בקשו מים צילום: shutterstock

 

9. קצת (הרבה) אהבה עצמית לא תזיק

 טיפה נרקיסיזם יכולה לעזור לכם שכן נרקיסיסטים מרגישים בנוח עם קידום עצמי. הם סבורים כי הם מתנת האל לאנושות ולכן גם המראיין עשוי לחשוב כך.

 

קצת אהבה עצמית לא תזיק קצת אהבה עצמית לא תזיק צילום: שאטרסטוק

 

10. צבע הבגדים שתלבשו לראיון

 על פי מחקרים, שחור וכחול כהה הם הצבעים הטובים ביותר ללבוש לראיון עבודה. כתום הוא הצבע הגרוע ביותר. צבעים שמרניים כמו שחור, כחול, אפור וחום הם ה"בטוחים" ביותר ואילו צבעים המשדרים יצירתיות כגון כתום - לא מומלצים לראיון.

 

אדום הוא צבע מאד חזק ועליכם לשקול אם אתם רוצים להתבלט ויזואלית יותר מהמראיין. כמובן שהדבר תלוי בסוג המשרה ובתרבות הארגונית.

 

כתום הוא לא השחור החדש כשזה נוגע לראיונות עבודה כתום הוא לא השחור החדש כשזה נוגע לראיונות עבודה
בטל שלח
    לכל התגובות
    x